La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 52_ 13-19 octubre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Presència del Telecentre de la Ribera d'Ebre al certamen Mostraflix 2003-IV Fira del Pescador Esportiu

El president i el vicepresident primer del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Pere Muñoz Hernàndez i Josep Solé Arnal, assistiran aquest divendres, 17 d'octubre, a les 17 h, a l'acte inaugural de Mostraflix 2003-IV Fira del Pescador Esportiu, que es desenvoluparà entre el 17 i el 19 d'aquest mes. El Consell Comarcal serà present al certamen firal mitjançant un estand institucional per promocionar els productes turístics comarcals, el Telecentre de la Ribera d'Ebre i el programa PRODER 2002-2006.

Quant a la promoció turística, l'estand presentarà quatre plafons d'informació sobre els valors naturals, arquitectònics i paisatgístics de la Ribera d'Ebre, i un mapa de la comarca. També s'exposarà un punt interactiu de consulta des d'on es podrà accedir a la informació turística de la destinació Ilercavònia i els seus productes turístics (Camí de Sirga, La Ruta del Temple, Terra d'Ibers i Veniu a la Ribera!).

En l'apartat destinat a les noves tecnologies, l'estand promocionarà els serveis que ofereix als ciutadans el Telecentre de la Ribera d'Ebre, així com el projecte d'extensió del telecentre als catorze municipis de la comarca. També es farà la presentació del nou web del Consell Comarcal amb la possibilitat de consultar-lo i accedir-hi.

Finalment, la presència del Consell Comarcal al certamen flixanco inclourà un apartat dedicat al programa PRODER 2002-2006, destinat a ajudar a la creació, ampliació i millora del sector privat. Els plafons inclouran les inversions realitzades i les subvencions previstes a la comarca fins al setembre de 2003, així com les diferents mesures objecte de subvenció.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Mostraflix 2003

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Estadístiques d'activitat dels telecentres

L'OTC està rebent els quadres estadístics d'activitat dels telecentres corresponents al mes de setembre. Alguns telecentres encara no ens els han fet arribar. Recordem un cop més la conveniència de disposar d'aquesta informació. És probable que inicialment alguns telecentres no disposin de dades desglossades pel que fa a franges d'edat o tipus de teletreball. En aquest cas feu constar els còmputs totals. No dubteu a contactar amb l'OTC en cas de dubte.

teletrebages@bages.org
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Primer fòrum internacional sobre la Societat de la Informació

La STSI i la Cambra de Comerç Americana a Espanya han coordinat esforços i responsabilitats per fer realitat el projecte de creació d'un marc on sigui possible analitzar i debatre diversos aspectes relacionats amb la Societat de la Informació. D'aquest treball conjunt va néixer la necessitat de celebrar el primer fòrum a Barcelona que versa sobre com els diversos països i regions del món han desenvolupat models diferents, propis de Societat de la Informació.

Una de les previsions que es van fer a l'inici de l'era d'Internet afirmava que la xarxa d'abast mundial (World Wide Web), així com el procés de globalització ens portarien a una Societat de la Informació global i uniforme. Res més lluny de la realitat. En els darrers anys hem vist com diferents regions del món han desenvolupat societats de la informació d'acord amb les seves pròpies característiques polítiques, culturals, socials i econòmiques.

Avui podem distingir tres grans models de Societat de la Informació: el model americà, el model europeu i el model asiàtic. Amb la voluntat d'analitzar aquests models s'organitza per al proper 20 d'octubre la primera edició del Fòrum sobre Models de la Societat de la Informació, IS Models Forum.

Aquest fòrum permetrà als participants tenir una visió global i els brindarà la possibilitat d'analitzar les tendències principals i els reptes clau dels grans models de Societat de la Informació i del Coneixement que s'estan desenvolupant actualment, al mateix temps que posarà de manifest que, dins d'aquests models, cada país emprèn la seva pròpia estratègia de futur.

Nota de premsa de la STSI

 • Curs de teletreball de 50 hores subvencionat

Pauta Formació inclou en el seu programa de formació un curs de 50 hores dedicat a formar professionals que vulguin portar a terme la seva activitat per mitjà del teletreball. El temari del curs és el següent:

- Teletreball i e-treball: conceptualització
- Psicologia del teletreball
- Intel·ligència emocional
- Casos reals i pràctics
- Serveis i recursos professionals per al teletreball
- Seguretat i higiene en el teletreball
- La promoció personal a través de la xarxa

Es demana com a requisit desenvolupar tasques professionals susceptibles de portar-se a terme mitjançant teletreball. L'horari és de tarda (de 18 a 21 h aprox.) i el termini d'inscripció està obert en aquests moments.

Informació i inscripcions:
Av. Marqués de Comillas s/n (Bústia 60)
(Baixada de Cervantes núm. 2 – Recinte Poble Espanyol)
08038 Barcelona
Tel. 93-289.01.44
E-mail: formacio@pautaserveis.com
www.pautaserveis.com

Fitxa informativa del curs
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • VIII Jornada Euroecom: Internet com a eina de negoci

Dia 14 d'octubre a CaixaFòrum (Barcelona), organitzat pel COPCA, amb l'objectiu de mostrar les possibilitats de negoci que les noves tecnologies poden aportar a l'empresa [+ info]

 • IS Models Forum 2003

Dia 20 d'octubre a la sala l'Auditori de Barcelona. Primer fòrum internacional sobre la Societat de la Informació. Organitzat per la STSI i la Cambra de Comerç Americana a Espanya (C/ Lepant, 150) [+ info]

 • 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom

Dies 20 a 27 d'octubre al Tecnocampus de Mataró. Jornades, activitats professionals, activitats interactives [+ info]

 • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Teledanmark [ www.tdu.dk/telework ] Projecte de promoció del teletraball a Dinamarca

 • Andrew Bibby Homepage [ www.andrewbibby.com ] Pàgina personal del periodista i escriptor Andrew Bibby, especialitzat en teletreball

 • Teleactivities Network [ www.teleactivities.net ] Portal de teletreball i teleactivitats a Romania

TELECENTRES

::::

::::