La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 51_ 6-12 octubre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • 1a edició del "Curs d'iniciació a Internet" en línia

S'ha posat en marxa la 1a edició del Curs d'iniciació a Internet en línia, que començarà el dia 15 d'octubre. Es tracta d’un curs gratuït i en línia (no presencial) adreçat a totes aquelles persones que s'inicien en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació. Els alumnes matriculats disposaran del suport d'un equip de tutors, que els ajudarà a resoldre els seus dubtes. El curs finalitza el 30 de novembre.

El termini d'inscripció finalitza el 10 d'octubre de 2003 i s’ha de fer a través de la plataforma. Si algun usuari dels vostres telecentres no és a temps de matricular-se tornarà a tenir ocasió de fer-ho al novembre, ja que se’n farà segona edició.
 

  • El telecentre de la Ribera d'Ebre amplia els serveis que ofereix a professionals i teletreballadors

El Telecentre de la Ribera d'Ebre, dependent del Consell Comarcal, amplia els serveis que ofereix als professionals i teletreballadors de la comarca. Així, el telecentre ofereix un seguit d'avantatges a l'usuari professional, tals com un servei d'assessorament de dubtes informàtics, la possibilitat de reserva prèvia d'ordinador, impressions en color de petit i gran format (fins a la mida A0), cessió d'espai al servidor del telecentre per a guardar-hi fitxers personals, lliurament d'un nom d'usuari i contrasenya personal, establiment d'una zona específica de teletreball, etc.

El Telecentre de la Ribera d'Ebre té actualment un centenar d'usuaris que podrien acollir-se a aquesta ampliació de serveis. En total, aquest sector d'usuaris representen el 10% dels usuaris totals registrats al telecentre.

A tots els possibles beneficiaris se'ls ha tramès un avís via correu electrònic informant-los d'aquesta possibilitat. Les sol·licituds es podran efectuar a través del web del telecentre, visitant la secció de “Teletreball”. Un cop rebudes les sol·licituds, la Comissió Tècnica del Telecentre les estudiarà i atorgarà les autoritzacions als usuaris.

telecentre@ribera.altanet.org
www.riberaebre.org/telecentre

  • Cursos i tallers a TcBerga i Telejet

Al telecentre de Berga han programat tres nous cursos:

*Tècnic especialista en disseny i desenvolupament de continguts multimèdia aplicats a l'e-learning
A
dreçat a aturats, de 720 hores amb la particularitat que només 180 hores són presencials (al mateix telecentre), la resta d'hores (540) son on-line i si es desitja es poden utilitzar les instal·lacions del telecentre per connectar-se a internet i fer el seguiment. Al finalitzar el curs, hi haurà un contracte remunerat de 6 mesos en empreses del sector.
*Excel
Curs de 20 hores per a aprofundir en aquest aplicatiu ofimàtic

*Contaplus
Curs de 20 hores per a aprendre a portar la comptabilitat d'una petita empresa o negoci

tcberga@ajberga.es
www.tcberga.net

D'altra banda, al Telejet, el telecentre de la Garrotxa han preparat els següents tallers:

*Taller de correu electrònic, messenger i webcam
Vols un correu electrònic i consultar-lo de qualsevol banda? Vols enviar
fotos i documents? Vols parlar amb els amics i veure'ls?
Taller de 4.5 hores.
Preu 6 €
Dates: dimarts 14, dimecres 15, dijous 16 d’Octubre
Horari: 7:30 a 9 pm Lloc: TELEJET Inscripcions fins al 10 octubre

*Taller de gravació de CD-ROM
Cansat dels disquets? Quants CD has fet malbé? Aprèn totes les opcions i grava bé: grava dades, grava música, guarda't els teus arxius i fotos. Taller de 4.5 hores.
Preu 7 € (inclou CDR i CDRW)
Dates: dimarts 21, dimecres 22, dijous 23 d’Octubre
Horari: 7:30 a 9 pm Lloc: TELEJET Inscripcions fins al 17 octubre

*Taller d’imatge digital. Fotos a l’ordinador
Escaneja les teves fotos, negatius i diapositives o agafa-les de la teva càmera digital. Retoca les imatges i personalitza-les, grava-ho tot a CD. Taller de 4.5 hores. Preu 6 €
Dates: dimarts 28, dimecres 29 dijous 30 d’Octubre
Horari: 7:30 a 9 pm Lloc: TELEJET Inscripcions fins al 24 octubre

*Taller de viatges per Internet
Organitza el teu viatge, aconsegueix els millors preus, troba l’allotjament, informa’t d’on vas. Taller de 4.5 hores. Preu 6 €
Dates: dimarts 4 dimecres 5 dijous 6 de Novembre
Horari: 7:30 a 9 pm Lloc: TELEJET Inscripcions fins al 31 octubre

telejet@ccgarrotxa.org

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'OTC serà present a la III Trobada de Telecentres

Dos representants de l'OTC assistiran a la III Trobada de telecentres i xarxes de telecentres que tindrà lloc a Peñafiel (Valladolid) els propers 10 i 11 d'octubre.

En la trobada també participaran representants de les xarxes de Castellà i Lleó, Astúries, Extremadura, dels telecentres de Getafe i Campillo de Arenas, de l'AET i de la xarxa Tinet, entre altres iniciatives d'àmbit estatal.

El termini d'inscripció a la trobada s'ha prorrogat fins al 9 d'octubre.

teletrebages@bages.org
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El projecte I2CAT es constitueix com a fundació

La Generalitat de Catalunya -representada pel DURSI i el CIDEM-, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Universitat Politècnica de Catalunya han signat avui la constitució de la Fundació i2CAT, entitat que es crea amb la finalitat d'impulsar la innovació i la recerca en l'àmbit d'Internet, especialment en Internet avançada i comunicacions i continguts sobre banda ampla. D'aquesta forma, el fins ara anomenat Projecte i2CAT es reconstitueix sota una nova estructura organitzativa més estable que permetrà impulsar encara més l'avenç d'aquesta iniciativa i desenvolupar projectes més ambiciosos.

El Projecte Internet 2 CAT (i2CAT) es va iniciar a finals de l'any 1999 i es el primer projecte, a l'Estat espanyol, de construcció d'una plataforma d'Internet de gran velocitat, experimental i precompetitiva. Va ser impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i té l'objectiu d'afavorir el desplegament de serveis i aplicacions de banda ampla per part de les comunitats de recerca i innovació, tant públiques com privades, així com de fomentar el desplegament d'infrastructures experimental de banda ampla per part de les operadores de telecomunicacions presents a Catalunya.

nota de premsa del DURSI
www.i2cat.net
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • III Trobada de telecentres i xarxes de telecentres

Dies 10 i 11 d'octubre a Peñafiel (Valladolid)organitzat per la Junta de Castella i Lleó i CEDETEL, amb l'objectiu d'analitzar les estratègies i bones pràctiques d'implantació de telecentres i societat de la informació a les zones rurals [+ info]

  • VIII Jornada Euroecom: Internet com a eina de negoci

Dia 14 d'octubre a CaixaFòrum (Barcelona), organitzat pel COPCA, amb l'objectiu de mostrar les possibilitats de negoci que les noves tecnologies poden aportar a l'empresa [+ info]

  • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::