La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 50_ 22-28 setembre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 50 setmanaris_XTC: 16 mesos de comunicació entre telecentres

El 20 de maig del 2002 l'OTC va començar a publicar aquest butlletí electrònic, han passat des de llavors 16 mesos, durant els quals hem informat setmanalment sobre iniciatives, actes, notícies d'actualitat i altres qüestions relacionades amb els telecentres i la seva activitat.

Durant aquest període hem assistit a la posada en funcionament de la majoria de telecentres i a la consolidació de la xarxa, s'han portat a terme 7 reunions generals i s'han tirat endavant nombroses iniciatives conjuntes que han contribuït a l'enfortiment i a la qualitat dels serveis que ofereix en conjunt la XTC.

Des de l'OTC fem un balanç molt positiu d'aquests 16 mesos de relació i ens sentim especialment il·lusionats amb les possibilitats que s'obren de cara al futur. En aquest sentit, aquest setmanari vol continuar sent una eina de cohesió i coneixement mutu. És per això que no deixem d'insistir en la conveniència que ens feu arribar a l'OTC les activitats i les notícies dels vostres telecentres amb l'objectiu que tothom les conegui.

D'altra banda, amb motiu d'aquests primers 50 setmanaris_XTC, hem cregut interessant promoure un debat sobre la seva utilitat, els punts forts i els punts febles. Us convidem, doncs, a participar en un debat sobre el setmanari amb l'objectiu que entre tots contribuïm a millorar-lo. Per fer-ho aprofitarem l'eina més apropiada de què disposem, la plataforma xarxa365.net.

Entreu a la plataforma com a dinamitzadors, amb el vostre login i password, aneu a l'apartat "Dinamitzadors" i accediu al "Grup de treball", per defecte entrareu a l'aula "grup de treball 1". Entreu al "Fòrum" i opineu. Esperem les vostres aportacions.

 • Televall participa en una trobada de telecentres a Valladolid

Televall, el telecentre de la vall de Ribes, prendrà part en la trobada de telecentres i xarxes de telecentres que tindrà lloc a Peñafiel (Valladolid) els propers 10 i 11 d'octubre.

En la trobada també participaran representants de les xarxes de Castellà i Lleó, Astúries, Extremadura, dels telecentres de Getafe i Campillo de Arenas, de l'AET i de la xarxa Tinet, entre altres iniciatives d'àmbit estatal.

La quota d'inscripció és de 50€ i s'ha de fer efectiva abans del 7 d'octubre. El formulari d'inscripció està disponible a la web de la trobada.

+ [Trobada de telecentres]

 • El telecentre del Solsonès amplia l'horari

El Telecentre del Solsonès, a causa de la demanda existent, amplia els seus horaris a les tardes. L'horari actual de tarda, de 16 a 20 hores, passarà a ser de 15 a 21 hores de dilluns a divendres. Els matins es mantenen de 9 a 14 h. i els dissabtes de 9 a 13 h.

+ [Telecentre del Solsonès]

 • 7a reunió general de telecentres

El passat 17 de setembre va tenir lloc a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) la 7a reunió general de telecentres.

La jornada va començar a les 10.30 amb la trobada i esmorzar al telecentre. A les 11.00 el president i el conseller de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre van donar la benvinguda oficial als assistents.

Josep Miquel Vila i Albert Pujol van entrar en matèria, fent una presentació del telecentre de la Ribera d'Ebre. Tot seguit, Jordi Berenguer, cap de projectes de la STSI, va explicar el projecte de desplegament d'una xarxa pública de banda ampla a Catalunya i va comentar també la possibilitat de crear un servei d'assistència informàtica per a teletreballadors. Joan Monrós, del Consell Comarcal del Bages, va presentar les novetats incorporades en la darrera versió del programa de gestió de telecentres.

Després de dinar es van repartir als dinamitzadors dels telecentres els carnets d'usuari i les impressores DYMO. També es va informar de l'activitat que està portant a terme la Comissió de la Borsa de Teletreball (borsa i estudi sobre les possibilitats del teletreball en algunes administracions públiques), sobre el resultat de l’enquesta sobre professionals usuaris dels telecentres i es van debatre les bases per a la concreció d'un contracte programa entre telecentres i STSI.

teletrebages@bages.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Carnets d'usuari: funcionament i compra de l'excedent

Tal com vam quedar a la reunió general de Móra d’Ebre, hem fet arribar a tots els telecentres les normes bàsiques de funcionament del carnet d’usuari. No dubteu a consultar-nos per qualsevol dubte al respecte.

D'altra banda, és molt urgent que ens digueu si us interessa adquirir l’excedent de carnets. Han quedat 300 carnets per telecentre (amb el logo personalitzat) i l’empresa els ofereix a 0,29 € per unitat. Aquest preu inclou el 20% de descompte que aplica l’empresa per als excedents.

teletrebages@bages.org
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • "VIII Jornada Euroecom: Internet com a eina de negoci"

El COPCA - Consorci de Promoció Comercial de Catalunya organitza a Barcelona per al proper 14 d'octubre de 2003 la "VIII Jornada Euroecom: Internet com a eina de negoci", amb l'objectiu de mostrar les possibilitats de negoci que les noves tecnologies poden aportar a l'empresa.

Podeu consultar el programa i inscriure-us a la web de la jornada. Per a més informació contacteu amb internet@copca.com

www.jornadeseuroecom.com
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • TIC 2003

Dies 25 al 27 de setembre a Saragossa (Feria de Zaragoza - Carretera Nacional II, km. 311). Tercer saló internacional de les tecnologies de la informació i la comunicació. Organitzat per Feria de Zaragoza  [+ info]

 • Setmana de la Innovació

Dies 29 de setembre a l'1 d'octubre a Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). Taules rodones, sessions de formació, trobades tecnològiques amb l'objectiu de debatre sobre les eines d'innovació empresarial  [+ info]

 • Jornada "L'ús del domini públic, les xarxes de telecomunicacions i el projecte de Llei General de Telecomunicacions

Dia 2 d'octubre a les 9:30 h a la sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20. Barcelona). Organitzat per Localret [+ info]

 • Simposi Internacional sobre Teletreball

Dies 6 i 7 d'octubre a Sòfia (Bulgària), organitzada per l'Associació Búlgara de Teletreball en el marc del IV Fòrum Interbalcànic [+ info]

 • VIII Jornada Euroecom: Internet com a eina de negoci

Dia 14 d'octubre a CaixaFòrum (Barcelona), organitzat pel COPCA, amb l'objectiu de mostrar les possibilitats de negoci que les noves tecnologies poden aportar a l'empresa [+ info]

 • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::