La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 48_ 1-7 setembre 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Jornada sobre programari lliure i empresa a Santa Bàrbara

L’Infocentre de Santa Bàrbara, organitza la “1a Jornada sobre Programari Lliure i Empresa” el proper mes d’octubre. La jornada serà coorganitzada per la Universitat Oberta de Catalunya i pel Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya, i consistirà en una sèrie de xerrades per informar de les possibilitats del programari lliure que li pot comportar a les empreses i l’estalvi de costos que pot representar.

La jornada tindrà com a ponents representants la UOC i del Col·legi d’Enginyers i també tindrà el suport de la Cambra de Comerç de Tortosa.

L’objectiu és apropar, informar i proporcionar tota la informació que es pugue de cara a donar conèixer totes la possibilitats que genera el programari lliure al món empresarial ja sigue des de la perspectiva d’estalvi de costos, ja sigue per sortir de la il·legalitat en què molts d’empresaris estan a l’hora d’adquirir un ordenador, ja que molt sovint només es compra la part de maquinari i la part de programari és il·legal.

Infocentre Santa Bàrbara
C/ Mare de Déu de Montserrat, 28 - Santa Bàrbara - Montsià
Tel. 977 717 732 - Fax 977 719 285
infocentre@sta-barbara.org
www.santabarbara.altanet.org/infocentre

 • Cursos de formació a Montblanc i la Pobla de Segur

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà (Montblanc)
cccb@conca.altanet.org

Curs d'introducció a Microsoft Word 2000
Destinataris: dirigents o membres d’entitats culturals, esportives i juvenils
Horari: de 10 a 14 hores
20, 27 de setembre i 4 d'octubre
10 places
Preu: 25 euros (15 amb carnet usuari CTC, Carnet Jove, Carnet +25)

Pobla Pirineu-e-centre (La Pobla de Segur)
telecentre@pirineu-e-centre.com

Iniciació a la informàtica
Curs destinat a aquelles persones que no han utilitzat mai un ordinador. El curs inclou formació sobre Windows, tractament de textos, Internet i correu electrònic.
Durada: 21 hores
Horari: De 15:30 a 17:00 hores o de 20:00 a 21:30 hores
Inici: 02/10/2003 - Finalització: 20/11/2003
Preu: socis del telecentre: 35 €; no socis: 40 €

Iniciació al full de càlcul Excel
Curs destinat a introduir en el full de càlcul.
Durada: 21 hores
Horari: De 20:00 a 21:30 hores
Inici: 23/09/2003 - Finalització: 29/10/2003
Preu: socis del telecentre: 55.00 €; no socis: 60 €

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 7a reunió general de telecentres

Tal com es va acordar en la reunió de Sant Hilari Sacalm, el proper dia 17 de setembre tindrà lloc a Móra d'Ebre la 7a reunió general de telecentres.

L'Oficina Tècnica de Coordinació, conjuntament amb el telecentre de la Ribera d'Ebre, estem preparant l'ordre del dia. Tan bon punt estigui enllestida us la farem arribar.

Per anar avançant en l'organització de la trobada, us agrairem que comenceu ja a confirmar-nos la vostra assistència.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Reflexió sobre el model català de la societat de la informació

Generalitat i Localret van presenta el passat 29 de juliol el document Reflexió sobre el Model Català de la Societat de la Informació. El document estableix quines haurien de ser les línies bàsiques per desenvolupar i consolidar a Catalunya un model propi, sostenible, cohesionat i integrador de societat de la informació. Amb aquesta finalitat, un grup de més de dos cents experts, ha fet les seves aportacions des de diferents perspectives: infraestructures i accés, sanitat, educació, administració electrònica, empresa, llengua i cultura, etc.

El model pretén situar Catalunya a l'avantguarda de la societat de la informació i el coneixement amb un model propi, sostenible i integrador, alineat amb l'estratègia eEurope 2005. Aquest objectiu global comporta les següents fites:

- repensar l'ensenyament com a origen de la SI
- garantir l'equilibri territorial amb unes infraestructures avançades i competitives que permetin prestar un servei bàsic universal
- afavorir la cohesió social mitjançant la "formació digital" del conjunt de la població

A banda d'aquesta compatibilitat amb Europa, també proposa uns objectius propis de Catalunya:

1. convertir Catalunya en el referent de la Mediterrània
2. obrir-se al món des de la identitat pròpia
3. dotar-se d'una administració dinàmica i en xarxa
4. transformar i modernitzar la PIME
5. convertir-se en pol de coneixement

La voluntat expressa de la Reflexió sobre el Model Català de la Societat de la Informació és la de servir de guia i referent per a futurs plans d'actuació que tant la iniciativa privada com les diferents administracions públiques, sens oblidar la iniciativa ciutadana, puguin desenvolupar.

[Reflexió sobre el Model Català de Societat de la Informació]
[Nota de premsa STSI]
 

 • Setmana de la Innovació

Entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre tindrà lloc a Barcelona la Setmana de la Innovació, organitzada pel CIDEM i que serà inaugurada pel conseller en cap Sr. Artur Mas. Està destinada a les empreses i té per objectiu el compartir i debatre les eines que ens portaran cap a la innovació, acompanyats per experts i empresaris en els diferents aspectes de la innovació.

El dia 29 inclourà una taula rodona que comptarà amb 5 líders d'empreses mundials i es presentaran dos estudis sobre la posició de l'R+D a Catalunya. El dia 30 inclourà pel matí 15 sessions de formació i 9 trobades temàtiques més una sessió plenària sobre el sincrotró del Vallès. Aquest mateix dia per la tarda se celebraran 10 trobades tecnològiques amb les principals empreses de Catalunya i clourem la jornada amb un debat obert a tothom sobre la innovació com a motor econòmic. El dia 1 d'octubre se celebrarà la cerimònia de lliurament dels premis a la Innovació Tecnològica.

[CIDEM]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • @ Rural Conference

Dia 15 de setembre a Brussel·les (Centre Albert Borschette, rue Froissart 36. Room AB-OD). Facilitar l'intercanvi d'experiències per al desenvolupament de les TIC en l'àmbit rural [+ info]

 • 7a Reunió General de Telecentres

Dia 17 de setembre al telecentre de la Ribera d'Ebre (C/ La Barca, 42 - Móra d'Ebre) [+ info]

 • TIC 2003

Dies 25 al 27 de setembre a Saragossa (Feria de Zaragoza - Carretera Nacional II, km. 311). Tercer saló internacional de les tecnologies de la informació i la comunicació. Organitzat per Feria de Zaragoza  [+ info]

 • Setmana de la Innovació

Dies 29 de setembre a l'1 d'octubre a Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). Taules rodones, sessions de formació, trobades tecnològiques amb l'objectiu de debatre sobre les eines d'innovació empresarial  [+ info]

 • Jornada "L'ús del domini públic, les xarxes de telecomunicacions i el projecte de Llei General de Telecomunicacions

Dia 2 d'octubre a les 9:30 h a la sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20. Barcelona). Organitzat per Localret [+ info]

 • Simposi Internacional sobre Teletreball

Dies 6 i 7 d'octubre a Sòfia (Bulgària), organitzada per l'Associació Búlgara de Teletreball en el marc del IV Fòrum Interbalcànic [+ info]

 • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::