La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 43_ 21-27 juliol 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El Telecentre del Solsonès i el CTFC convoquen el concurs per accedir al Viver d’Empreses

El Telecentre del Solsonès i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya convoquen el concurs per accedir al Viver d’Empreses amb l’objectiu de potenciar la creació de nous projectes empresarials a la comarca. El concurs és obert a tots els emprenedors i les emprenedores que tinguin un projecte empresarial de nova o recent creació, que compleixi els requisits de les Bases de Participació i que vulguin portar-lo a la pràctica.

Les noves empreses i els emprenedors que accedeixin al viver gaudiran d’un mòdul claus en mà completament equipat per iniciar l’activitat, amb mobiliari, equipament informàtic, consum elèctric i de calefacció, connexió gratuïta a Internet amb ADSL de 2 MB, connexió telefònica, accés als recursos del Telecentre (Impressores làser en B/N, impressora de tinta a color, escànners A4, escàner de diapositives, gravadores de CD, lector de DVD, webcams, etc.), servei de fax i reprografia, accés a sala de reunions, alarma, neteja i manteniment de les instal·lacions d’ús comunitari, servei d’assessorament empresarial, etc.

Existeixen tres opcions d’ús del Viver d’Empreses: mòdul a temps complert, a temps parcial (matí o tarda) i un determinat nombre d’hores a la setmana (prèvia reserva).

La resolució del jurat estarà basada en els següents aspectes: activitat de l’empresa considerada de les que pertanyen als nous filons d’ocupació, viabilitat econòmica i productiva de l’empresa plasmada en un pla d’empresa correctament elaborat, nombre de llocs de treball que crea el projecte, inversió realitzada pels promotors, grau d’innovació del projecte empresarial, vinculació i sensibilització de l’activitat de l’empresa amb les TIC, respecte al medi ambient i compliment les mesures de prevenció de riscos laborals corresponents per part de empresa i el desenvolupament de l’activitat.

Els interessats han de lliurar la sol·licitud i la documentació que figura a les Bases de Participació, abans del dia 14 d’agost de 2003 a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, C/ Pujada del Seminari, s/n de Solsona.

Per a més informació sobre les bases de la convocatòria, la documentació i la sol·licitud a lliurar consulteu l’apartat de Novetats de la següent web: www.ctfc.es/telecentre, al Telecentre del Solsonès mitjançant el telèfon 973 48 17 52 o per correu electrònic: telecentre@ctfc.es.

  • El Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Callús reben premis SI-Local

El passat dia 15 es van lliurar els premis SI-Local 2003, que guardonen les diputacions, consells comarcals i ajuntaments catalans que durant l'any 2003 han fet una millor aplicació de les tecnologies de la societat de la informació.

Aquests premis, que són una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació volen sensibilitzar als ciutadans i al conjunt de les administracions locals sobre la importància de les tecnologies de la informació i de les comunicacions en la seva aplicació dins l'àmbit local.

El jurat ha analitzat els projectes presentats valorant l'originalitat de l'actuació, el rigor en el plantejament inicial i l'impacte en l'àmbit local de les actuacions, particularment, en el coneixement de les TIC, en el seu ús, les necessitats i problemes que resol, la millora en les relacions administració-ciutadà i les expectatives que ofereix en la difusió d'aquestes tecnologies.

En el tram de diputacions i consells comarcals, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va rebre un accèssit dotat amb 5.000 euros, pel conjunt d'actuacions que ha desenvolupat per a la difusió de les noves tecnologies i la integració de la comarca a la societat de la informació.

En el tram de municipis d'entre 1.000 i 5.000 habitants, el primer premi, dotat amb 10.000 euros, es va assignar a l'Ajuntament de Callús pel seu esperit de millora contínua, introduint la tramitació en línia, en un municipi capdavanter en l'ús de les TIC.

Aquests dos reconeixements demostren la rellevància i l'èxit dels telecentres Telestany i Fundació Aplicació de Callús, integrants tots dos de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

+ [DURSI]
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Nova adreça de correu electrònic

L'Oficina Tècnica de Coordinació, que en el marc del projecte NODAT ha adquirit la denominació d'Oficina de Suport i Dinamització de la comunitat Teletreball, té una nova adreça de correu electrònic:

osd.teletreball@xarxa365.net

L'adreça que l'OTC ha utilitzat fins ara, teletrebages@bages.org, continuarà igualment operativa.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Generalitat, Localret i UOC constitueixen la fundació privada Observatori per a la Societat de la Informació

L'Observatori per a la Societat de la Informació ja existeix actualment, depèn del DURSI i ofereix informació conjuntural dels principals indicadors referents a la implantació de la societat de la informació a Catalunya. L'Observatori és una font d'informació important, especialment pel que fa a dades estadístiques i dades qualitatives. Tal i com es va anunciar a principis d'any, la voluntat del Govern de la Generalitat és potenciar aquest Observatori per convertir-lo en un referent indiscutible a Catalunya i un soci significatiu a nivell europeu. És per aquest motiu que ara es reformula l'Observatori en forma d'una fundació privada, amb la Generalitat de Catalunya, Localret i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) com a patrons.

Entre les tasques concretes de la fundació privada Observatori per a la Societat de la Informació hi ha les següents:

- Incrementar fiablement el coneixement existent de la implantació i utilització de les TIC a Catalunya.

- Promoure el coneixement i la implantació de la societat de la informació en el país i donar a conèixer a la societat les iniciatives que hi estiguin vinculades.

- Efectuar un seguiment conjuntural dels principals indicadors referents a la implantació de la SI, juntament amb indicadors macroeconòmics i sectorials que afectin els diferents àmbits de la societat del coneixement.

- Proporcionar instruments independents que, de forma contrastada, permetin mesurar l'evolució de l'ús de les TIC i oferir assessorament i consulta a totes les persones o entitats que s'hi adrecin.

- Investigar en el marc de la societat de Ia informació i del coneixement i esdevenir un dels principals centres de recursos informatius per als agents socioeconòmics.

- Promoure la col·laboració i la cooperació regional i internacional i col·laborar amb altres institucions i organitzacions en l'observació de projectes propis vinculats a la societat de la informació.

A més, l'OBSI treballarà de manera coordinada amb els altres organismes que a Catalunya es dediquen a l'anàlisi estadístic (Idescat) i a l'estudi d'internet (l'IN3).

+ [DURSI]
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • EISCO Conference: “Serveis Públics Integrats en la Societat de la Informació a nivell Local i Regional”

Dies 19 i 20 de novembre a Aalborg (Dinamarca), organitzada per ELANET (Xarxa Europea d’Autoritats Locals) / CEMR (Consell Europeu de Municipis i Regions). Estratègies coherents en l'ús de les noves tecnologies en la prestació dels serveis públics.  [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::