La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 4_ 17-23 juny 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Èxit en la jornada de portes obertes de l'ADSL a Televall.  

Fins al dia 25 de juny continuarà en marxa la jornada de portes obertes de l'ADSL a Televall, inaugurada el passat dia 15. La jornada està obtenint un gran èxit de participació. En l'acte d'inauguració es va fer també la presentació de la nova web de Televall, que multiplica considerablement la quantitat d'informació que oferia fins ara, i que inclou nous apartats com

La Plaça, un portal interactiu per a la gent de la vall, en la confecció del qual han col·laborat els alumnes d'ESO. També hi haurà una intranet que oferirà serveis especialitzats a professionals.

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Carnet d'usuari dels telecentres de la Xarxa

No hem rebut comentaris a la proposta de creació d'un carnet d'usuari dels telecentres de la Xarxa. Plantejàvem en el butlletí de la setmana passada la creació d'un carnet que costés uns 6 euros i que permetés d’obtenir un cert descompte en els preus dels serveis de pagament del telecentre, inclosos els cursos de formació. El carnet també donaria accés a les àrees de teletreball i de viver d’empreses.

Esperem les vostres aportacions per avançar aviat en la implantació d'aquesta iniciativa conjunta. 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Un de cada cinc treballadors nord-americans teletreballa 

Segons l'Associació Internacional de Teletreball, al 2001 hi havia 28 milions de nord-americans (un de cada cinc treballadors) que treballen uns dies a la setmana des de casa seva (21,7%), des d'un telecentre (7,5%), des d'una oficina satèl·lit (4,2%) o en carretera (24,1%). Aquesta dada indica un increment del 17% respecte del 2000 i del 42% respecte dels 19,6 milions que teletreballaven el 1999. Cal tenir en compte, però, que aquest increment també es deu al fet que en l'enquesta del 2001 s'hi han afegit els treballadors que utilitzaven oficines satèl·lit i els que treballen "en carretera" (durant el recorregut de visita a proveïdors o clients).

Hem de tenir en compte aquestes dades de cara a l'activitat dels telecentres, especialment per captar aquest alt percentatge de teletreballadors "en carretera".

+ llegir la notícia

  • L'Administració Bush s'embala

Com a conseqüència de la pressió exercida per la indústria informàtica, l'Administració Bush ha adoptat com a objectiu l'extensió de la banda ampla -100 Mb per segon !-  a uns 100 milions de llars i empreses del país l'any 2010. Mentre aquí els 2 Mb de les ADSL Premium ens semblen velocitats galàctiques, als Estats Units ja es plantegen els 100 Mb com a velocitat domèstica d'aquí a 8 anys. 

+ llegir la notícia

  • S'acosta el final de les línies TRAC?

Un dels problemes que afecta les telecomunicacions en l'àrea de la majoria dels telecentres de la Xarxa és el dels telèfons TRAC. La notícia és que la UE, a través dels fons FEDER, aportarà 144 milions d'euros per a la substitució d'aquestes línies, per tal d'implantar una nova tecnologia que permeti accedir a internet als usuaris dels actuals TRAC. Les dates del canvi seran les següents: la renovació total s'ha de fer abans del 31 de desembre del 2004, el 70% ja ha d'estar renovat el 31 de desembre del 2003, i el 30% abans de juny del 2003. Abans de 5 mesos Telefònica ha de presentar un pla detallat per a la realització d'aquests canvis. Caldrà seguir de prop aquesta renovació perquè hauria d'afectar positivament a la connectivitat de l'entorn dels telecentres i comportarà més necessitats de formació als nous usuaris d'internet.

+ llegir la notícia

  • La Secretaria de Telecomunicacions llança un butlletí informatiu setmanal

La STSI ha començat a distribuir un butlletí d'informació sobre activitats de la Secretaria de Telecomunicacions i sobre la Societat de la Informació en genaral. Tindrà una periodicitat setmanal i es pot consultar en línia a l'adreça http://dursi.gencat.net/stsi/butlleti/. Si voleu donar-vos d'alta d'aquest butlletí, envieu un correu electrònic a butlleti.stsi@correu.gencat.es indicant "alta".

 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Inauguració del telecentre del Solsonès (10 de juliol)

La inauguració del Telecentre del Solsonès ja té data: el dia 10 de juliol. L'acte d'inauguració estarà presidit pel Sr. Jordi Alvinyà, secretari de la STSI. Més endavant rebreu el programa detallat.

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

  • TelecentreSBG [ www.telecentresbg.net ] Web del Telecentre de Sant Bartomeu del Grau

  • En.red.ando [ www.enredando.com ] Veterana revista digital sobre Societat de la Informació. Surt setmanalment des del gener de 1996.

  • Red de Telecentros de Asturias [ www.asturiastelecentros.com ] Xarxa de telecentres asturians, formada per 42 telecentres.

 

TELECENTRES

::::

::::