La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 38_ 19 -25  maig 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Primer aniversari de TcBerga

Amb motiu del seu primer aniversari, TcBerga ha inaugurat l'ampliació de les instal·lacions. Algunes de les novetats són:

- Nova aula amb 20 ordinadors, de manera que ara es podran realitzar cursos i alhora donar accés a internet i teletreballadors.
- Hem duplicat el nostre espai (abans 70 m2, ara 140 m2)
- Zona Internet amb pantalles TFT 15''
- Una impressora plotter HP-DesignJet 500 amb paper mida DIN-A0
- Impressora color HP-1220c mida A3
- Escànner professional HP GT-10000+ amb resolució de 1200 òptics (9600 interpolats)
- Gravadora de DVD's
- Ordinador Mac
- Més programari instal.lat als ordinadors
- Disponibilitat per usar el programari lliure (Linux, OpenOffice...)

...i ja que estem d'eleccions...
TcBerga obrirà el proper diumenge 25 de maig a la nit (a partir de les 8 del vespre) i es muntarà una zona de seguiment "on-line" dels resultats electorals a tota la comarca del Berguedà. Serà una manera diferent d'estar informat al minut sobre els resultats, així com activitats paral·leles relacionades amb les eleccions.

TcBerga està preparant moltes novetats que esperen tenir operatives d'aquí a pocs dies.

tcberga@ajberga.es
www.tcberga.net

  • Oferta de cursos del telecentre de la Ribera d'Ebre

El telecentre de la Ribera d'Ebre ha preparat una oferta de cursos d'informàtica per al proper mes de juny. Els cursos seran del tipus autoformació-tutoritzada i estan adreçats a persones majors de 14 anys. Tindran lloc entre el 2 i el 28 de juny i l'horari serà de dilluns a divendres, de 10 a 14 i 16 a 20 h i dissabte de 9 a 21 h. El preu de la matrícula és de 30 €. Els cursos organitzats són els següents:

- Iniciació a MS Windows 98-Me
- Iniciació al món d’Internet
- Processador de textos - MS Word
- Full de càlcul – MS Excel

Podeu demanar més informació al telecentre de la Ribera d'Ebre

Telèfon 977 402 792
telecentre@riberaebre.org
www.riberaebre.org/telecentre

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • VI Reunió general de telecentres a Sant Hilari Sacalm

Us recordem que el proper 11 de juny tindrà lloc a Sant Hilari Sacalm la sisena reunió general de telecentres. Estem confeccionant l'ordre del dia, que us farem arribar aquesta mateixa setmana. De moment recordeu que heu de reservar el dimecres 11 de juny.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El 48% de les llars catalanes tenen ordinador

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació presenta l'informe amb els resultats de l'Enquesta a les llars sobre equipament i ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya corresponent a desembre de 2002. Les dades més rellevants de l'informe són les següents:

- Per primer cop s'ha superat el milió de llars amb ordinador a Catalunya (1.014.000), arribant al 48,3% de totes les llars a finals de 2002. L'increment durant aquest any ha estat del 4%.

- El 31,6% de les llars catalanes tenien accés a Internet a finals de 2002, un 12,9% més que un any abans. Actualment pràcticament dues terceres parts de les llars amb ordinador estan connectades a Internet (65,3%).

- La presència de mòbils a les llars està augmentant de forma progressiva, tant pel que fa al nombre de llars que disposen d'aquest aparell (73,1%), com al nombre d'aparells a cada llar (més de la meitat en tenen més d'un).

- Pel que fa a l'equipament audiovisual, la principal variació ha estat l'increment significatiu de reproductors de DVD: durant l'any 2002 s'ha passat de 9,4% a 19,6% de llars amb DVD, el que representa un increment superior al 100%.

+ info [dades detallades en format PDF]
+ info [ http://dursi.gencat.net/ca/si/observatori/estadistiques.htm ]

 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Sentamos precedentes... Nuevas Tecnologías & Teletrabajo

Dia 30 de maig a l'auditori de la Fundació Fran Daurel al recinte del Poble Espanyol de Barcelona. Organitzat per Pauta Formació [+ info]

  • I Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Dies 6 i 7 de juny a l'Aula Magna de la Facultat de Filologia de la UB. Situació de la llengua catalana en les noves tecnologies a partir d'iniciatives concretes. També s'hi analitzarà l'impacte que les noves tecnologies han tingut i tenen sobre l'ús de la llengua catalana per part dels usuaris, la situació en comparació amb altres llengües, i les possibilitats que les noves eines informàtiques ens proporcionen. Organitzat per Softcatalà, l'Institut Joan Lluís Vives i la Universitat de Barcelona [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

::::

::::