La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 36_ 28 abril-11  maig 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El telecentre Prades-Montsant lliura els primers carnets ECDL

El telecentre Prades-Montsant de Vilaplana, va fer lliurament el passat 29 d'abril dels 5 primers carnets ECDL de Catalunya.

L'alcalde de Vilaplana, Eduard Bonet, va lliurar quatre carnets a Eva L., Maria Dolors M., Abel G., i Carles T., tots veïns de Vilaplana. El cinquè el va rebre el mateix Eduard Bonet de mans de Josep Lluís Pérez, coordinador del telecentre, per la qual cosa s'ha convertit en el primer alcalde català que disposa d'aquesta acreditació europea.

  • Jornada "El software lliure i l’administració pública” a Sant Bartomeu del Grau

El Telecentre SBG organitza per al proper divendres 9 de maig la III jornada sobre desenvolupament local sota el títol "El software lliure i l’administració pública”. La temàtica de la jornada lligarà temes com la societat de la informació, la promoció econòmico-social d'un territori, el paper de l’administració pública i el software lliure. Aquesta jornada té l’objectiu de difondre els avantatges comparatius que pot comportar la utilització genèrica del software lliure i la seva aplicació en l’administració pública. Cal conèixer i definir que és el software lliure, quins avantatges i inconvenients té, quin estalvi pot comportar i també veure que ja existeixen projectes reeixits i consolidats. A part de la tasca difusora també hi haurà un apartat clarament pràctic amb la realització d’un espectacle sobre Línux i un taller on es faran exemples pràctics.

Us preguem que confirmeu l'assistència de cara a confeccionar els materials a lliurar-vos.

Entre la sessió de matí i tarda hi haurà un dinar. El preu aproximat d'aquest dinar és de 10 €; per tal de fer la reserva corresponent cal que ho comuniqueu abans del dia 7 de maig a l'adreça llvirtual@telecentresbg.net, o trucant als telèfons 938889000 o 938889700 adreçant-se a l'Àngels Panadès.

Per arribar a Sant Bartomeu del Grau heu de venir per la C17 (antiga nacional 152) i passat Vic, si veniu del sud, o abans; si veniu del nord, trobareu la indicació de Sant Bartomeu del Grau. Uns 11 km després arribareu al poble. El telecentre SBG es troba a la segona planta de l’edifici El Casal. Entrant a Sant Bartomeu trobareu una placeta a mà esquerra i us trobareu de cara amb l'edifici.

Programa


09:00- 09:15 Acreditació i recollida de materials

09:15- 09:30 Presentació. Ferran Villaseñor, coordinador del Telecentre SBG.

09:30- 10:15 Què és el software lliure? Roc Messeguer, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya

10:15 - 10:45 Pausa i cafès

10:45 - 11:30 La importància del software lliure a l'Administració. Els programes traduïts per softcatalà (OpenOffice, Mozilla, GIMP, etc.). Jordi Mas, coordinador General de Softcatalà

11:30 - 12:15 La importància econòmica del sector del software lliure i el paper de les administracions públiques. Xavier Cuchí, representant d’Hispalinux i de la Asociación de Internautas

12:15 - 13:00 La Junta de Extremadura i el software lliure: Línex, una realitat. Jesús Rubio, Dirección General de Sociedad de la Información, Junta de Extremadura

13:15 - 15:00 Dinar

15:00 - 15:45 Linuxshow, conferència espectacle sobre Linux. Xavier de Blas, professor de la Universitat Ramon LLull

15:45 - 16:30 Taller i demostració de tecnologies. Exemples pràctics i d'utilització de software lliure, instal·lació de distribucions i utilització de programes lliures. Miquel Colomer, professor de la Universitat de Barcelona.
Roc Messeguer, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya

16:30 - 17:00 Clausura

  • Telecolòni@ inaugura a l'Ametlla de Merola la seva primera subseu

Seguint els passos del TeleColònia Centre de Cal Pons, i dins la iniciativa del Parc Fluvial, el passat dissabte dia 26 es va inaugurar la primera subseu ubicada a l’Ametlla de Merola com a nou centre de noves tecnologies de la informació i la comunicació, que forma part del projecte de desenvolupament local del Parc Fluvial – colònies del Llobregat i que està integrat també dins la Xarxa de Telecentres de Catalunya impulsats pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

La Subseu Telecolòni@ de l’Ametlla de Merola, impulsada també per l’Associació de Veïns de la pròpia colònia, disposa de 4 punts d’accés a internet ubicats en diferents espais socials de la comunitat, a fi i efecte de promoure la implantació territorial de la societat de la informació al Parc Fluvial.

Programa inaugural

16:00 Recepció a l’Ajuntament de Puig-reig

16:15 Visita a les instal·lacions de la seu central del TeleColòni@ a Cal Pons.
Breu presentació del projecte del Parc Fluvial de les colònies del Llobregat

16:45 Desplaçament a l’Ametlla de Merola

17:00 Acte inaugural de la 1a subseu del TeleColòni@ a l’Ametlla de Merola

Breus parlaments:
- Sr. Ramon Sanz – President de l’Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola
- Sr. Salvador Molas – Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig
- Il·lm. Sr. Josep M. Boatella – Alcalde de l’Ajuntament de Puig-reig
- Il·lma. Sra. Montserrat Ribera – Presidenta del Consell Comarcal del Berguedà i del Patronat del Parc Fluvial Navàs-Berga
- Hble. Sr. Andreu Mas-Colell – Conseller del Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació

17:30 Descoberta de les plaques: Xarxa de Telecentres de Catalunya i l’Administració Oberta

Visita a les instal·lacions i petit refrigeri

+ info [Parc Fluvial]
info@parcfluvial.com

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Carnets d'usuari

Queden encara alguns telecentres per concretar-nos la quantitat de carnets que volen adquirir en la primera comanda conjunta. Necessitem saber el més aviat possible:

a) la quantitat de carnets que necessiteu
b) en cas que vulgueu posar-hi logo propi en el revers, envieu-lo
c) les vostres dades de facturació (nom, adreça, NIF)

Recordeu que cada telecentre ha d’adquirir una quantitat mínima de 500 carnets, que podrà incrementar en funció de les seves necessitats o previsions (en el cas de telecentres amb subseus comptarà com una única comanda). L’OTC es farà càrrec del cost de les impressores, que proporcionarà gratuïtament als telecentres. Us preguem una resposta el més ràpida possible. No dubteu a trucar per comentar qualsevol dubte al respecte (demaneu pel David).

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Catalunya ocupa la 2a posició per darrera de Madrid en percentatge d'internautes segons l'EGM

Segons les dades de l'últim Estudio General de Medios (febrer-març de 2003), gairebé 9 milions d'espanyols majors de 14 anys són usuaris d'Internet, el que representa el 25,5% de la població (8.989.000 usuaris). El nombre d'internautes espanyols hauria augmentat en 1.133.000 persones des de l'octubre-novembre de 2002.

Per comunitats autònomes, Madrid s'ha situat en primer lloc amb un 29,6% d'usuaris, per davant de Catalunya (28,3%), Balears (27,9%), Canàries (26,5%) i el País Basc (24,7%).

+ info [AIMC]
+ evolució d'usuaris d'internet 1997-2003 per comunitats [PDF]

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Internet Global Congress 2003

Dies 12-15 de maig al Palau de Congressos de Barcelona (pl. Espanya). Cinquena edició del congrés sobre internet i noves tecnologies. Conferencies, novetats, premis a la innovació, etc. [+ info]

  • Sentamos precedentes... Nuevas Tecnologías & Teletrabajo

Dia 30 de maig a l'auditori de la Fundació Fran Daurel al recinte del Poble Espanyol de Barcelona. Organitzat per Pauta Formació [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

  • Sant Hilari Sacalm [ www.santhilari.org ] Web de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, amb un apartat dedicat al telecentre

  • Telework New Zealand [ www.telework.co.nz ] Portal neozelandès de teletreball

  • Independent Homeworkers Alliance [ www.homeworkers.org ] Associació independent de teletreballadors

 

TELECENTRES

::::

::::