La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 32_ 10-16  març 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 5a reunió general de telecentres [Vilaplana, 12 de març]

El passat dimecres dia 12 va tenir lloc a Vilaplana (Baix Camp) la 5a reunió general de telecentres. Un copiós esmorzar al Casal Vilapanenc va marcar el punt d'arrencada de la trobada. Tot seguit el Sr. Eduard Roca, alcalde de Vilaplana, va donar la benvinguda oficial i Josep Lluís Pérez, dinamitzador del telecentre Prades-Montsant, va fer una presentació de la trajectòria i dels serveis del telecentre. Malgrat les dificultats de connectivitat (no arriba l'ADSL) va quedar ben palès l'alt grau de penetració social que ha assolit el telecentre.

A 3/4 del 12 del migdia els assistents es van traslladar a les dependències del telecentre on Joan Sabaté i Òscar Vaireda, de GEC, van presentar la plataforma web que ha de servir d'eina de relació i difusió de la XTC. Van explicar la seva estructura general i es va accedir on-line als diferents apartats que formen la comunitat de teletreball: fitxes dels telecentres, glossari, test d'autoevaluació, àrees d'empresa i desenvolupament econòmic. També es va mostrar l'àrea restringida a dinamitzadors: grups de treball, espai en disc, xat, bústia interna, etc.

Es va posar de relleu la necessitat que els dinamitzadors dels telecentres hi accedeixin perquè puguin aportar el seu punt de vista sobre l'estructura i continguts. A continuació Ignasi Albors, de Serveis Públics Electrònics, va fer una presentació del portal d'administració oberta Cat365. Albors va incidir en la necessitat d'agrupar serveis i d'establir relacions interadministratives que estalviïn tràmits innecessaris als ciutadans. També va comentar la proposta que els telecentres de la XTC assisteixin la població del seu entorn com a punts presencials de Cat365 amb l'objectiu de difondre arreu del territori l'Administració Oberta de Catalunya.

Joan Monrós, tècnic del Consell Comarcal del Bages, va presentar a continuació el programa de gestió de telecentres, una eina expressament dissenyada per a aquesta funció i que incorpora les necessitats i suggeriments formulats pels propis telecentres. Monrós va instal·lar una beta del programa en dos ordinadors del telecentre i va mostrar les opcions de control d'estacions, estadística, sistema de cobrament, emissió de rebuts i altres funcionalitats que contempla el programa. Es va acordar que la beta s'enviaria d'immediat als dinamitzadors dels telecentres perquè l'avaluïn amb l'objectiu de poder disposar aviat de la primera versió operativa.

Després de dinar i amb un retard considerable sobre l'horari previst, es va reprendre la reunió al Casal Vilaplanec, on Modest Guinjoan, de la Secretaria de Telecomunicacions, va comentar diferents aspectes sobre les sol·licituds de subvenció a la Secretaria, que va obrir un debat sobre el model de relació que caldria establir entre els telecentres i la Secretaria a partir del 2004. Es va acordar deixar obert el debat i reprendre'l en una altra ocasió. Finalment, Josep Camprubí, de l'OTC, va exposar altres temes, com la necessitat que els responsables dels telecentres emplenin la fitxa de capacitats professionals disponibles amb l'objectiu d'avançar en l'estructuració de la borsa de teletreball. També va demanar que es facin arribar a l'OTC les incidències o qüestions pendents relacionades amb l'ECDL.

La propera reunió es va fixar per a l'11 de juny i tindrà lloc a Sant Hilari Sacalm.

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Temes pendents

Us recordem alguns temes pendents que ja es van comentar a la reunió de Vilaplana:

- fitxa del telecentre: és important que envieu les fitxes dels telecentres per anar-les col·locant a la plataforma web. La informació necessària és la següent:

- Descripció general del telecentre (300 caracters com a màxim incloent-hi els espais)
- Adreça:
- Comarca:
- Tel.:
- Fax:
- Correu-e:
- Web:
- Dinamitzador:
- Normes d’ús: (reglament, tarifes...)
- Horari:
- Equipaments: (ordinadors, perifèrics, connexió...)
- Serveis que ofereix el telecentre: (accés internet, àrea teletreball...)
- Notícies: (alguna notícia recent sobre el telecentre)
- Agenda: (activitats programades per als propers mesos: conferències, jornades...)
- Formació: (cursos programats per als propers mesos)
- Qui som?: (personal vinculat al telecentre, nom, responsabilitat... amb foto si voleu)
- Imatge: (si ja ens la vau enviar no cal)

- fitxa de competències professionals disponibles: encara ens falta rebre algunes enquestes d'activitats professionals de teletreball. L'objectiu d'aquesta enquesta és poder identificar globalment les activitats en què es pot treballar i establir la llista de les competències professionals disponibles a la Xarxa de Telecentres.

+ descàrrega de l'enquesta

- ECDL: és important que ens comuniqueu qualsevol incidència relacionada amb l'ECDL (convenis, auditories, exàmens...) per poder-nos posar en contacte amb l'ATI i solucionar-les.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Informe "La societat de la informació a Espanya" de Telefónica

El passat dijous dia 13 de març Telefónica va presentar el seu informe "La societat de la informació a Espanya", un extens document de 334 pàgines que recull dades sobre diferents aspectes de la societat de la informació a l'Estat.

Segons l'informe, Catalunya se situa en segon lloc pel que fa a nombre d'internautes (26,7%), darrera del País Basc (29,3%). Pel que fa a les empreses connectades a internet, Catalunya (74%) ocupa el quart lloc per darrera de les Illes Balears, Cantàbria i País Basc.

+ info [Telefònica]
+ descàrrega de l'informe en format PDF

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Setmana de les Noves Tecnologies

Dies 10 al 14 de març de 2003, al Hotel Mediterráneo de Castelldefels. Organitzat per l'Ajuntament de Castelldefels, Diputació de Barcelona i UPC [+ info]

 • Jornada "Nous escenaris laborals dels autònoms i dels autònoms dependents"

Dies 13 i 14 de març de 2003, al Centre d'Empreses – Àrea de Promoció Econòmica Ajuntament de l'Hospitalet (Carretera del Mig, 85, l'Hospitalet de Llobregat). Tel: 93 264 35 40. Inscripcions: centredempreses@e-promocio.net [+ info]

 • Portal Point 2003

Dies 18-21 de març al Palau 5 de Fira de Barcelona (Montjuïc). Saló Internacional d'Internet i Comerç Electrònic. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona [+ info]

 • II Congrés Europeu Expoelearning

Dies 18-21 de març al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc). Fira europea sobre e-learning. Organitzat per l'associació AEFOL [+ info]

 • Exposició sobre l'ús quotidià d'internet "Viure.com"

Dies 12-13 d'abril al Museu de la Tècnica de Manresa. Tallers, activitats formatives, xerrades i conferències per mostrar els avantatges d'internet. Organitzat per l'Ajuntament de Manresa [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Teletravailonline.com [ www.teletravailonline.com ] Portal francòfon del teletreball. Informació, agenda, xats, fòrums...

 • TA Telearbeit [ www.ta-telearbeit.de ] Empresa consultora alemanya sobre teletreball, telecooperació, e-business, e-government, etc.

 • Asociatia Romana pentru Telelucru si Teleactivitati [ www.teleactivities.org ] Associació Romanesa de Teletreball i Teleactivitats

 

TELECENTRES

::::

::::