La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 29_ 17-23 febrer 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Sol·licitud de subvencions a la Secretaria de Telecomunicacions

Algun telecentre encara no ha fet arribar la seva sol·licitud d’ajut per al 2003 a la Secretaria de Telecomunicacions. Ens hi hauríem d’afanyar perquè el temps s’acaba. Recordeu que aquesta convocatòria d’ajuts està específicament adreçada als centres de teletreball de la XTC i es basa en la concessió de subvencions destinades a l’adquisició d’equipaments informàtics, programari, instal·lacions (inversions en cablatge, connectivitat -no les quotes o consums-, etc.).

 • Enquesta de la Universitat de València

Alguns telecentres no han respost encara l’enquesta que van rebre de la Universitat de València, sobre actuacions dels telecentres en el camp econòmic i relacions amb les petites i mitjanes empreses de l’àrea. Aquesta enquesta sembla molt llarga però no ho és tant perquè segurament molts apartats s’hauran de deixar en blanc. Caldria fer un petit esforç i respondre-la de seguida, ja que ens han demanat la col·laboració.

+ enquesta en format zip
+ projecte d'investigació de la Universitat de València

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Enquesta d'activitats professionals de teletreball

Encara ens falta rebre algunes enquestes d'activitats professionals de teletreball. L'objectiu d'aquesta enquesta és poder identificar globalment les activitats en què es pot treballar i establir la llista de les competències professionals disponibles a la Xarxa de Telecentres. Caldria que anéssiu enviant les que ja estiguin plenes per començar a tenir un panorama de l’oferta de teletreball conjunta dels telecentres. Per a qualsevol detall parleu amb en David Sanz, de l’OTC (936 930 380). Sense aquestes fitxes no es pot engegar la borsa de teletreballs i teletreballadors que serà accessible per mitjà de la plataforma web.

+ descàrrega de l'enquesta

 • Difusió de les activitats de formació a través de la plataforma web

Un altre àmbit en què hem d’anar actuant col·lectivament és el de la formació. Alguns telecentres ja envien sistemàticament les seves convocatòries de cursos, sessions de formació, etc. a l’OTC i habitualment les fem sortir en el setmanari_XTC. Ara tot ho haurem de publicar a la plataforma telemàtica, per tal que se n’assabenti el màxim de gent possible. La qüestió, doncs, és que tota l’activitat formativa (cursos, sessions, tallers, conferències, etc.) s’ha de poder publicar a la plataforma que, ja acabada en la seva primera fase, ens presentaran a la reunió general de telecentres que tindrà lloc a Vilaplana (el Baix Camp) el dimecres dia 12 de març (recordeu la data !!!) De moment ens hauríeu d’enviar aquesta informació a l’OTC. Després cada telecentre ja podrà penjar aquesta informació directament a la plataforma.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació al IT4ALL de Bilbao

Una delegació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació va presentar un informe de les seves actuacions i propostes de futur al Congrés Internacional IT4ALL que es va celebrar a Bilbao els passats 5, 6 i 7 de febrer de 2003 al Palau Euskalduna. El marcat caràcter social del Congrés i el seu enfocament global el van convertir en un esdeveniment d'especial importància.

+ info [DURSI]

 • A Conca es decanten pel satèl·lit

Per solucionar la manca de connectivitat a les àrees rurals, la Diputació de Conca i la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa finançaran la instal·lació d'accés a internet per satèl·lit a tots els municipis de la província de Conca. L'objectiu és que tots els ciutadans del medi rural de la província puguin accedir a les noves tecnologies a través d'aquest sistema abans d'un any. De l'execució se'n farà càrrec l'empresa Telecom.

El projecte consisteix en la instal·lació d'antenes als ajuntaments i la distribució de la connexió als ciutadans per mitjà de sistemes WI-FI. La Diputació aportarà el 25% del cost del projecte (600.000 €) i la Junta el 75% restant.

+ info [Europa Press]

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 8a Nit de les Telecomunicacions

Dia 20 de febrer, al Palau de Congressos de Catalunya. Hotel Rey Juan Carlos I. Organitzat per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació [+ info]

 • Mundo Internet 2003

Dies 19-22 de febrer, al Palau de Congressos de Madrid (Castellana, 99), organitzat per l'Associació Espanyola d'Usuaris d'Internet [+ info]

 • E-Government Europe

Dies 3-5 de març de 2003, al Grand Hotel Huis Ter Duin de Noordwijk aan Zee, Holanda. Organitzat per la companyia Marcus Evans [+ info]

 • Portal Point 2003

Dies 18-21 de març al Palau 5 de Fira de Barcelona (Montjuïc). Saló Internacional d'Internet i Comerç Electrònic. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Télétravail en France [ www.teletravailenfrance.com ] Interessant i útil web sobre teletreball desenvolupada per Alcatel (guia, experiències, solucions tècniques...)

 • Handicaps & Technologies [ www.h-a-t.org ] Borsa de teletreball adreçada a persones discapacitades

 • Cyberworkers [ http://www2.cyberworkers.com ] Impressionant borsa de teletreball, en funcionament des de 1996. 17.000 currículums en 200 categories professionals i 70 països

 

TELECENTRES

::::

::::