Hemeroteca setmanaris_XTC
XTC Logo

:: núm. 272 :: 1 de setembre de 2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Avui comença l'autoformació tutoritzada al Punt TIC de la Ribera d'Ebre

Ribera_EbreAmb l'arribada del mes de setembre els Punt TIC comencen a donar a conèixer els cursos i activitats que oferiran aquest nou curs. Al Punt TIC de la Ribera d'Ebre s'inicia avui, 1 de setembre, un curs autoformatiu. Es farà de l'1 al 27 de setembre, de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h. Llegir més...
 • A l'e-centre Tremp inicien el curs amb l'acte "12 hores al telecentre"

e-centre_TrempL'e-centre Tremp comença les activitats d'aquest quadrimestre amb l'acte “12 hores al telecentre”, un acte dins del programa de festes de la Festa Major. Durant el 5 de setembre es duran a terme tot un seguit d'activitats ininterrompudament de les 10:00 del matí a les 22:00 del vespre. Llegir més... 
 • Taller de memòria local on line: Com era Pira abans?

Curs Memoria Local PIRAUna desena de joves de Pira participen en aquest taller, on estan aprenent a enregistrar entrevistes i a editar vídeo. El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà i l’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pira i l’Associació de joves “El Torrentill de Pira” són els organitzadors del taller de memòria local on line. Llegir més...

:::::::: LA XARXA PER DINS ::::::::

 • El 8 de setembre es farà pública la versió beta del nou espai web de la Xarxa Punt TIC

La Xarxa Punt TIC es troba en un procés de canvi i millora, cosa que es reflecteix també al seu web: el dilluns 8 de setembre veurà la llum la versió beta del nou espai web de la xarxa, amb la convicció de que serà més dinàmic i participatiu. Llavors, a partir de la setmana vinent el nostre web tindrà un nou aspecte, però la seva finalitat continuarà sent la mateixa: ser el punt de trobada a Internet dels Punt TIC de Catalunya. Els dinamitzadors i dinamitzadores esteu convidats a continuar publicant i participant-hi més que mai!

 • El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya celebra l'acte d'inauguració del nou edifici

L'acte d'inauguració tindrà lloc el 5 de setembre, a les 12:00 hores, a la finca Can Mascaró de Solsona (carretera de Sant Llorenç de Morunys, km. 2 - Direcció Port del Comte). L'acte serà presidit pel Molt Hble. Sr. José Montilla i Aguilera, president de la Generalitat de Catalunya.

 • Activitat Òmnia de setembre: Temps organitzat, temps aprofitat

Activitat òmnia . temps actualitzat - temps aprofitat La nova activitat Òmnia "Temps organitzat, temps aprofitat" us ofereix una eina organitzativa útil per a tot tipus d'usuaris, perfecte per planificar el nou curs. Jotlet és un calendari en línia que permet desar tasques i esdeveniments, així com planificar de forma visual el temps. I no només de manera individual, també podreu compartir amb altres persones els vostres calendaris!

 • Cal presentar les sol·licituds dels ajuts a projectes de teletreball com a molt tard el 4 de setembre

El 4 d'agost es va publicar la convocatòria de l’edició 2008 dels ajuts a projectes de teletreball, foment de les TIC a les pimes i dinamització econòmica a través de les TIC destinats a corporacions locals.

Les sol·licituds s’han de presentar com a molt tard el 4 de setembre de 2008 i d’acord amb les bases de l’Ordre de convocatòria. Teniu més informació al DOGC núm. 5187 - 04/08/2008 i al web del Departament de Governació i Administracions Públiques.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Engegada la cinquena edició dels premis BOB, que destaquen els millors blocs a nivell internacional

Ja és obert el període d'inscripció als premis BOB, considerats els Oscars dels blocs. Hi poden participar weblogs, podcasts i videoblogs escrits en onze llengües (el llistat de llengües no inclou el català). Llegir més...

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • PC low cost
Asus Eee PCEl concepte de PC de cost molt baix va començar a popularitzar-se a partir del projecte OLPC («One Laptop Per Child») amb el suport de l’UNICEF i impulsat pel fundador del projecte i investigador de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Nicolas Negroponte. Llegir més...


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC: La primera jornada PIMESTIC després de vacances es realitzarà el 9 de setembre al Pallars Sobirà. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: El 18 de setembre tindrà lloc una jornada per presentar el Pla PIMESTIC a l'Alta Ribagorça. [ + info ]
 • Volcànica.cat: Del 19 al 21 de setembre tindrà lloc Volcànica.cat, la LAN Party de la Garrotxa. [ + info ]
 • 7a Diada de Telecomunicacions a Catalunya: El 30 de setembre es celebrarà aquesta jornada a Barcelona. [ + info ]
 • UrbanLabs 2008: Del 9 a l'11 d'octubre es celebraran aquestes jornades de tecnociutadania i socioinnovació al Citilab-Cornellà. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • La Farga.cat [ www.lafarga.cat ] És un espai que combina la reflexió, el debat i el desenvolupament de programari lliure en català.
 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa Òmnia [ http://xarxa-omnia.org ] Web de la Xarxa Òmnia, projecte d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació.
 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya, espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discussió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

::::::

Agenda XTC

::::::

Suport Informàtic

::::::

Oficina tècnica

::::::

Canal SI

::::::