Hemeroteca setmanaris_XTC
XTC Logo

:: núm. 270 :: 21 de juliol de 2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Lliurament de premis del concurs d'imatge digital de Santa Bàrbara

InfocentreUn any més, l’Infocentre ha fet entrega dels premis als participants del III Concurs d’imatge digital. La temàtica d’enguany era “Les masades del nostre poble”. Les masades són les cases típiques de la nostra població, actualment, gran part de les masades de Santa Bàrbara estan en ruïnes, però n’hi ha algunes de rehabilitades i molt ben conservades. Llegir més...
 • El punt Òmnia de Riudoms clausura el curs 2007-2008

270_Riudoms_ClausuraCurs.jpgL'acte es va celebrar el passat 11 de juliol i va comptar amb la presència de la gran part dels usuaris del servei, els quals van rebre els corresponents diplomes de mans de la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Sra. Lídia Bargas, i de l'alcalde de Riudoms, l'Il·lustríssim Sr. Josep Mª Cruset.
 
 • Casal d'estiu al Telecentre de Les Preses

Les_PresesCom cada any quan arriben aquestes dates, el Telecentre de Les Preses organitza sessions d’informàtica pels nens i nenes del Casal d’Estiu de Les Preses. El Casal de Les Preses és un dels que compta amb més participants, acollint nens i nenes de tota la comarca de la Garrotxa. Entre les moltes activitats que realitzen els participants, hi ha també unes hores dedicades a les noves tecnologies. Llegir més...

 • Al Telecentre d'Anglesola han acabat el curs amb una festa per a tot el poble 

270_TelecentreAnglesola.JPG Encara que van començar el curs al febrer, el balanç que han fet al Telecentre d'Anglesola de les activitats realitzades és positiva. Durant aquests mesos han realitzat tres cursets (del Dia d'Internet, de correu electrònic i de realització de presentacions amb imatges i música). A la festa de final de curs es van exposar els treballs realitzats.

:::::::: LA XARXA PER DINS ::::::::

 • Els telecentres que han rebut ajusts a projectes de Teletreball, ultimen les memòries

Tots aquells telecentres que van rebre ajuts a projectes de Teletreball, foment de les tecnologies de la informació i la comunicació a les petites i mitjanes empreses i dinamització econòmica a través de les TIC, d'acord amb l'ordre GAP/502/2007 de 27 de desembre de 2007, treballen en la justificació dels projectes, que haurà de ser presentada abans del 31 de juliol, d'acord amb les bases de la convocatòria. L'elaboració de la memòria del projecte i la presentació de la documentació de la justificació econòmica són les peces clau per tal que els ajuts quedin justificats.

 • El suport informàtic, sempre disponible 

Dia a dia, el servei de suport informàtic treballa per reparar les avaries que es puguin presentar a qualsevol dels telecentres de la Xarxa PuntTIC i per assegurar-se del seu correcte funcionament. Contactar amb aquest suport és fàcil: es pot fer a través de l'adreça de correu electrònic suport.informatic@xarxa365.cat o via telefònica 900 808 272.

 • L'oficina tècnica, t'acompanya aquest estiu 

Amb l'excepció de la setmana que va de l'11 al 17 d'agost, l'oficina tècnica romandrà oberta tot l'estiu. Al llarg del mes d'agost, ens trobareu en horari intensiu de matins. Recordeu que ens podem comunicar per diferents vies: Skype, missatgeria electrònica (Mèssenger o Pidgin), correu electrònic o telèfon.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • La Fundació puntCAT crea un butlletí trimestral

270_DominiPuntCat.jpg La primera edició del butlletí, la corresponent al segon trimestre de 2008, ja és disponible a Internet. El domini .cat, promogut per la Fundació puntCAT, creix dia rere dia i les activitats que es desenvolupen a l'entorn del puntCAT es multipliquen. Per això aquesta fundació ha creat un butlletí, que recopila les notícies al voltant del domini català amb la finalitat de compartir-les i difondre-les. Llegir més...

 • Té lloc la III Trobada sobre Telecomunicacions i Governs Locals, a Santander

270_TrobadaTelecomunicacionsGovernsLocals.jpgAlcaldes, representants de les principals empreses, institucions, universitats i experts en telecomunicacions s'han trobat del 14 al 16 de juliol per debatre, entre altres temes, al voltant dels accessos de nova generació. Llegir més...

 • Informe sobre serveis de telecomunicacions per províncies i comunitats autònomes

270_CMT.jpg L'informe de la Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones destaca que Madrid, les Illes Balears i Catalunya són les comunitats autònomes amb les tases de penetració de banda ampla més altes de l'Estat. Llegir més...

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • La telefonia evoluciona
Un bon funcionament dels subministres telefònics és essencial per al desenvolupament adequat de les telecomunicacions. Però des de la teòrica desaparició dels monopolis que dominaven la telefonia a cada país les coses no han anat ben bé així, fins al punt que les reclamacions més habituals a les oficines del consumidor són sobre temes telefònics i de connectivitat. Llegir més...

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Euskal Encounter: Del 24 al 27 de juliol tindrà lloc aquesta trobada informàtica al País Basc. [ + info ]
 • La internacionalització de les noves tecnologies: El 29 de juliol tindrà lloc a Barcelona aquesta sessió informativa. [ + info ]
 • Lancelona: Del 29 al 31 d'agost tindrà lloc aquesta lan party a Barcelona. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: La primera jornada PIMESTIC després de vacances es realitzarà el 9 de setembre al Pallars Sobirà. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • La Farga.cat [ www.lafarga.cat ] És un espai que combina la reflexió, el debat i el desenvolupament de programari lliure en català.
 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa Òmnia [ http://xarxa-omnia.org ] Web de la Xarxa Òmnia, projecte d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació.
 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya, espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discussió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

::::::

Agenda XTC

::::::

Suport Informàtic

::::::

Oficina tècnica

::::::

Canal SI

::::::