La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 27_ 3-9 febrer 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inauguració del telecentre de la Fatarella

Telecentre de la Fatarella (Terra Alta)El dia 31 de gener a les 19:30 h va tenir lloc la inauguració de la subseu del Centre de Desenvolupament Econòmic de la Terra Alta – Telecentre de la Fatarella. El telecentre, situat a l’edifici del carrer Solà número 27, forma part de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, promoguda i finançada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI). L’obertura es va emmarcar dins els actes de les Festes de Sant Blai i amb l’objectiu de donar a conèixer aquestes noves instal·lacions al servei de la Fatarella i dels pobles veïns. En l’acte hi van participar el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i el director de Projectes de la STSI.

Les funcions del telecentre es realitzaran de forma coordinada amb les de la seu principal de Gandesa i, pel que fa a l’àmbit de les TIC, seran:

- Actuar com a viver d’empreses per a iniciatives empresarials.
- Actuar com a centre de promoció i difusió del teletreball.
- Actuar com a centre de suport i de serveis als teletreballadors.
- Captar i recolzar l’aparició de nous teletreballadors.

El Telecentre de la Fatarella actuarà de forma complementària al Punt Òmnia que ja funciona des de fa més d’un any a la sala annexa de la Biblioteca Municipal.

telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència a la jornada "La Societat de la Informació com a clau per al desenvolupament rural"

Representants dels telecentres de la Ribagorça i del Solsonès, així com dos membres de l’Oficina Tècnica de Coordinació van assistir a les jornades que van tenir lloc a València sobre “La Sociedad de la Información como clave para el desarrollo rural”. Les jornades es van caracteritzar per una gran quantitat de comunicacions força breus, que al nostre entendre tenien un valor molt desigual. Malgrat tot es va poder establir contactes amb diferents organitzacions que poden ser interessants de cara al futur.

Les conclusions de les jornades es van centrar en dos àmbits: els aspectes socials i els tecnològics. Respecte de l’àmbit social es va insistir en el dret a la participació en els beneficis de la Societat de la Informació per part de tots els ciutadans, inclosos, per tant, els que viuen en àrees rurals. En aquest sentit es va subratllar el paper de les administracions públiques en promoure l’extensió de les xarxes més enllà dels plantejaments comercials. Pel que fa als aspectes tècnics es va veure ben clar que cal aprofitar la combinació de diferents tecnologies, entre les quals prenen una notable importància els sistemes Wi-Fi.

+ [DG Societat de la Informació de la Comissió Europea]

 • Participació de l'OTC en el programa Fem Feina de RAC1

Francesc Camprubí, de l'Oficina Tècnica de Coordinació va participar en el programa Fem Feina que emet RAC1 els diumenges al vespre. El programa va tenir una part dedicada al teletreball amb una tertúlia en què també hi van participar Ramon Soler, de Central del Teletrabajo, i Begoña Nafria, de Pauta Formació. Es va parlar dels diferents tipus de teletreball, què calia per teletreballar, dels serveis que ofereixen els telecentres de la XTC, etc.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Primer aniversari de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Alvinyà, es va reunir el dia 29 de gener amb els mitjans de comunicació per fer balanç de les actuacions dutes a terme des d'aquesta Secretaria i anunciar els projectes de futur més significatius. Per aquest any 2003, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació disposa d'un pressupost de 21,50 milions d'euros (un 22,86%, superior al del 2002).

+ [DURSI]
 

 • Nova web del VI Programa Marc de Recerca i Desenvolupament Tecnològic de la Unió Europea

Ja està operativa la web del 6è Programa Marc. Ha estat elaborada pel CIDEM juntament amb el DURSI, la Fundació Catalana per a la Recerca i el Patronat Català Pro Europa. És una iniciativa enfocada a totes les empreses, universitats o grups de recerca, interessats a participar en el 6è Programa Marc de Recerca de la UE que acaba de començar.

A la web trobareu tota la informació disponible sobre el nou programa: estructura, pressupost, instruments, modalitats de participació, etc., així com enllaços a totes les convocatòries del 6è PM i els documents que s'hi relacionen.

El 6è PM té un pressupost de 17.500 milions € per al període 2003-2006.

+ CAT6PM

:::::::: AGENDA ::::::::

 • International Congress on the Information Society - IT4ALL

Dies 5, 6 i 7 de febrer, a Bilbao. Oportunitats i reptes per a les regions en la nova societat de la informació. Organitzat per la Diputació Foral de Biscaia [+ info]

 • Jornada Les noves professions lingüístiques i literàries

Dia 11 de febrer, a la Sala d'Actes del Centre de Suport del Barcelonès de la UOC (Av. Drassanes, 3-5). Organitzat per la UOC [+ info]

 • 8a Nit de les Telecomunicacions

Dia 20 de febrer, al Palau de Congressos de Catalunya. Hotel Rey Juan Carlos I. Organitzat per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació [+ info]

 • Mundo Internet 2003

Dies 19-22 de febrer, al Palau de Congressos de Madrid (Castellana, 99), organitzat per l'Associació Espanyola d'Usuaris d'Internet [+ info]

 • E-Government Europe

Dies 3-5 de març de 2003, al Grand Hotel Huis Ter Duin de Noordwijk aan Zee, Holanda. Organitzat per la companyia Marcus Evans [+ info]

 • Portal Point 2003

Dies 18-21 de març al Palau 5 de Fira de Barcelona (Montjuïc). Saló Internacional d'Internet i Comerç Electrònic. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Purmo Telestuga [ www.purmotelestuga.fi ] Telecentre de Purmo (Finlàndia). En funcionament des de 1988

 • Vilafranca Virtual [ http://vilafrancavirtual.org ] Centre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Vilafranca del Penedès. Formació, accés a internet, teletreball, centre de suport de la UOC, etc.

 • Business@Home [ www.gohome.com ] Informació i recursos per a persones que volen treballar des de casa

 

TELECENTRES

::::

::::