Hemeroteca setmanaris_XTC
XTC Logo

:: núm. 268 :: 7 de juliol de 2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Autoformació tutoritzada al juliol, al Telecentre de la Ribera d'Ebre 

Ribera_EbreEl proper dilluns 14 de juliol s'inicia al Telecentre de la Ribera d'Ebre el nou mes de curs autoformatiu. El curs es realitzarà del 14 de juliol al 8 d'agost, de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00. Llegir més...

 • Els telecentres de la Conca de Barberà lliuren els certificats i fan valoració del curs

Lliurament CertificatsS'han realitzat 34 cursos en què han participat més de 350 alumnes i s'han signat convenis de col·laboració amb diversos ajuntaments. Llegir més...

 • El Punt Òmnia del Centre penitenciari de Joves de Barcelona a televisió

Centre Penitenciari JovesEl passat dimecres 2 de juliol, el projecte “Bloggers desde prisión” del Centre penitenciari de Joves de Barcelona va ser citat al programa Cámara Abierta 2.0 (TVE). Van tractar iniciatives d’arreu de l’Estat espanyol, on treballen l’Internet com a mitjà educatiu per a la inclusió social i digital de les persones internes en centres penitenciaris. Podeu veure el vídeo en aquest enllaç.

 • Èxit d’assistència als tallers de Conservació de la Memòria

TelevallEls tallers de Conservació de la Memòria promoguts pel Consell Comarcal del Ripollès i la Fundació Televall de Ribes de Freser que s’estan portant a terme a diferents municipis del Ripollès estan tenint un gran èxit d’assistència. A més, ja es poden visitar els primers blocs qua s'han creat. Els trobareu aquí.


:::::::: LA XARXA PER DINS ::::::::

 • Nova activitat Òmnia sobre els jocs

268_Jocsomnia.pngLa nova activitat Òmnia és molt juganera i carregada de propostes! En ella trobareu tot un recull de jocs per passar una bona estona classificats en diferents categories, consells per escollir-los de la millor manera, una guia per crear els vostres propis jocs en línia (amb l'eina Fyrebug) i el joc d'Òmnia.

Per crear els vostres jocs s'ha creat un compte d'Òmnia especialment per a l'ocasió, si voleu fer-lo servir només cal que contacteu amb l'oficina tècnica o amb algun/a dinamitzador/a de la xarxa Òmnia.

Finalment ens agradaria saber quins són els vostres jocs preferits per fer un banc de jocs encara més gran amb la vostra col·laboració. Deixeu els comentaris a la pàgina: I tu, a què jugues? 

Bon estiu i a JUGAR!

 • Deixeu els ordinadors llestos per a l'inici de curs

El juliol és un bon moment per revisar els equips i deixar-los llestos per a la tornada de vacances. L'XTC us pot ajudar en aquesta tasca; només cal que us poseu en contacte amb el servei d'atenció i suport informàtic trucant al 900 808 272 o escrivint a suport.informatic@xarxa365.net. D'aquesta manera, us estalviareu maldecaps al setembre!

 • Us ajudem a fer difusió de les vostres iniciatives

Segur que moltes vegades els mitjans de comunicació locals i comarcals s'han fet ressò d'activitats i iniciatives que heu portat a terme al telecentre. L'oficina tècnica de l'XTC us vol ajudar a realitzar aquesta difusió. Si organitzeu activitats i voleu fer-ne el màxim de difusió, feu-nos arribar tota la informació i us ajudarem!

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • L'STSI presenta el Full de Ruta de Programari Lliure

És un estudi elaborat pel CTTI que estableix les directrius que haurien de seguir els departaments de la Generalitat de Catalunya per implementar el programari lliure. Llegir més...

 • Neix Channel Insider, web adreçat al canal de distribució TIC

268_ChannelInsider.jpg El nou portal, iniciativa de NetMediaEurope, pretén ser referent per al sector de distribució TIC i es llança en castellà, francès, alemany i italià de forma simultània. Llegir més...

 • Es presenta el portal del patrimoni cultural de Catalunya

268_Patrimoni-gencat.jpg El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha creat aquest web amb l’objectiu de facilitar la divulgació i la preservació del patrimoni cultural català. Llegir més...

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Llibres a través d'internet
268_GoogleBooks.jpgFa pocs dies que Ben Burell, el director de la Google Book Search Library, explicava que Google "tenia l'objectiu de digitalitzar tots els llibres del món i fer-los accessibles a tota la societat". Qualsevol que hagués fet aquestes declaracions seria pres per boig... qualsevol excepte algú parlant en nom de Google. Llegir més...

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Els professionals de les TIC a Catalunya: El 7 de juliol tindrà lloc a Barcelona aquesta jornada organitzada per la FOBSIC. [ + info ]

 • 5a LAN Party de Cornellà de Llobregat: De l'11 al 13 de juliol tindrà lloc aquest acte a Citilab-Cornellà. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: El 15 de juliol tindrà lloc a Berga aquesta jornada de presentació del Pla PIMESTIC. [ + info ]

 • Oportunitats amb la Compra Pública de Tecnologia innovadora: El 17 de juliol tindrà lloc a Barcelona aquesta jornada. [ + info ]
 • Free Knowledge, Free Technology: Del 15 al 17 de juliol tindrà lloc aquesta conferència internacional a Barcelona. [ + info ]
 • Quines sortides professionals t'ofereix l'Agència Estatal de l'Administració Tributària: El 17 de juliol tindrà lloc a la Seu d'Urgell aquesta xerrada. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • La Farga.cat [ www.lafarga.cat ] És un espai que combina la reflexió, el debat i el desenvolupament de programari lliure en català.
 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa Òmnia [ http://xarxa-omnia.org ] Web de la Xarxa Òmnia, projecte d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació.
 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya, espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discussió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

::::::

Agenda XTC

::::::

Suport Informàtic

::::::

Oficina tècnica

::::::

Canal SI

::::::