Hemeroteca setmanaris_XTC

XTC Logo

:: núm. 263 :: 2 de juny de 2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • La Fundació Televall ha participat a la II Jornada de Noves Tecnologies i el tercer sector 

TelevallAlbert Pujol, director de la Fundació Televall, ha participat a la jornada organitzada per la Fundació SISOSCAT amb la xerrada "Telecentres, possibilitats de formació i dinamització d’una comarca". Llegir més... 

 • El Punt Òmnia Casa Caritat de Valls ha celebrat el Dia d'Internet

El 23 de maig s'ha celebrat el Dia d'Internet a Valls. A causa de la pluja no s'ha pogut realitzar a la Plaça del Pati, tal com estava previst, i s'ha fet a la mateixa Casa Caritat. Hi ha hagut molta participació. Podeu consultar el bloc que han creat per a aquesta jornada en aquest enllaç. 


 • Joc de rol per promoure la navegació segura a Internet

Joc de RolEl Telecentre del Solsonès organitza dins la campanya per navegar segur a Internet el joc de rol "Qui s'amaga darrere el nick?", adreçat a pares i mares i a joves d'entre 12 i 16 anys. Llegir més... 

 • Peatonet núm.9
La nova revista del Punt Òmnia CP Quatre Camins, Peatonet, ha arribat al número 9 i ja és a la xarxa, la revista creada íntegrament per interns que reflecteix les seves ganes de crear i de formar part de la xarxa que ens uneix a tots: la gran xarxa de "peatones".  Llegir més... 

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Informeu-vos sobre ajuts i subvencions

El nostre web té un apartat d'ajuts i subvencions on podreu trobar un llistat actualitzat de convocatòries. Per poder accedir a aquesta secció cal entrar a l'espai intern dels dinamitzadors i dinamitzadores.

 • Les vostres propostes!

L'oficina tècnica treballa amb i per als dinamitzadors i dinamitzadores de la xarxa. Estem completament oberts a rebre i valorar les vostres propostes, aquelles que poden aconseguir que el resultat del treball en xarxa sigui cada dia millor. No deixeu de contactar-nos i fer-nos-les arribar. Treballem en xarxa, compteu amb nosaltres!

Cada dia ens arriben més continguts que contribueixen a donar a conèixer què passa a cada punt de la xarxa. Però, encara ens falta molt per arribar a donar una bona difusió a les bones pràctiques, a les bones idees, a aquelles experiències que necessiten el suport dels companys i companyes, a les que es fan de forma compartida entre diferents punts, de les que es pot aprendre molt... Vols contribuir, vols aportar la teva experiència, el teu coneixement? Contacta amb l'oficina tècnica i amb molt de gust t'ajudarem a aconseguir-ho!

Un equip de professionals, amb una ràpida resposta a les demandes fetes des dels punts, treballa cada dia per a donar suport informàtic a tota la xarxa, desplegant tècnics en el territori quan és necessari o a través d'àgils mecanismes de suport remot. Contactar amb aquest servei és fàcil: telèfon 900 808 272 o correu electrònic suport.informatic@xarxa365.net. No deixis que els problemes informàtics dificultin la teva feina!

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Catalunya Ràdio estrena web pels seus 25 anys

Catalunya RadioCatalunya Ràdio ha presentat el dimarts 27 de maig la nova plana web, just quan falten 25 dies pel seu 25è aniversari. El nou web s'acosta al format 2.0 i, a més de repassar la história de l'emissora, busca la participació de l'audiència. Llegir més...

 • Està disponible la versió definitiva de la Linkat 2.0

Linkat 2.0La Linkat 2.0 es va presentar al saló professional Expodidàctica a principis del mes d'abril. Ara, ja està disponible la versió final d'aquest sistema de programari lliure en català. Es pot descarregar al portal de la Linkat en format de fitxers d'imatge per a DVD. Llegir més...

 • Enciclopedia.cat rep 3 milions de visites els primers tres mesos

Enciclopedia catalanaEnciclopedia.cat, la versió on-line i gratuïta de l'Enciclopèdia Catalana, funciona des de fa tres mesos i la valoració que fa d'aquest període és molt positiva. Llegir més...

 • El municipi de Pardines disposa de zona wifi

Des d’aquest mes de maig, el municipi de Pardines ja disposa de zona wifi (connexió a Internet sense fils) situada a la plaça del Padró, davant l’Ajuntament. Aquesta zona wifi s'ha aconseguit de la mà d'un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Pardines i la Fundació Televall. Llegir més...

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Imprimim massa!
Un significatiu estudi acabat de publicar indica que l'any 2007 a Europa es van imprimir menys fulls per raons de treball que l'any anterior. O sigui que d'alguna manera o altra es va desenvolupant la consciència que estem utilitzant massa paper i que cal reduir-lo per raons mediambientals i també econòmiques. Curiosament l'estudi va ser portat a terme per l'empresa d'estudis IPSOS i pel fabricant d'impressores Lexmark. 

La conclusió de l'estudi és que, tot i que va disminuint lentament el nombre de pàgines impreses, hi ha la consciència general que encara s'imprimeix amb excés i que es fa malbé molt paper.  L'estudi posa de relleu diverses contradiccions. Una és que si bé entre els enquestat de l'estat espanyol hi ha una  gran majoria que opinen que s'ha d'imprimir menys, en realitat, a diferència del que ha passat globalment a Europa, s'han imprès una mitjana de 5 pàgines més per persona que el 2006. Així, la mitjana europea és de 31 pàgines per treballador i dia, mentre a l'estat espanyol s'ha passat de 36 a 41 per dia. L'altra contradicció és que precisament són les administracions públiques espanyoles les que imprimeixen més pàgines de mitjana que les empreses privades. Un exemple negatiu semblant al que proporcionen unes dades que també s'han conegut aquests dies: els compromisos sobre emissions de CO2 signades en el protocol de Kioto establien per a Espanya un augment màxim del 15% sobre les emissions de 1990, però en realitat l'augment ha estat de més del 52%.

Desgraciadament és prou conegut que el cost del paper és creixent a les oficines i que principalment són econòmiques les raons que frenen que el seu malbaratament encara augmenti més. En aquest sentit, una les moltes funcions dels telecentres és també acostumar els seus usuaris a percebre l'estalvi real -en diners i en medi ambient- que representa només imprimir els textos quan sigui absolutament imprescindible. 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • IV Congrés Internet, Dret i Política: El 2 i 3 de juny tindrà lloc a Barcelona aquest congrés. [ + info ]

 • PIMESTIC per a empreses TIC: instruments de recolzamentEl 3 de juny tindrà lloc aquesta sessió informativa per a responsables de PIMES implementadores de solucions TIC . [ + info

 • Jornada PIMESTIC: El 10 de juny tindrà lloc una Jornada PIMESTIC a Gandesa. [ + info
 • Jornada PIMESTICEl 12 de juny tindrà lloc aquesta jornada a Cervera. [ + info

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat www.pimestic.cat/casos-exit ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.

 • La Farga.cat [ www.lafarga.cat ] És un espai que combina la reflexió, el debat i el desenvolupament de programari lliure en català.
 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa Òmnia [ http://xarxa-omnia.org ] Web de la Xarxa Òmnia, projecte d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació.
 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya, espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discussió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

::::::

Agenda XTC

::::::

Suport Informàtic

::::::

Oficina tècnica

::::::

Canal SI

::::::