setmanaris_XTC

XTC Logo

:: núm. 259_5-11_maig_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Setmanari XTC arriba, per primer cop, a tota la Xarxa de Telecentres de Catalunya.
El Setmanari XTC compta amb una llarga història. Va començar la seva trajectòria fa gairebé sis anys i porta ja més de 250 edicions. Els centres de Teletreball van ser els impulsors del setmanari i els que l'han anat omplint d'informacions i també de significat.

Ara, es vol aprofitar tota aquesta experiència adquirida i fer arribar aquest setmanari a tota la Xarxa de Telecentres de Catalunya. A partir del mes de maig, tots els telecentres rebran el Setmanari XTC i, per descomptat, podran participar-hi aportant informació, suggeriments, etc.

Teniu curiositat per mirar un setmanari del 2005 o del 2002? Doncs, totes les edicions del Setmanari XTC estan arxivats a l'Hemeroteca digital del Setmanari XTC. 

més Hemeroteca del Setmanari de l'XTC

 • El Telecentre de Les Preses realitza un estudi sobre els emprenedors de la Garrotxa

Telecentre_LesPreses

El Centre d’Empreses de Les Preses, del qual forma part el Telecentre de Les Preses, ha realitzat un estudi sobre les necessitats i les opinions dels emprenedors de la Garrotxa. 

L’estudi ha contemplat tant l’opinió dels emprenedors com la dels tècnics dels diversos serveis d’emprenedoria existents a la comarca, per poder d'aquesta manera detectar millor quines són les necessitats i quines les mancances. Llegir més...


 • Oferta formativa dels Espais Multimèdia de les biblioteques de Barcelona

Les biblioteques de Barcelona disposen de 21 Espais Multimèdia on s'ofereixen diversos cursos i tallers per conèixer, aprendre i explorar totes les possibilitats que tenen les eines i els recursos informàtics: alfabetització informàtica, música digital, edició d'imatges, autoaprenentatge de llengües, jocs, Internet bàsic i temàtic, contes animats, programari lliure, etc. Llegir més...

 • La Berguedàsfera organitza una jornada per aprendre a crear blocs

La Berguedàsfera, webloc dels blocaires a la comarca del Berguedà, organitza per al 9 de maig una jornada per aprendre a crear blocs i a fer servir eines participatives com a Twitter i Facebook. Els tallers es realitzaran a diferents centres, entre d'altres, al Telecentre de Berga, el de Guardiola de Berguedà i el Telecoloni@ de Cal Pons. Llegir més...


 • El Telecentre de l'Alta Ribagorça ha acollit una jornada de Noves Tecnologies per al petit comerç

Telecentre_AltaRibagorcaEl Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, per mitjà del Telecentre de l'Alta Ribagorça, va organitzar una Jornada de Noves Tecnologies adreçada al petit comerç de la comarca. Va tenir lloc el passat dimecres, 30 d'abril, al Telecentre del Pont de Suert. Llegir més...

 • El punt Òmnia de l'Associació Àgora crea un entorn virtual d'aprenentatge pensat per i per a les persones grans 

ABE Campus 2.0. (versió APADIS) és el primer entorn virtual d’aprenentatge pensat per i per a les persones grans. Es tracta d'un programari lliure per generar un entorn virtual d'aprenentatge orientat a la formació en les Noves Tecnologies de les persones grans. Aquest programa ha estat desenvolupat juntament amb altres entitats dins el projecte APADIS.

Les entitats que vulguin descarregar-se el programa informàtic juntament amb el manual d’instal·lació i una guia de recomanacions pràctiques, poden fer-ho de forma gratuïta accedint a aquesta plana web.

més Web APADIS

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Els dinamitzadors i dinamitzadores ja poden publicar notícies directament al web de l'XTC

Fins ara, els dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa de Telecentres de Catalunya només podien publicar cursos, activitats i reportatges al web xarxa365; no pas notícies. Ara, només cal entrar a l'espai dinamitzador i triar 'publiqueu notícia'. Si teniu qualsevol dubte podeu consultar a l'oficina tècnica.

més Xarxa de Telecentres de Catalunya

 • Activitat sobre la seguretat en la navegació a Internet

El 17 de maig és el Dia Mundial d'Internet. Al voltant d'aquesta celebració, l'oficina tècnica de l'XTC prepara una activitat sobre la seguretat en la navegació, que es podrà realitzar a tots els telecentres de la xarxa. L'activitat serà una webquest per fomentar la utilització segura de la xarxa.

 • Suport informàtic de l'XTC

L' XTC disposa d'un servei d'atenció a l'usuari i suport en temes informàtics. Podeu fer ús del servei telefònic d'atenció a l'usuari, número 900 808 272, o podeu contactar a través del correu electrònic suport.informatic@xarxa365.net. Un tècnic informàtic especialitzat us atendrà personalment.

 més Informació suport informàtic

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • El Pla PIMESTIC i els telecentres

El Pla PIMESTIC té l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses catalanes, mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC. S'estan portant a terme Jornades PIMESTIC a totes les comarques per donar-lo a conèixer. Dins del pla de difusió, també es realitzen jornades sectorials, jornades de casos d'èxit i debats sobre l'economia digital.

Els telecentres són un agent molt rellevant en l'àmbit de les Noves Tecnologies i els responsables del Pla PIMESTIC volen sentir les seves opinions especialment pel que fa a les jornades sectorials i d'altres iniciatives. Podeu expressar-les en aquest fòrum.

més Llegiu el  reportatge sobre el Pla PIMESTIC
més Participeu al fòrum

 • Els joves miren la televisió en suports alternatius

L'últim informe d'Accenture sobre consum de programes de televisió assenyala que els menors de 35 anys prefereixen els dispositius alternatius a la televisió tradicional.. Llegir més...

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Webs d'informació
La ràpida popularització d’Internet està produint uns efectes que tot just ara es comencen a avaluar en tota la seva dimensió. Un d’ells és l’impacte sobre els diversos mitjans de comunicació que encara no és del tot clar en alguns àmbits. És conegut, per exemple, que els internautes veuen molta menys estona diària la televisió que la que hi dedicaven abans de l’aparició d’Internet. Davant del fenomen les cadenes de televisió han seguit dues estratègies oposades. Una ha estat ignorar la situació perquè els perjudica notablement en un punt fonamental dels seus ingressos, que és la publicitat. L’altra estratègia ha estat aliar-se amb Internet i desenvolupar grans webs informatius o musicals, complementàries a les emissions televisives, que potencien aspectes que no poden tenir amplitud a la televisió per les limitacions horàries de la programació. I que, a més, accentuen a través d’Internet les relacions interactives amb els teleespectadors. Analitzeu el conjunt de pàgines de la xarxa accessibles des del web d’entrada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i us adonareu de la importància d’aquest desplegament.       

L’altre gran mitjà de comunicació afectat profundament per Internet és la premsa escrita, justament el mitjà més antic dels que existeixen. El tancament recent d’un diari americà de Winsconsin, amb més de 90 anys d’existència a causa de la competència d’Internet ha accentuat el debat sobre el tema als EEUU, que va començar ja a mitjans dels anys 90. El cert és que avui ja no es concep un diari sense web d’Internet, tot i que hi ha diferències de plantejament. Però la publicitat comença a fer-hi acte de presència, encara que de forma tímida mentre que la convergència de situacions ja és ben visible. Compareu per exemple 3cat24.cat el portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio amb webs de diaris com per exemple l’Avui, El Periòdico o La Vanguàrdia. És ben clar que d’aquí a pocs anys no hi haurà gaire diferències entre webs informatius que provinguin d’emissores de ràdio, de televisió o de diaris.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Xerrada Internet i el Comerç on-line: El dimarts, 6 de maig, tindrà lloc al Centre d'Empreses de Les Preses aquesta xerrada.
  [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: El dijous, 8 de maig, tindrà lloc a Lleida una jornada per donar a conèixer el Pla PIMESTIC. [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El dimecres, 14 de maig, tindrà lloc a El Vendrell una jornada per donar a conèixer el Pla PIMESTIC. [ + info ]

 • Xerrada Networking digital: El dijous, 15 de maig, tindrà lloc al Centre d'Empreses de Les Preses aquesta xerrada.
  [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat www.pimestic.cat/casos-exit ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC. 

 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya. Espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

Agenda XTC 

::::

Oficina tècncia

::::

Suport informàtic

::::

Secretaria STSI 

::::