setmanaris_XTC

XTC Logo

:: núm. 258_28_abril - 4_maig_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • II Jornades tecnològiques a Vallfogona de Ripollès

Telecentre_TelevallPer segon any consecutiu, la Fundació Televall serà partícip en l’organització de les II Jornades Tecnològiques de Vallfogona de Ripollès.

Les Jornades tindran lloc de l'1 al 4 de maig al local social de la població. Es tractarà un ampli ventall de temes vinculats a les NTIC (Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Llegir més...


 • Autoformació semipresencial als Telecentres de la comarca de la Ribera d'Ebre

Telecentres Ribera d'EbreEl Telecentre de la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb les seus comarcals, organitza una sèrie de cursos autoformatius semipresencials que s’engloben dins el projecte Territori TIC. El projecte Territori TIC intenta desenvolupar un pla específic d’utilització de les TIC en el dia a dia de la comarca. Llegir més...


 • Comença l'autoformació tutoritzada del mes de maig al telecentre de la Ribera d'Ebre

Telecentres Ribera d'Ebre El dilluns 5 de maig s'inicia al Telecentre de la Ribera d'Ebre un curs autoformatiu. El taller del mes de maig serà del 5 al 31 de maig, de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h; els dissabtes de 9:30 a 14:30 h. La formació es realitzarà amb la plataforma formativa Moodle. Llegir més...

 • La Fundació Televall ofereix nous cursos semipresencials

Moodle

La Fundació Televall, centre de teletreball de la Vall de Ribes, aposta per la formació especialitzada i promou nous cursos de formació amb metodologia semipresencial.

Aquesta metodologia consisteix en 3 sessions presencials i 20 hores de dedicació en línia a través d’Internet, sempre comptant amb el suport d’un formador que resoldrà dubtes i ajudarà a realitzar les activitats als alumnes a través de l’entorn virtual d’aprenentatgeLlegir més...


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Els assessors PIMESTIC gaudeixen d'una presentació sobre la Xarxa de Teletreball

PIMESTIC.CATEls assessors del Pla PIMESTIC han gaudit d'una presentació genèrica sobre la Xarxa de Teletreball i els seus telecentres, considerats un agent molt rellevant en el territori de Catalunya.

L'oficina tècnica de la Xarxa de Telecentres us convida a realitzar les vostres aportacions de millora a aquesta presentació a través d'un fòrum en el portal virtual.

més Presentació de la comunitat Teletreball
més Participeu al fòrum!
 • El Setmanari XTC arribarà a tota la Xarxa de Telecentres de Catalunya a partir de maig

XTCEl Setmanari XTC compta amb una llarga història. Va començar la seva trajectòria fa gairebé sis anys i porta ja més de 250 edicions. Els centres de Teletreball van ser els impulsors del setmanari i els que l'han anat omplint d'informacions i també de significat. Aquesta publicació els ha apropat i ha ajudat a mantenir la xarxa unida.

Ara, es vol aprofitar tota aquesta experiència adquirida per ampliar-ne el públic i fer arribar el setmanari a tota la Xarxa de Telecentres de Catalunya. A partir del mes de maig, tots els telecentres rebran el Setmanari XTC i, per descomptat, podran participar-hi aportant informació, suggeriments, etc.


 • Totes les edicions del Setmanari XTC disponibles a l'Hemeroteca digital

El Setmanari XTC té gairebé sis anys d'història. El número 0 del setmanari va veure la llum el maig de l'any 2002. Des de llavors, ha hagut canvis en el disseny,Hermoteca Setmanari XTC en el logotip de l'XTC, etc. però el setmanari sempre ha mantingut el seu esperit.

Teniu curiositat per mirar un setmanari del 2005 o del 2002? Doncs, totes les edicions del Setmanari XTC estan arxivats a l'Hemeroteca digital del Setmanari XTC. 


més Hemeroteca del Setmanari de l'XTC

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Què llegeixes?, primer fòrum en català sobre llibres 

Que Llegeixes Des del 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, està actiu a Internet Què llegeixes?, el primer fòrum en català sobre llibres. Aquest projecte cibernètic, posat en marxa per la Institució de les Lletres Catalanes dins el Pla de Foment de la Lectura, vol potenciar la lectura, ser una eina útil per als lectors i, al mateix temps, divertir amb jocs i concursos per Internet. Llegir més...

 • La conquesta del .CAT, un joc de la Fundació puntCAT

Joc PuntCat Amb aquest joc la Fundació puntCAT celebra el segon aniversari de l'obertura a tothom dels dominis .CAT i el 800 aniversari del naixement del rei Jaume I.

El 23 d'abril de 2006 es va obrir el registre de dominis .CAT a tothom, després d'un període restringit. Per celebrar-ho, la Fundació .CAT ha creat el joc “La conquesta del domini .CAT” amb què es pot guanyar un descompte del 50% en el registre d'un domini .cat durant el primer any. Llegir més...

 • Està disponible l'Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition

Ubuntu 8.04També s'ha alliberada la versió 8.04 LTS de Ubuntu Server Edition. Tots dos es poden descarregar gratuïtament des del 24 d'abril. Llegir més...


 • La Guia d'iniciació a la informàtica de l'STSI es pot descarregar al web de l'XTC

DigiBookAl Setmanari XTC 256 es va donar a conèixer que l'STSI posava a l'abast dels Telecentres que hi estiguessin interessats la Guia d'iniciació a la informàtica. Ara, a més de poder demanar-la, també es pot descarregar des de l'apartat de recursos del web de l'XTC.

més Guia d'iniciació a la informàtica

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • El cost i la velocitat de les connexions
Recurs - Banda amplaEntre tants plans diferents, campanyes contínues, ofertes més o menys ocasionals, descomptes extraordinaris, propostes miraculoses, etc. és molt difícil de saber quin és exactament el cost de la connexió ADSL que ens ofereixen les diverses companyies de telecomunicacions. I encara més tenir a la vista una comparativa de les diferents modalitats de contractació i amples de banda.

Per això és tot un descobriment trobar un wiki que ens dóna la comparativa feta i que ens promet que la mantindrà al dia. Així doncs, és de gran utilitat entrar a Bandaancha.st i fer clic a "Comparativa ADSL y cable más económico". Ens sortirà una llarga taula comparativa que pot ser de molta utilitat als usuaris dels telecentres a l'hora de contractar una línia ADSL o de canviar de proveïdor d'accés.

Però hi ha un altre aspecte, sempre problemàtic, a tenir en compte. És la velocitat que realment aconsegueix la línia que hem contractat, més enllà dels megabits que teòricament ens haurien d'arribar. Per mesurar aquesta velocitat es pot accedir a moltes pàgines d'internet que, desgraciadament, sovint proporcionen resultats diferents. Podem passar una estona ben distreta comparant els resultats que ens proporcionen les anàlisis de velocitat que trobarem, per exemple, a: ADSL Ayuda, Asociación de Internautas, Test de Velocidad, o Todo-Linux.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC: El 29 d'abril tindrà lloc a Tortosa una jornada per donar a conèixer el Pla PIMESTIC. [ + info ]

 • Fòrum Alternative Channel: El dimecres, 30 d'abril, tindrà lloc a Barcelona el Fòrum Alternative Channel, organitzar per Iwith.org i Alternative Channel.
  [ + info ]

 • II Jornades Tecnològiques: Del dijous 1 de maig al dissabte 3, tindran lloc a Vallfogona de Ripollès les II Jornades Tecnològiques.
  [
  + info ]

 • Xerrada Internet i el Comerç on-line: El dimarts, 6 de maig, tindrà lloc al Centre d'Empreses de Les Preses aquesta xerrada.
  [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: El dijous, 8 de maig, tindrà lloc a Lleida una jornada per donar a conèixer el Pla PIMESTIC. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat www.pimestic.cat/casos-exit ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC. 

 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya. Espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::
Oficina Tècnica

Secretaria STSI
:::: 

Si voleu publicar informació al Setmanari XTC, contacteu amb l'oficina tècnica de l'XTC per correu electrònic (oficina.tecnica@xarxa365.net) o per telèfon (902 365 209).