setmanaris_XTC

XTC Logo

:: núm. 257_21-27_abril_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Telecentre de Les Preses prepara un plafó que aplegui totes les activitats TIC de la Garrotxa

Telecentre_LesPresesDavant la creixent importància que està prenent la formació en l’àmbit de les Noves Tecnologies i donat que cada vegada hi ha més institucions i que ofereixen formació, des del Telecentre de Les Preses va sorgir la idea de crear una plana web on es pogués trobar tota l’oferta formativa TIC de la Garrotxa.

La idea és crear una web col·laborativa en la qual els diferents participants vagin penjant totes les activitat relacionades amb les TIC que organitzin, ja siguin cursos de formació, tallers, xerrades o qualsevol acte de divulgació de les TIC. Llegir més...


 • El Telecentre de l'Alta Ribagorça presenta l'oferta formativa d'aquesta primavera

Alta Ribagorça

El Telecentre de l'Alta Ribagorça ofereix quatre cursos en el seu programa de primavera. El curs d'introducció a la informàtica i a Internet ja ha començat (el 14 d'abril), però els altres tres es realitzaran entre maig i juny. Seran els següents: creació i disseny de pàgines web; informàtica i Internet II; i un curs de GPS.

més Més informació sobre els cursos
mail Correu electrònic

 • El telecentre de la Ribera d'Ebre posa en funcionament una nova seu del Telecentre de Benissanet

Telecentre_RiberadEbreEl passat dilluns, 14 d'abril, es va inaugurar el nou telecentre al local de l'antiga biblioteca ara compartida amb l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila. Aquest telecentre comptarà amb més ordinardors per poder donar un millor servei a tots els veïns de la població i també disposarà d'un sistema wi-fi per connectar portàtils. S'està treballant per poder realitzar cursos d'informàtica per als veïns de la població de Benissanet.

més Telecentre de la Ribera d'Ebre
mail Correu electrònic

 • L'Ajuntament i el Telecentre de La Fatarella organitzen la 9a Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural

Telecentre_LaFatarellaLa "9a Jornada d’Ocupació i Desenvolupament Rural: La promoció dels productes locals, esperit emprenedor" tindrà lloc al Casal Municipal de la Fatarella, el proper divendres, 25 d’abril. La Jornada està adreçada a totes aquelles persones que des de diferents àmbits treballen pel desenvolupament socio-econòmic dels nostres pobles, així com a tots aquells que viuen al medi rural. Llegir més...


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Té lloc el 7º Congreso de Telecentros y Redes de Telecentros

Congreso Telecentros 2008Amb la presència de representants de xarxes de telecentres de tot l'Estat Espanyol, el 7è congrés s'ha desenvolupat en la illa de Fuerteventura (Canàries) i ha comptat amb un gran amplitud d'experiències.

Per part de Catalunya, cal destacar la presència de Josué Sallent, director general de la Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, que va presentar les bones pràctiques de la Xarxa de Telecentres de Catalunya i el seu paper fonamental en el desenvolupament de les estratègies de la Societat de la Informació del Govern Català, contribuint d'aquesta manera a un ampli debat sobre l'orientació més adequada de les polítiques públiques entorn a les tecnologies de la informació i la comunicació orientades als ciutadans i a les PIMES.

Vicent Badenes, director del Citilab-Cornellà, va presentar els eixos fonamentals del projecte que dirigeix, així com els reptes que es pretenen assolir entorn a la recerca i el desenvolupament de noves experiències a partir del treball d'equips multidisciplinars.

Paco Prieto i Pablo Suarez, de la Fundació CTIC (Centro Tecnológico de la Información y la Comunicación de Asturias) van dirigir el taller “Acercando las empresas”, un espai de reflexió entorn al paper que els telecentres juguen o poden jugar al voltant de les microempreses i les PIMES, en el seu procés de digitalització i incorporació de les TIC.

El congrés, que va comptar amb la presència de representants de xarxes d'Ecuador, Guatemala i del continent africà, es va clausurar amb una ponència magistral d'Enrique Dans que va recollir els trets fonamentals de la “societat en xarxa”, amb una profunda reflexió entorn a les noves eines que fan de la xarxa una eina per a la participació del ciutadà i les empreses.

Més informació d'aquestes i d'altres experiències i reflexions i debats realitzats a la
plana web del congrés.

 • Comença el curs d'acollida a l'XTC

Curs d'acollida i introduccióAvui, dilluns 21 d'abril, comença el curs d'acollida a l'XTC amb 17 dinamitzadors i dinamitzadores inscrites. Aquesta línia formativa preten afavorir la introducció als nous dinamitzadors en el treball que es desenvolupa en els telecentres i en la xarxa de telecentres.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • El web de la Xarxa Òmnia proposa una activiat per al Dia del Treballador

Activitat Òmnia - Dia del Treballdor El bloc del Dia del Treballador proposa navegar pels orígens d'aquesta festivitat i de l'aparició de tot un moviment artístic al voltant d'aquest moment històric. També ofereix uns passatemps per comprovar tot el que s'ha aprés en la navegació pels orígens. Al mateix temps, tothom podrà participar al bloc explicant de què treballa.

més Xarxa Òmnia
més Bloc del Dia del Treballador

 • L’STSI realitza una ronda de contactes amb agents socials per tractar l’acreditació TIC

 L'STSI s'ha reunit amb representants de Foment del Treball per explicar-los els objectius de la implementació del certificat ACTIC.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el director general de Societat de la Informació, Josuè Sallent, s’han reunit amb els membres del fòrum de directors de Recursos Humans de Foment del Treball per exposar-los el certificat ACTIC, el model d’acreditació de coneixements i competències en TIC aprovat recentment pel Govern. La trobada ha estat la primera d’una ronda de contactes que realitzarà l’STSI. Llegir més...

 • Llancen l'Enciclopèdia on-line de la Violència Massiva

Enciclopedia on-line de Violència MassivaNo es tracta d'una enciclopèdia creada per tothom com és el cas de la Viquipèdia, sinó que són investigadors, acadèmics i doctorats els que publiquen els articles.

L
'Enciclopèdia de la Violència Massiva documenta, en anglès, el coneixement històric sobre les massacres i els genocidis del segle XXI. Ofereix descripcions i anàlisis realitzades per experts en la matèria. A més, classifica els conflictes per continents, països i èpoques. Llegir més...


 • Varien les dates de les Jornades PIMESTIC

Jornades PIMESTICS'han realitzat modificacions en el calendari de les Jornades PIMESTIC, buscant dates adients per a cada comarca. El calendari per tot l'any 2008 està preparat, però, s'han fet algunes modificacions amb l'objectiu de triar les millors dates possibles per a cada comarca, tenint en compte els esdeveniments i les festes importants de cada lloc.

 Consultar el nou calendari

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • FemSantJordiLlibres, roses i TIC
Aquesta setmana és Sant Jordi i encara que pugui semblar que la festa dels llibre i de la rosa té poc a veure amb les noves tecnologies, realment no és així. De llibres, per exemple, n'hi ha molts i la seva mateixa abundància sovint fa difícil la tria. Per això és útil repassar una selecció com la que trobarem aquí, on Vilaweb ha agrupat 181 llibres per regalar (o per regalar-nos) distribuïts per temàtiques per fer-ne més fàcil la localització.

I parlant de llibres també cal recordar que ara és perfectament possible l'autoedició de llibres. Així doncs, tots podem ser autors i editar-nos amb poca despesa aquell llibre que hem somiat de veure publicat. Comprovem-ho entrant en webs com Libros en Red, BubokLulu o fins i tot en català a Printcolor. I qui diu llibre diu també informes professionals, catàlegs, etc.

Finalment, hem de recordar que també les roses del dia de Sant Jordi poden viatjar telemàticament. Entre les diverses possibilitats hem triat el nou portal informatiu "3cat24.cat". Des d'aquí podreu enviar una rosa i el missatge que vulgueu a qualsevol indret del món sense moure-us de casa. Bona diada de Sant Jordi!

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada TICJoves: El dimarts, 22 d'abril, tindrà lloc una jornada sobre l'ús que fan els joves de les Noves Tecnologies al Citilab-Cornellà [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El dimarts, 22 d'abril, tindrà lloc a Valls una jornada PIMESTIC.
  [ + info ]

 • B.A.NG: Del divendres 25 al diumenge 27 d'abril, tindrà lloc el festival de videoart de Barcelona.
  [
  + info ]

 • Xerrada sobre Linux i la socialització del coneixement: El divendres, 25 d'abril, tindrà lloc a la seu de la Fundació Pere Ardiaca aquesta xerrada.
  [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC: El 29 d'abril tindrà lloc a Tortosa una joranada per donar a conèixer el Pla PIMESTIC. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a l’empresa catalana.  

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat www.pimestic.cat/casos-exit ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC. 

 • Portal Societat de la Informació
  [ www.gencat.net/societatdelainformacio ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.  

 • Plataforma e-Catalunya 
  [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més.

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [http://www.aoc.cat/ ].  

 • Citilab-Cornellà [ www.citilab.eu ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Xarxa de Telecentres de Catalunya. www.xarxa365.net ] Web de la Xarxa de telecentres de Catalunya. Espai de dinamització i col·laboració dels telecentres.

 • Comunidad de TELECENTROS 
  www.comunidaddetelecentros.net ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.  

 • Observatori per a la Cibersocietat [ www.cibersociedad.net ] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

www.xarxa365.cat

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::
Oficina Tècnica

Secretaria STSI
:::: 

Si voleu publicar informació al Setmanari XTC, contacteu amb l'oficina tècnica de l'XTC per correu electrònic (oficina.tecnica@xarxa365.net) o per telèfon (902 365 209).