La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

  STSI

:: núm. 255 :: 31 de març - 6 d'abril 2008 :: 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs de fotografia digital i introducció a Photoshop al TeleColòni@ de Cal Pons

Plan_AvanzaOrganitzat per la Secció de Fotografia del Cquie al telecentre TeleColòni@ de Cal Pons de Puig-reig es realitzarà un curs de Fotografia Digital i introducció al Photoshop a càrrec de l'Àngel Giralt. El curs es farà els divendres a les 20:30 hores, al TeleColòni@ de Cal Pons i tindrà una durada de 30 hores. 

El curs començarà el divendres, 4 d'abril
 
Telecoloni@ de Cal Pons

  pirineu-e-centre@pobladesegur.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Aquest divendres, dia 4 d'abril, celebrem la XXIII Reunió General dels Centres de Teletreball de l'XTC 

El divendres, 4 d'abril, a partir de les 10:00 hores tindrà lloc la XXIII Reunió Genera dels Centres de Teletreball, a la sala Gran de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Jordi Bosch, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, serà l'encarregat de donar la benvinguda i l'ordre del dia serà el següent:

1. Presentació de la proposta de resolució a la convocatòria d’ajuts a projectes de teletreball i dinamització econòmica a través de les TIC.
2. Presentació de la nova Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.
3. Projectes de la STSI i la seva relació amb els telecentres:
a. PIMESTIC
b. ACTIC
c. Correus
d. Territoris Digitals II (ampliació de l’experiència Territori TIC)
4. Torn obert de paraules
5. Cloenda de la reunió. Intervenció de Jossuè Sallent, Director General de la Societat de la Informació.

Tots els centres de Teletreball hi esteu convidats!

 • Tots els setmanaris de l'XTC al vostre abast

El lloc web de la Xarxa de Telecentres de Catalunya recull tots els números del setmanari XTC, des del primer fins a aquest que esteu llegint ara, el 255. Els podeu consultar en aquest enllaç.


 Setmanari XTC

:::::::: NOTÍCIA ::::::::


 • Publicada la convocatoria d'ajuts Plan Avanza

Plan_Avanza

La Secretaría de Estado de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información ha publicat la convocatòria 2008 d'ajuts per a la realització de projectes de l'Acción Estratégica de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información dins el Plan Nacional de I+D+i 2008-2011.

La convocatòria consta de set subprogrames, dels quals alguns podrien resultar de l'interès dels centres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, per exemple, els subprogrames Avanza Ciudadanía Digital i Avanza Contenidos. Tots dos estan adreçats a entitats sense afany de lucre, que poden presentar-s'hi de forma individual o en cooperació amb altres.

Els projectes objecte del subprograma Ciudadanía Digital podran tractar un o més d'aquests temes: igualtat de gènere en la Societat de la Informació (SI); e-inclusió per a persones amb discapacitat i persones grans; difusió i dinamització de la SI a l'àmbit rural; i difusió i dinamització de la SI a la infància i adolescència. El termini per presentar les sol·licituds serà l'11 d'abril.

Els projectes objecte del subprograma Contenidos hauran de ser de creació de continguts digitals o de centres del coneixement. Les sol·licituds es podran presentar entre el 14 d'abril i el 13 de maig.

També hi ha subprogrames adreçats a ens locals.

Al web de l'XTC teniu un reportatge sobre aquestes subvencions i la possibilitat de participar en el fòrum per fer consultes, aclarir dubtes, etc.

  Fòrum de consultes al web de l'XTC
 Reportatge

 • L'Ajuntament de Puig-reig posa en funcionament una xarxa local de Wi-Fi

Aquesta xarxa local de Wi-Fi permetrà navegar per Internet en diferents espais públics del nucli urbà. Amb aquesta iniciativa, Puig-reig es converteix en la segona població de la comarca del Berguedà que ofereix aquest servei, després de Berga, que l'ofereix des de la tardor passada.

Per poder oferir aquest servei s'han col·locat tres antenes a la teulada de l'edifici consistorial i des d'allà es dóna una cobertura de 360 graus en diferents espais públics d'interès. Es dóna cobertura a la llar d'avis, a la piscina municipal, a la plaça Nova, on hi ha la biblioteca i on també es fa el mercat setmanal, la plaça Mestre Badia, on hi ha el col·legi Alfred Mata, i a l'antiga estació.

Aquesta ha estat la primera fase de la iniciativa, en la qual s'han invertit 4.000 euros, però en el futur es preveu ampliar la zona de cobertura a altres espais públics.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar al màxim l'accés a la xarxa tant per a les activitats esportives, com culturals i econòmiques que es desenvolupen als espais municipals públics als quals dóna cobertura. La xarxa Wi Fi es podrà fer servir per consultar el correu electrònic i per mirar planes web, però no pas per descarregar pel·lícules ni música.

Durant dos mesos han fet proves per poder oferir un bon servei. Ara, ja funciona perfectament. De fet, el dissabte, 29 de març, es va fer la presentació oficial de la xarxa local de Wi Fi a la plaça Nova del poble. L'enginyer electrònic i industrial que ha assessorat el govern en aquesta iniciativa, Agustí Fontquerni, va ser l'encarregat de presentar-la i de respondre les preguntes i dubtes dels ciutadans i ciutadanes.


 • Convocatòria dels premis bdigital Global Congress

Plan_Avanza
La Fundació Barcelona Digital convoca dos premis en el marc de la desena edició del congrés.

El bdigital Global Congress, que es celebra a Barcelona, és el congrés de referència sobre els avenços de les TIC i els seus usos en l'àmbit empresarial, tecnològic i social. Enguany tindrà lloc del 20 al 22 de maig i es preveu que rebrà més de 2.500 assistents.

En el marc d'aquest congrés, la Fundació Barcelona Digital, l'organitzadora de l'esdeveniment, ha convocat dos premis: la 6a edició dels Premis bdigital Global Congress a la Innovació Digital i la 3a edició del Premi bdigital Global Congress Ciutat del Coneixement.

El premi bdigital Global Congress Ciutat del Coneixement té com a objectiu reconèixer públicament les millors iniciatives (idees, projectes, investigacions) centrades en l'ús social de les TIC.

El premi a la Innovació Digital, en canvi, té com a objectiu recolzar aquelles idees i projectes innovadors de clara aplicació tecnològica basats en resultats generats en les empreses, centres tecnològics i universitats, així com productes i serveis innovadors, desenvolupats o en fase de desenvolupament, encaminats a impulsar l’aprofitament empresarial de resultats i/o tecnologia generada en l'àmbit de la societat de la informació i el món digital.

El termini per presentar els projectes serà l'11 d'abril.

Bases dels premis: bdigital premis

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Servei de consultes lingüístiques Optimot

OptimotLa Secretaria de Política Lingüística, juntament amb el Centre de Terminologia TERMCAT i l'Institut d'Estudis Catalans, ha posat en funcionament un nou servei de consultes lingüístiques, l'Optimot. És un recurs on-line que pot ajudar a resoldre qualsevol dubte terminològic i gramatical del català.

Optimot és un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre l'ús de la llengua catalana. Hi ha tot un equip de lingüistes darrere aquest projecte, llavors, si el web no resol el teu dubte, pots acudir a ells. A més, si aquest equip tampoc no pot resoldre el teu dubte, el canalitza cap a l'Institut d'Estudis Catalans, el TERMCAT i la Secretaria de Política Lingüística.

Optimot

:::::::: AGENDA ::::::::


 • La marca com avantatge competitiu a Internet: El 3 d'abril, a les 9:00 hores, tindrà lloc al Telecentre de Les Preses una xerrada sobre la importància de la marca per aconseguir mercat a Internet.
  [ + info ] 

 • ExpoeEearning: Entre el 3 i 5 d'abril tindrà lloc a Barcelona, la setena edició d'ExpoElearning, el Congrés Internacional i Saló Professional d'e-learning.
  [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 3 d'abril tindrà lloc a Mora d'Ebre una jornada PIMESTIC.
  [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 10 d'abril tindrà lloc a Ripoll una jornada PIMESTIC.
  [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.
   

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació
  [
  http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general