La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 254_10-31_març_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nous Cursos al Telecentre de la Pobla de Segur

Al telecentre de la Pobla de Segur ofereixen nous cursos pel període d'abril a juny. Hi haurà cursos d'informàtica destinats especialment a comerciants i empresaris i d'altres adreçats a jubilats (tant de nivell inicial com d'avançat) i cursos de perfeccionament per a persones que hagin fet anteriorment el curs d'iniciació.

Curs d'informàtica per a comerciants/empresaris

Nivell inicial

Del 31 de març al 7 de maig, dilluns i dimecres, de 15:00 a 17:00h. Preu: 10 €. Programa:

 • Entorn de Windows

 • Eines bàsiques de tractament de textos

 • Eines bàsiques de full de càlcul

 • Internet i correu electrònic

Nivell perfeccionament

Del 12 de maig al 23 de juny, dilluns i dimecres, de 15:00 a 17:00h. Preu: 10 €. Programa:

 • Eines avançades de tractament de textos

 • Eines bàsiques de base de dades

 • Internet avançat: anti-spyware i anti-spam, Outlook, cerca de recursos i eines d'interès.

Curs d'informàtica de perfeccionament

Dues opcions:

 • Dilluns i dimecres, de 19:30 a 21:30 h. Del 31 de març al 7 de maig

 • Dimarts i dijous, de 15:00 a 17:00. De l'1 d'abril al 15 de maig.

 • 24 hores / Preu:10 €.

Curs per a jubilats

Nivell inicial: Dilluns, de 10:00 a 12:00 h.

Nivell de perfeccionament: Dimarts, de 10:00 a 12:00 h.

Gratuït (inscripció al Casal de Gent Gran)

 Pirineu e-centre
  pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 • Properes xerrades sobre Noves Tecnologies, al telecentre de Les Preses

Seguint en la seva voluntat de donar a conèixer les TIC i els avantatges que comporten per a les empreses, el Centre de Teletreball de Les Preses ha programat quatre noves xerrades per fer-ne difusió.

La primera xerrada s'emmarca dins la proposta 'Els Esmorzars del Centre d'Empreses'. Aquesta proposta inclou una xerrada seguida d'un esmorzar Networking. En aquesta primera xerrada s'explicarà; què; són les wikis i quines utilitats tenen per les empreses. El ponent serà l'enginyer en Telecomunicacions i jove emprenedor Jordi Àngel Fava i Oriol. La xerrada tindrà; lloc el dijous, 20 de març, a les 9:00 del matí.

La segona proposta pertany també als 'Esmorzars del Centre' i duu com a títol 'La marca com avantatge competitiu a Internet'. En aquest cas la ponent serà Judith Musquera, directora de màrqueting de l'empresa de màrqueting digital Atraczion. La xerrada es durà; a terme el dijous, 3 d'abril, també a les 9:00 hores.

La tercera proposta és un seminari de dues hores de durada en el que es tractarà el tema 'Internet i el Comerç on-line'. Es farà el 6 de maig i el ponent serà el Director de desenvolupament d' Atraczion. La voluntat de la xerrada és donar informació d'aquest nou camp del comerç, que cada dia és més important per les empreses i comerços.

La darrera cita torna a ser un altre dels 'Esmorzars del Centre' i té com a tema el 'Networking Digital', una nova manera de crear xarxes de contactes, molt adequada per les empreses, pels emprenedors i també pels professionals lliberals de cara a trobar clients, socis, 'partners' i altres col·laboracions. La xerrada es realitzarà el 15 de maig, a les 9:00 hores.

Aquestes són algunes de les activitats que desenvolupa el Telecentre de Les Preses en el camp de la difusió de les Noves Tecnologies. A més d’aquestes activitats en realitzen d’altres que podreu trobar al web del Centre d’Empreses .

 • Reportatge al web de la XTC sobre l'eina virtual per a emprenedors del telecentre de Les Preses

Abans d'engegar un projecte d'auto-ocupació és necessari estudiar la seva viabilitat. Això ho saben bé al centre de teletreball de Les Preses, on han dissenyat una eina virtual de diagnòstic per ajudar als emprenedors. Es tracta d'una eina on-line que ajuda a l'emprenedor o emprenedora a realitzar el pla d'empresa i el pla de màrqueting del seu projecte de negoci.

Al setmanari 252 ja vam parlar d'aquesta eina pensada i dissenyada pel telecentre de Les Preses. Al web de la Xarxa de Telecentres de Catalunya han destacat en portada aquesta notícia i han ampliat la informació.

Telecentre de les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Xerrada sobre la TDT al telecentre de l'Alt Urgell

El Telecentre de l’Alt Urgell va acollir una xerrada per donar a conèixer la Televisió Digital Terrestre. La intervenció va anar a càrrec d’Eduard Navarro, conseller delegat de la Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió. Aquesta xerrada s'emmarca dins el cicle de xerrades de caire econòmic i tecnològic que organitza el telecentre.

Tot i que l’àrea geogràfica de l’Alt Pirineu serà la darrera de Catalunya on s’acabarà de desplegar la TDT, vam poder constatar que aquest és un tema que interessa als veïns i veïnes de la comarca.

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
telecentre@alturgell.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Han canviat les dates d'algunes jornades PIMESTIC Catalunya

Hi ha hagut variacions al calendari de les jornades PIMESTIC. Les dates que han estat canviades són les de les jornades que es realitzaran al Ripollès, Selva, Segrià, Vall d'Aran, Montsià, Alta Ribagorça, Maresme, La Garrotxa i Gironès.

Com sabeu, PIMESTIC és el pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les TIC a les empreses catalanes. Les jornades PIMESTIC s'estan celebrant a tot el territori català i tenen l'objectiu de difondre el pla i d'explicar a les petites i mitjanes empreses els avantatges d’implantar les TIC.

Les dates correctes de les jornades que tindran lloc a les comarques abans esmentades són les següents:

Comarca

Municipi

Data

Ripollès

Ripoll

10/04/2008

Selva

Santa Coloma de Farners

17/04/2008

Segrià

Lleida

08/05/2008

Vall d'Aran

Viella

20/05/2008

Montsià

Amposta

27/05/2008

Alta Ribagorça

Pont de Suert

26/06/2008

Maresme

Mataró

13/11/2008

La Garrotxa

Olot

27/11/2008

Gironès

Girona

11/12/2008

Web del pla PIMESTIC

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Governació treu a concurs una suite informàtica de programari lliure per a PIMES i autònoms

El GNOME és un dels entorns d'escriptoris més populars per a GNU/Linux que incorpora tot un conjunt d'eines: un navegador web, un navegador d'ajuda del sistema, un gestor de fitxers, missatgeria instantània, un gestor de paquets de programari, un gestor d'arxius comprimits, un reproductor de mitjans multimèdia, un extractor d'àudio de CD, eines de desenvolupament, un visualitzador de documents PDF i molt més.

Aquesta nova versió té diverses millores en comparació amb la versió anterior, sobre tot, en l'àmbit de l'accessibilitat.

Notícia [Softcatalà]
 • Darrers butlletins de la STSI

Per accedir als butlletins de la STSI cliqueu aquí .


:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • GesTerm, eina per crear diccionaris terminològics multilingües
Gest Term El gestor de terminologia GesTerm és una nova eina que ha presentat el centre de terminologia TERMCAT. Es tracta d'una eina lliure que facilita les principals tasques associades al treball terminològic.

Crear i mantenir fitxes terminològiques amb diversos camps, realitzar cerques avançades d'informació i generar documents amb format de diccionari són algunes de les possibilitats que ofereix el gestor de terminologia GesTerm.

GesTerm és una aplicació multiplataforma que es pot fer servir tant en un entorn Linux com en un Windows. A més, GesTerm és una aplicació que pot ser millorada de manera col·laborativa modificant-ne el codi font. TERMCAT demana a les persones que realitzin canvis en el programa, que els facin arribar a TERMCAT perquè els puguin posar a l'abast de tothom.

Web del TERMCAT .

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC: El 18 de març del 2008 tindrà lloc a Manresa una jornada PIMESTIC. [ + info ]

 • Xerrada: Què són els wikis i per a què serveixen: El 20 de març del 2008 tindrà lloc al Centre d'Empreses de les Preses. [ + info ]

 • Jornades WebQuest: El 29 de març del 2008 tindrà lloc al a Barcelona les Segones Jornades WebQuest, per compartir les experiències realitzades a l'aula fent servir les WebQuests. [ + info ]

 • Xerrada: La pàgina web com a imatge de l'empresa a Internet: L' 1 d'abril del 2008 tindrà lloc al telecentre de la Pobla de Segur una xerrada adreçada especialment a petits i mitjans empresaris, en aquesta xerrada es tractarà la importància del lloc web com a reflex de l'empresa a Internet.

 • Jornada PIMESTIC: El 3 d'abril del 2008 tindrà lloc a Móra d'Ebre una jornada PIMESTIC. [ + info ]

 • GUADEC 2008: Del 7 al 12 de juliol del 2008 tindrà lloc a Istambul la conferència anual de GNOME. [ + info ]

 • bdigital GLOBAL CONGRESS: Del 20 al 22 de maig del 2008 tindrà lloc Barcelona la 10a edició de l'Internet Global Congress que estrena nom "bdigital GLOBAL CONGRESS" sota el lema "bdigital, sigues digital, viu digital!"  [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.


 •  
 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació
  [
  http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general