La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 253_3-9_març_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Ei, els usuaris del telecentre del Pallars Sobirà més grans tenen un bloc!!!!

Durant els últims tres anys el Telecentre del Pallars Sobirà ha estat organitzant cursos, activitats i tallers dirigits a trencar la fractura digital. Un dels col·lectius que ho ha aprofitat més i amb molta il·lusió i ganes han estat la gent més gran.

S'apunten a tots els cursos que poden, participen a la Cibergimcana que s'organitza cada any, venen als tallers, alguns van assistir al LinuxShow i fins i tot ja han fet els sues primers tràmits per Internet.

Al gener d'aquest any 2008, la dinamitzadora del telecentre els ha confeccionat un bloc comunitari perquè puguin escriure-hi tot allò que els vingui de gust. Ja hi ha 5 autors diferents, però segur que a mida que es vagi sabent n'hi haurà molts més.

Fins al moment hi han escrit i hi han començat a penjar imatges. Queda pendent explicar-los com s'hi pengen videos, audio i que comentin les diferents entrades.

L'objectiu d'aquesta activitat és que practiquin tot allò que van aprenent individualment, que s'ajudin uns als altres i que facin xarxa.

El bloc té l'adreça: http://tapaboques.blogspot.com . Us convidem a visitar-lo i comentar el que volgueu.

 Telecentre del Pallars Sobirà
  telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Captura una idea empresarial i vine a experimentar-la al Telecentre del Solsonès

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, on s’ubica el Telecentre del Solsonès, convoca el quart concurs per accedir al VIVER D’EMPRESES amb l’objectiu de potenciar la creació de nous projectes empresarials a la comarca.

El Viver d’empreses del CTFC és un dels mitjans dels quals es serveix el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya per a la promoció de noves iniciatives empresarials recoltzant-les en les primeres fases de la seva constitució, donant-les fermesa i seguretat en el seu procés de consolidació fins que es considera que l’empresa està en condicions suficients d’autonomia per a valer-se en el mercat.

Els projectes seleccionats gaudiran, durant divuit mesos, de la cessió d’un despatx en exclusivitat o a temps parcial amb mobiliari i l’equipament informàtic necessari per al seu desenvolupament.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 7 abril de 2008 a les 21 hores, al mateix Centre Tecnològic. Les persones interessades hauran de presentar al CTFC el model de sol·licitud, al qual s’haurà d’adjuntar el pla d’empresa del projecte. Els models de sol·licitud i el guió del pla d’empresa es podrà demanar al telecentre del Solsonès o consultant l’apartat de novetats de la pàgina web del telecentre

Aquesta convocatòria es realitza amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio en el marc del Plan Avanza

Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Un nou equip es fa càrrec de l'oficina tècnica de la XTC Catalunya

Des de febrer, un nou equip s'encarrega de la gestió de l'oficina tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. Optimitzar l'espai virtual, millorar la visibilitat de les diferents accions que es duen a terme als telecentres i generar una bona dinàmica de treball i participació en xarxa són alguns dels objectius que es marca aquest nou equip.

També, té previst posar en funcionament un butlletí virtual que recollirà les informacions que es publiquen a la plana web de la Xarxa de Telecentres, www.xarxa365.net. Aquest butlletí serà periòdic i farà difusió de les activitats i els cursos dels telecentres, a més d'informar sobre les novetats al voltant de les Noves Tecnologies i la Societat de la Informació.

La nova oficina tècnica ha expressat la seva voluntat de mantenir un contacte directe i fluid amb els telecentres i els dinamitzadors. Per comunicar-se amb ella, posa a disposició de tothom dues formes de contacte: per telèfon, trucant al 902 365 209 i per correu electrònic, escrivint a oficina.tecnica@xarxa365.net. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00 hores.

El nou equip comença la seva trajectòria amb il·lusió i entusiasme vers el projecte de la XTC; il·lusió, que espera compartir amb totes les persones dinamitzadores i usuàries dels telecentres.

 • Fòrum ACTIC

A la web de la XTC hi trobareu en portada un fòrum sobre l'acreditació en TIC que està endagant la Generalitat de Catalunya.  Ens consta que els centres de teletreball esteu força interessants en que s'implanti una acreditació com aquesta i que hi voleu jugar un paper important.

Des de l'OTC us recomanem que aprofiteu aquest espai per a dir-hi la vostra!

Aquí hi teniu l' enllaç .


:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Governació treu a concurs una suite informàtica de programari lliure per a PIMES i autònoms

En el setmanari_xtc_núm._252 us informàvem que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques va presentar les línies d'acció en la promoció i foment de l'ús del programari lliure en el marc de les III Jornades de Software Lliure de la Universitat de Barcelona que es van celebrar la setmana passada a la seu central d'aquesta universitat. I que, entre d'altres accions, l'STSI va destacar l'elaboració d'una suite informàtica de programari lliure per a petites empreses i autònoms.

En aquests moments la STSI ja ha tret a concurs la licitació per a l'elaboració de la suite informàtica que està dotada en 220.000 € en total dels quals 160.000 € es destinen a la construcció de la suite i 60.000 € al manteniment i suport. Els terminis màxims d’execució dels treballs són de quatre mesos a partir de la signatura del contracte en el cas de la construcció i d’un any, prorrogable, pels serveis de manteniment i suport que començarà a comptar quan la suite estigui construïda.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la informació, Jordi Bosch, ha assegurat que “aquesta suite és un pas més del compromís del Govern de fomentar l’accés i l’ús de les TIC i d’estendre i promocionar la implantació del programari lliure a tota la societat”. En aquest sentit, Bosch ha recordat que “els autònoms i les microempreses de menys de 5 treballadors suposen més del 88% del teixit empresarial català i són els que tenen els índexs d’informatització més baixos”.

Notícia

 • Darrers butlletins de la STSI

Per accedir als butlletins de la STSI cliqueu aquí .


:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Noves utilitats dels SMS
Esedex és una empresa anglesa que des de fa pocs anys té delegació a Barcelona. Ara acaba d'anunciar un servei de SMS per veu. El funcionament del sistema és senzill i es pot trobar detallat aquí Des del punt de vista professional, el sistema és especialment útil per la possibilitat de fer arribar missatges de veu a qualsevol telèfon mòbil o fix i perquè la trucada es va repetint fins que el missatge s'ha pogut transmetre. I en aquest cas avisa l'emissor del missatge notificant-li que el seu SMS de veu ja ha estat escoltat. La utilitat del mètode també és evident en el cas de la telefonia mòbil des de vehicles. Si la llei ja prohibeix parlar per mòbil mentre es condueix, la manipulació del mòbil pel conductor d'un vehicle en marxa mentre intenta llegir un missatge que acaba de rebre, es converteix en especialment perillosa. Els SMS de veu poden superar aquest greu inconvenient.

En el marc de l'extraordinària ampliació dels usos de la telefonia mòbil, aquesta possibilitat dels SMS de veu, segur que aviat serà oferta per una colla d'empreses i d'operadores diferents. Així com d'altres serveis relacionats amb els mòbils, com per exemple les notificacions per SMS certificades que ha començat a enviar l'ajuntament de Lleida, amb tota la validesa legal corresponent. Vegeu com ho explica el mateix ajuntament des del seu web .


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Conferència-debat: El desplegament de les xarxes d'accés de nova generació: una oportunitat. El 04 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) . [ + info ]

 • Activitats Òmnia del Dia Internacional de la Dona Treballadora. El 08 de març del 2008 la Xarxa Òmnia ha organitzat diverses activitats .
  [ + info
  ]

 • Jornada PIMESTIC: El 06 de març del 2008 tindrà lloc a Banyoles una jornada PIMESTIC . [ + info ]

 • Taller: Google Maps a l'administació: usos i abusos. El 13 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 13 de març del 2008 tindrà lloc a Balaguer una jornada PIMESTIC. [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 18 de març del 2008 tindrà lloc a Manresa una jornada PIMESTIC. [ + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 3 d'abril del 2008 tindrà lloc a Móra d'Ebre una jornada PIMESTIC. [ + info ]

 • GUADEC 2008: Del 7 al 12 de juliol del 2008 tindrà lloc a Istambul la conferència anual de GNOME. [ + info ]

 • bdigital GLOBAL CONGRESS: Del 20 al 22 de maig del 2008 tindrà lloc Barcelona la 10a edició de l'Internet Global Congress que estrena nom "bdigital GLOBAL CONGRESS" sota el lema "bdigital, sigues digital, viu digital!"  [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.
   

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació
  [
  http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general