La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 252_24_febrer-_2_març_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nova Eina Virtual per a emprenedors al Centre d'Empreses de les Preses

Des d’aquest mes de febrer, el Centre de Teletreball i Telecentre de Les Preses disposa d’un nou servei per a tot els teletreballadors i emprenedors que vulguin endegar el seu negoci. Es tracta d’una eina virtual, que vol dir que s’hi pot accedir des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa, per poder fer el Pla d’Empresa i també el Pla de Màrqueting. L’eina està disponible anant a la web del Centre d’Empreses. Per utilitzar-la l’emprenedor primer s’ha de registrar, i un cop registrat ja pot començar a entrar les dades que el mateix programa li anirà demanant.

Aquest nova eina pot ser molt útil perquè els nous emprenedors vegin les perspectives que tenen els negocis, sí són viables i quines despeses han de preveure. El Pla d’Empresa és una molt bona eina de gestió quan s’endega un negoci, i amb aquest nou servei els emprenedors ho poden fer de forma gratuïta i des de qualsevol lloc. A més, l’emprenedor es pot adreçar a un tutor que li anirà solucionant els dubtes que sorgeixin. Per altre part, l’eina també disposa de la possibilitat de fer un Pla de màrqueting virtual, que es un altre aspecte que cal cuidar molt en els nous emprenedors, i que sovint, pels costos que comporta fer-lo, no es té prou en compte.

Creiem que la possibilitat que els teletreballadors i nous emprenedors puguin accedir gratuïtament a aquesta eina pot dinamitzar la creació d’empreses de la nostra comarca, i esperem que d’altres part del país també.

A més d’això, el Telecentre de Les Preses continua amb les seves activitats, de les quals trobareu informació a la seva web

Telecentre de les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Servei de Currículum Vitae

El Telecentre del Solsonès posa a l’abast de la població de la comarca un Servei per a la realització de Currículums Vitae amb la següent oferta:

- Assessorament
- Correcció
- Traducció al català
- Dues còpies gratuïtes

Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es

 • El Telecentre de l’Alt Urgell dóna a conèixer la TDT

Oferir als ciutadans la màxima informació sobre la televisió digital terrestre (TDT) va ser l’objectiu de la xerrada que el Telecentre de l’Alt Urgell va organitzar el passat dimecres, 27 de febrer. La xerrada va anar a càrrec d’Eduard Navarro, conseller delegat de la Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió, que agrupa, entre d’altres, les emissores Ràdio Valira i Pròxima FM i el canal de televisió Pirineus TV.

Tot i que l’àrea geogràfica de l’Alt Pirineu serà la darrera de Catalunya on s’acabarà de desplegar la TDT -el segon semestre de l’any 2009-, els responsables del Telecentre consideren que els veïns de la comarca han de poder disposar, amb temps suficient, de la informació necessària per tal que coneguin les característiques de la televisió digital, els serveis que oferirà, la qualitat d’imatge i so, com afectarà els receptors i en què consistirà l’apagada analògica.

L’acte del dimecres passat forma part del cicle de xerrades que promou el Telecentre de l’Alt Urgell amb la finalitat de posar a l’abast dels ciutadans les noves tecnologies de la comunicació i la societat de la informació. Amb anterioritat, s’han abordat temes com ara la protecció de dades, veu sobre IP, programari lliure i delictes a internet.

La xerrada d’Eduard Navarro, que va estar oberta a tothom, va tenir lloc a les noves instal·lacions del Telecentre de l’Alt Urgell, situades a la tercera planta del centre educatiu i cultural Les Monges, amb entrada pel carrer Capdevila número 29.

telecentre@alturgell.ddl.net

 • Nou horari Telecentre de la Ribera d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d'Ebre informa que apartir del passat dilluns dia 25 de febrer l'horari va passar a ser:

MATINS: de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores
TARDES: de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 hores
DISSABTES: de 09:30 a 14.30 hores - tarda tancat


Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Informació sobre ACTIC

El Govern de la Generalitat de Catalunya ja ha aprovat el Projecte Acreditació de Coneixements i Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Al Portal Societat del Coneixement hi he trobat més informació sobre què serà, qui i què es pot acreditar així com una mica de calendari de l'implantació del projecte. Hi trobareu també una presentació oficial del projecte ACTIC.

Aquí hi teniu l' enllaç .

 • Nou servei SMS del Consorci AOC

Al Portal Societat de la Informació hi he trobat informació sobre el nou servei SMS del Concorci AOC que facilita a les administracions públiques catalanes l’enviament de comunicats de manera molt més àgil i immediata que altres vies de comunicació.

Per a més informació cliqueu aquí .

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Governació presenta una suite informàtica per a empreses a les III Jornades de programari lliure de la Universitat de Barcelona

S'han presentat les principals accions en l'ús i difusió del programari lliure

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques va presentar les línies d'acció en la promoció i foment de l'ús del programari lliure en el marc de les III Jornades de Software Lliure de la Universitat de Barcelona que es van celebrar ahir a la seu central d'aquesta universitat. Les jornades van aplegar estudiants, representants de les universitats, el món empresarial i l'administració per debatre sobre els models de viabilitat del programari lliure en la societat actual.

Entre d'altres accions, l'STSI va destacar l'entorn de desenvolupament de LaFarga.cat, una convocatòria de beques inspirada en el model del Google Summer of Code, el Catàleg d'Empreses i Programari Lliure a Catalunya i l'elaboració d'una suite informàtica de programari lliure per a petites empreses i autònoms.

Notícia

 • Darrers butlletins de la STSI

Per accedir als butlletins de la STSI cliqueu aquí .


:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Google Sites
Des dels nostres recursos setmanals hem parlat més d'una vegada de Google i dels diversos productes que posa a disposició de tothom. De fet, la factoria d'idees de Google no para de llançar novetats i sempre val la pena d'estar al cas del que presenta.

La darrera novetat és Google Sites , que permet crear diferents tipus de webs (des de pàgines internet personals a intranets, passant per espais de treball en comú o fins i tot aules de formació virtual. I tot això des d'internet mateix, sense haver de fer servir cap mena d'aplicació ni descarregar prèviament cap programari. Alhora, Google Sites integra amb tota facilitat altres productes de Google, com la seva aplicació ofimàtica gratuïta Google Docs o Picasa, i superarà l'actual aplicació anomenada Page Creator. En aquest bloc trobareu informació recent dels propòsits de Google en aquest àmbit.

La novetat acaba d'anunciar-se i és difícil encara fer-se càrrec de les possibilitats que el nou Google Sites proporcionarà realment als internautes. Però val la pena d'explorar-ho, especialment perquè pot oferir eines gratuïtes i interessants als professionals, petites empreses i teletreballadors que estan en relació amb els nostres telecentres. Per això aniria bé que els dinamitzadors que segueixen de prop aquests temes ens expliquessin com valoren aquesta nova proposta de Google i les experiències que es van coneixent de la seva aplicació.


:::::::: AGENDA ::::::::

 • III Jornades de Programari Lliure de la Universitat de Barcelona: El 27de febrer del 2008 tindran lloc a la facultat de matemàtiques de la Universitat de Barcelona.
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 28 de febrer del 2008 tindrà lloc a Montblanc una jornada PIMESTIC.
  [
  + info ]

 • Conferència-debat: El desplegament de les xarxes d'accés de nova generació: una oportunitat. El 04 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 06 de març del 2008 tindrà lloc a Banyoles una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Taller: Google Maps a l'administació: usos i abusos. El 13 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 13 de març del 2008 tindrà lloc a Balaguer una jornada PIMESTIC.
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 18 de març del 2008 tindrà lloc a Manresa una jornada PIMESTIC.
  [
  + info ]

 • bdigital GLOBAL CONGRESS: Del 20 al 22 de maig del 2008 tindrà lloc Barcelona la 10a edició de l'Internet Global Congress que estrena nom "bdigital GLOBAL CONGRESS" sota el lema "bdigital, sigues digital, viu digital!" .
  [
  + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.
   

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació
  [
  http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general