La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 251_11-24_febrer_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El projecte Territori TIC en marxa a la Ribera d'Ebre

El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé, juntament amb els dinamitzadors de l'ens, han explicat quins són els principals punts de desenvolupament del Territori TIC a la comarca i en els quals s'ha començat a treballar:

- l'accés dels ciutadans a les noves tecnologies a través dels telecentres que hi ha a cada municipi de la comarca. En total, són 17 els telecentres que hi ha a la Ribera d'Ebre.
- la formació en diferents àmbits de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, els dinamitzadors han manifestat que es volen dur a terme un mínim de dos o tres cursos per municipi, i es partirà de les necessitats concretes de cadascun per a després fer cursos d'iniciació bàsica i més especialitzats.
- facilitar a les petites empreses de la comarca l'accés a les noves tecnologies, a través del programa PIMESTIC de la Generalitat de Catalunya.

El programa PIMESTIC es basa en tres eixos: la difusió i sensibilització entre els empresaris, per a donar a conèixer les tecnologies; l'assessorament i orientació, amb què un expert oferirà una proposta de millores per a les empreses, i la implantació i finançament de les tecnologies de la informació i la comunicació, on es posa a disposició dels empresaris tots els ajuts disponibles per a projectes d'implantació de les TIC.

El pròxim mes d'abril tindrà lloc a la comarca una jornada per presentar el programa PimesTic.

D'altra banda, el director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, ha anunciat a través d'una videoconferència que s’han encarregat els dos estudis radioelèctrics per buscar solucions a les deficiències de banda ampla i telefonia mòbil detectades als municipis de Garcia i la Palma d’Ebre. Aquests dos estudis se sumen als que ja s’han fet a Riba-Roja i a Rasquera.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

 • Nova formació al Telecentre de Tremp

A l'e-centre Tremp estan impartint nous cursos:

- Curs d'iniciació a Informàtica i Internet: Inici 28 de gener, tots els dilluns, dimarts i dijous de 15.30h a 17h durada 30h. Destinat a aquelles persones que no han fet servir mai l'ordinador i, per tant,en desconeixen l'us. Aprendran a navegar per Internet, crea un correu electrònic i les nocions bàsiques pel correcte funcionament del sistema operatiu.

- Curs Informàtica nivell II: Inici 11 de febrer fins el 9 d'abril, tots els dilluns i dimecres de 20h a 21.30h durada 26h. destinat a aquelles persones que desitgin ampliar coneixements sobre informàtica e Internet.

telecentre@ajuntamentdetremp.cat

 • Jornada Tècnica del Col·legi d'aparelladors i Arquitectes al Telecentre de la Seu d'Urgell al Telecentre

El Telecentre Alt Urgell va acollir el passat dilluns dia 11 de febrer una Jornada tècnica del col•legi d’aparelladors i arquitectes tècnics de Lleida. Durant la jornada se’ls va explicar el funcionament de programari de gestió documental i control d’execució de les obres d’edificació. Aquest programa es posa en funcionament per tal de complir les prescripcions del CTE (codi tècnic d’edificació)..

telecentre@alturgell.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Informació sobre ACTIC

El Govern de la Generalitat de Catalunya ja ha aprovat el Projecte Acreditació de Coneixements i Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (vegeu la notícia a la secció NOTÍCIA).

Al Portal Societat del Coneixement hi he trobat més informació sobre què serà, qui i què es pot acreditar així com una mica de calendari de l'implantació del projecte. Hi trobareu també una presentació oficial del projecte ACTIC.

Aquí hi teniu l' enllaç .

 • Indicadors de la innovació TIC a les empreses catalanes

L'IDESCAT ha publicat les dades que reculli publica l'INE referents a la innovació tecnològica, concretament les referents a empreses amb innovació tecnològica i les despeses que hi dediquen.

Per conèixer les dades us facilitem l' enllaç .

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Els ciutadans tindran la possibilitat d’obtenir un certificat que acrediti davant qualsevol instància pública o privada la capacitat que tenen en aquesta matèria

El Govern ha aprovat avui el model d’acreditació de coneixements i competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el pla per desplegar-la i implementar-la. Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir a la ciutadania la possibilitat d’obtenir un certificat que acrediti davant qualsevol instància pública o privada la capacitat del titular en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació. El Govern pretén que aquesta acreditació esdevingui el certificat oficial de competències en TIC a Catalunya i, per tant, l’estàndard de referència a l’hora d’avaluar el grau de formació en aquest àmbit.

El Govern invertirà un milió d’euros aquest any per impulsar la certificació El model d’acreditació que expedirà el Govern, dirigit a tots els ciutadans majors de 16 anys, establirà tres nivells de competència —d’iniciació, bàsic i avançat— segons les capacitats i habilitats que hagin demostrat els titulars del certificat. L’acreditació pretén estandarditzar el coneixement de conceptes genèrics sobre la societat de la informació, la cultura digital i les bones pràctiques en aquest àmbit, però, no preveu valorar els coneixements de productes concrets. Les proves d’avaluació es faran en línia, des de centres homologats repartits per tot el territori català.

L’acord també inclou la creació d’una comissió de seguiment, presidida pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que promourà les actuacions oportunes per fer efectiva la implementació de l’acreditació. Aquesta comissió ha de garantir que a principis de 2009 es puguin començar a fer les proves d’avaluació i emetre els primers certificats acreditatius corresponents. Per fer-ho possible, el Departament de Governació invertirà un milió d’euros durant el 2008.

L’elaboració d’aquest model ha estat coordinada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Notícia

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • La Gran Enciclopèdia Catalana en línia
Aquesta setmana no podíem deixar de subratllar que una eina bàsica de la cultura del nostre país és consultable, des d'ara mateix, des d'internet i de forma gratuïta. De forma extensa, podeu llegir la notícia aquí . El tema és important per allò que representa. Una enciclopèdia difícilment pot viure avui sense ser consultada en línia. No vol dir això que hagi de renunciar ja definitivament al paper, cosa que potser aviat arribarà en obres d'aquest tipus. Però en aquests moments, almenys les actualitzacions i els nous articles és imprescindible que siguin accessibles tan de pressa com es produeixin. Internet fa possible aquesta immediatesa. Així com fa possible una altra característica que és també signe del temps: la participació molt àmplia en la preparació de nova informació, encara que per garantir el rigor tècnic, el nivell de llenguatge, etc. calgui que les aportacions passin per un filtre lingüístic i de continguts.

En definitiva, la bona notícia és que la Gran Enciclopèdia Catalana mantindrà el seu bon nivell i el millorarà encara, a més de ser accessible directament i gratuïtament des d'internet.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Movile World Congress: De l' 11 al 14 de febrer del 2008 va tenir lloc a Barcelona el congrés més important a nivell mundial sobre telefonia mòbil .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 14 de febrer del 2008 va tenir lloc a Les Borges Blanques una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 21 de febrer del 2008 té lloc a Sabadell una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Esmorzars del centre: El 21 de febrer del 2008 ha tingut lloc a les 9 hores al Centre d'Empreses de les Preses un esmorzar xerrada "La Comunicació Interpersonal a l'Empresa" .
  [
  + info ]

 • III Jornades de Programari Lliure de la Universitat de Barcelona: El 27de febrer del 2008 tindran lloc a la facultat de matemàtiques de la Universitat de Barcelona.
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 28 de febrer del 2008 tindrà lloc a Montblanc una jornada PIMESTIC.
  [
  + info ]

 • Conferència-debat: El desplegament de les xarxes d'accés de nova generació: una oportunitat. El 04 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 06 de març del 2008 tindrà lloc a Banyoles una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Taller: Google Maps a l'administació: usos i abusos. El 13 de març del 2008 tindrà lloc a Localret (c/Llacuna, 162, 3a planta - Barcelona) .
  [
  + info ]

 • bdigital GLOBAL CONGRESS: Del 20 al 22 de maig del 2008 tindrà lloc Barcelona la 10a edició de l'Internet Global Congress que estrena nom "bdigital GLOBAL CONGRESS" sota el lema "bdigital, sigues digital, viu digital!" .
  [
  + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.
   

 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació
  [
  http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general