La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 250_21- 28_gener-10_febrer_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Treballes des de casa?

Des del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat estan realitzant una enquesta per detectar els perfils i necessitats de les persones que, com tu, treballen des de casa i/o des d'un telecentre.

Amb el teu suport els serà més fàcil oferir-te serveis de valor afegit que t'ajudin a desenvolupar-te en la teva feina i ampliar competències. Pots accedir a l'enquesta (uns 5 minuts) durant tot el mes de febrer a través de qualsevol d'aquestes pàgines web:


http://www.parcfluvial.cat
http://www.avia.cat
http://www.tcberga.cat
http://www.viladegironella.net
http://www.puig-reig.cat
http://www.navas.cat

Cartell
Telecolòni@
telecolonia@parcfluvial.cat

 • Formació al Telecentre del Pallars Sobirà

La formació prevista per aquest mes de febrer al Telecentre del Pallars Sobirà és la següent:

- Curs d'Iniciació a Internet
- Tallers: Fem el currículum vitae i Moodle per estudiants.
El moodle és una plataforma d'ens
enyament virtual que ens permet seguir cursos des d'Internet. Es podran fer cursos sense haver d'anar a classe al Telecentre. Ho podeu fer des de casa, i en l'horari que millor us vagi. Properament ja hi haurà cursos disponibles en aquesta plataforma.

Trobareu més informació a la pàgina web del telecentre, a la secció d'activitats, des d'on us hi podreu inscriure.

 Telecentre del Pallars Sobirà
  telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Curs creació i gestió d’empreses al Telecentre de la Seu d'Urgell al Telecentre

A partir del proper dilluns 11 de febrer i fins al 19 de març, desde el Telecentre de l’Alt Urgell s’impartirà un curs de Creació i Gestió d’Empreses. Aquest curs ha estat organitzat per la Diputació de Lleida, el Telecentre de l’Alt Urgell, ATENEA (assistència tècnica al nou emprenedor/a), PTOTLL (Pacte Territorial per a l’Ocupació de les Terres de Lleida), i pel servei d’ocupació de la Generalitat de Catalunya. Aquest serà impartit amb la finalitat de dotar als emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques necessàries per desenvolupar un projecte empresarial amb garanties d’èxit. El professorat pertany al Departament d’Administració d’Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida. El títol que s’obté será atorgat per la universitat de Lleida.

telecentre@alturgell.ddl.net

 • Autoformació tutorizada al febrer

El proper dilluns 11 de febrer s'inicia al Telecentre de la Ribera d'Ebre el nou mes de curs autoformatiu. El curs del mes de febrer va del 11 de febrer al 8 de març; de dilluns a dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h.

Des d'aquest mes, el Telecentre de la Ribera d'Ebre, ha montat una plataforma formativa amb moodle molt fàcil i senzilla d'utilitzar, i des de qualsevol lloc a on hi hagi Internet la podeu utilitzar. Si voleu més informàció feu un clic aquí.

El preu d'aquest curs autoformatiu, com tots els altres que hem anant fent, és de 30 €, i d'un màxim de 24 hores, que cada alumne pot dur a terme quan millor li vagi.

Pots venir a inscriure't durant tota aquesta setmana, així com a buscar més informació.

telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • El setmanari_xtc arriba a les 250 edicions

Amb aquesta edició, el Setmanari XTC arriba al seu número 250. El Setmanari va començar en una data ja tan llunyana com el maig de 2002 i amb un objectiu molt concret: en primer lloc havia de servir com a eina divulgadora de l’activitat dels centres de teletreball entre ells mateixos. I també per informar de les actuacions de l’OTC de teletreball, publicar notícies diverses d’interès per als telecentres, fer conèixer recursos que poden ser d’utilitat pels dinamitzadors, divulgar enllaços o adreces que val la pena tenir en compte, difondre l’agenda d’esdeveniments propers relacionats amb les noves tecnologies, etc.

Dues-centes cinquanta sortides és molt treball acumulat que sens dubte ha d’haver contribuït a consolidar els lligams i les relacions entre la xarxa de centres de teletreball. És veritat que les circumtàncies del 2002 eren diferents de les de 2008. Però el fet és que des d’aquell moment el Setmanari XTC ha estat mantenint un contacte gairebé setmanal, excepte per vacances, amb els telecentres de la xarxa. Estem contents d’haver reflectit durant gairebé 6 anys, ni que sigui parcialment, la feina que han portat a terme els centres de teletreball. I la realitat és que en aquests moments, la història dels telecentres ja no es podria establir sense consultar el Setmanari.

Avui les noves necessitats ens poden portar a fer nous plantejaments i a implantar nous sistemes de contacte entre els telecentres. Tots seran bons si mantenen el propòsit incial de divulgar les activitats, deixar-ne constància i estrènyer les relacions entre tots els que participem en aquest gran esforç col.lectiu que és la xarxa de centres de teletreball. Estem contents d’haver-ho fet fins ara i esperem que d’alguna manera o altra ho continuarem fent en el futur.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Darrer butlletí electrònic de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

Tot i que és accessible des del Portal de la Societat del Coneixement (teniu l'enllaç a la secció enllaços d'aquest setmanari), aquí teniu un enllaç al butlletí número 3 .

Aquest butlletí té per objectiu ser un canal de comunicació útil per a tots aquells actors que estan implicats en el foment i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Els recursos de la internet 2.0
Les diferències entre la internet estàtica inicial i els plantejaments de l’anomenada internet 2.0 són molt grans. N’hem parlat algunes vegades, comentant per exemple les possibilitats de Google Docs o de Zoho en l’àmbit de l’ofimàtica. Però l’oferta és molt més àmplia i comprèn molts més camps.

Un d’ells és Fring , un software que permet fer trucades entre mòbils gratuïtes a través de xarxes wi-fi o d’altres. Val la pena de seguir atentament el desenvolupament de Fring, que completaria les possibilitats de comunicació que ja ofereix Skype . Una altra eina que cal explorar bé és Box que permet dipositar fitxers, documents, fotos, etc. de manera protegida però accessible per al seu propietari des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa. Totes dues són aplicacions d’internet que poden ser de molta utilitat per als usuaris personals o professionals dels centres de teletreball.

Com sempre val la pena de recordar que qui conegui bé el funcionament del programari esmentat o d’altres de semblants, pot utilitzar el Setmanari XTC per explicar la seva experiència.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC: El 07 de febrer del 2008 tindrà lloc a Les Borges Blanques una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Movile World Congress: De l' 11 al 14 de febrer del 2008 tindrà lloc a Barcelona el congrés més important a nivell mundial sobre telefonia mòbil .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 14 de febrer del 2008 tindrà lloc a Les Borges Blanques una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 21 de febrer del 2008 tindrà lloc a Sabadell una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Esmorzars del centre: El 21 de febrer del 2008 tindrà lloc a les 9 hores al Centre d'Empreses de les Preses un esmorzar xerrada "La Comunicació Interpersonal a l'Empresa" .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 28 de febrer del 2008 tindrà lloc a Montblanc una jornada PIMESTIC.
  [
  + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal PIMESTIC [ http://www.pimestic.cat ] Portal PIMESTIC, pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.


 •  
 • Casos d'Èxit - PIMESTIC.cat [ http://www.pimestic.cat/casos-exit/ ] Web de casos d'èxit d'empresaris que han millorat la seva empresa gràcies a l'aplicació de les TIC.
   

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.
   

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...
   

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ] .
   

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.
   

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.
   

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.
   

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general