La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 249_21- 27_gener_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Informe d'actuacions realitzades al 2007

El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà ha elaborat un petit informe que recull les actuacions desenvolupades durant el 2007.

Podeu consultar l'informe tot seguit

Informe
Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Dades d'impacte al Telecentre de Móra d'Ebre

Cada vegada més, la gent coneix els diferents telecentres que hi ha per tota la comarca. És per aixó que aquí un donem un clar exemple del telecentre de Móra d'Ebre.

El nombre d’usuaris del servei de Telecentre (2526) ha augmentat un 6% respecte l’any anterior. Segons la tipologia d’usuaris: els Adults sumen el 63,2% i els Infants el 36,8% Si ho comparem amb l’anàlisi de l’any anterior, destaquem que s’observen variacions en els percentatges de la procedència del usuaris. Concretament, els usuaris provinents de les diferents poblacions de la Ribera d’Ebre han augmentat, l’any 2006 representaven el 17% i l’any 2007 representen el 23% del total d’usuaris.

Després de Móra d’Ebre (1802 usuaris), les poblacions d’on acollim més usuaris són: La Serra d’Almos (182), Móra la Nova (164) i Benissanet (117). Els usuaris estrangers representen el 34% (867 estrangers) del total d’usuaris del Telecentre. Els més nombrosos són els de Gran Bretanya (259), Marroc (175), Algèria (137) i Romania (102).

telecentre@riberaebre.org

 • Nous cursos al Telecentre del Solsonès

El Telecentre del Solsonès ja ha preparat la programació de formació per al 2008. Aquesta formació està finançada per FTIC 2007 i consta, entre d'altres, de formació en tractament de textos (iniciació i avançat), iniciació a la informàtica, navegació per Internet i correu electrònic...

Per a més informació consulteu el programa.
Programa
Telecentre del Solsonès
  telecentre@ctfc.es

 • Les consultes dels usuaris del Telececentre del Pallars Sobirà al seu bloc

Són molts els usuaris del Telecentre que es dirigeixen a la dinamitzadora per tal d'aclarir dubtes o problemes que se'ls plantegen quan estan treballant amb l'ordinador.

Aquests dubtes sovint es repeteixen i hem pensat que seria molt interessant fer-ne un recull, perquè tothom les pugui consultar.

Aquest recull ha començat i el podeu consultar en el Bloc del Telecentre . Mitjançant les etiquetes quedaran més o menys classificats i us seran fàcils de trobar. En el bloc es fa el plantejament del dubte i es dona una solució, però segur que no és la única. Podeu aportar-ne d'altres o dir la vostra mitjançant els comentaris.

I si voleu estar al corrent del que anem penjant sempre us podeu sindicar el bloc.

Us animem a participar-hi. I si teniu algun dubte, ja sabeu, plantegeu-la presencialment, per correu o per telèfon i la incorporarem al bloc.

  telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Taller ocupacional al Telecentre de l'Alta Ribagorça

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, a través del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, han organitzat un taller ocupacional que es portarà a terme durant l’hivern de 2008.

L’organisme tiular del taller és el mateix patronat, però aquest compta amb la participació del Consell Comarcal i el seu Telecentre com a col.laboradors en la gestió i organització del taller.

Aquest taller es va demanar en previsió d’un increment en la demanda de treballadores familiars o cuidadores familiars, tan bon punt entrés en vigor la Llei de la Dependència.Està subvencionat pel Departament de Treball a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i pretenen facilitar l’accés a la formació als col.lectius més desfavorits, en aquest cas dones aturades, majors de 25 anys, amb baix nivell formatiu.

El nombre total d’hores de formació teòrico-pràctiques del taller és de 960 hores, i conté els mòduls d’alfabetització informàtica (50 hores), de català i de mediambient a banda dels mòduls específics del curs: infermeria i social. Finalment hi ha una fase de pràctiques.

  telecentre.ar@ccar.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Calendari de les jornades PIMESTIC

Des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ens arriba el calendari de les Jornades PIMESTIC. Com recordareu, les jornades PIMESTIC s’emmarquen dins de difusió i sensibilització del Pla del mateix nom que promouen conjuntament la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya per fomentar la implantació i l’ús de les TIC a les empreses catalanes.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer com l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) poden millorar els processos dins l’empresa, fer-la més àgil, estalviar costos en les gestions amb les administracions, i en definitiva, augmenta la competitivitat i la productivitat de la PIME. El plantejament de la jornada és participatiu i dinàmic, amb la finalitat que els assistents puguin intercanviar opinions, conèixer exemples d’èxit així com solucions tecnològiques per problemàtiques concretes. A més a més, es donarà el suport i les orientacions necessàries per facilitar-ne la seva implantació: tipus de solucions existents, llistats d’empreses locals, etc.

Així mateix, durant el transcurs de la jornada es donarà a conèixer el nou servei d’orientació de les pimes en l’ús de les tecnologies digitals, i s’oferirà informació dels ajuts i les vies de finançament de les quals es poden beneficiar les empreses per poder ser més competitives.

La jornada PIMESTIC.cat està dirigida a gerents, directors d’operacions i directors d’informàtica de les petites i mitjanes empreses. Per assistir és imprescindible fer la inscripció a través de la pàgina web http://www.pimestic.cat" o bé per telèfon al 902 17 06 65. Tots els assistents rebran material divulgatiu d’interès per al seu negoci.

Calendari

 • Convocatòries per a la concessió d'ajuts de la STSI

Donat que encara totes les subvencions estan dins de termini per a la seva sol·licitud, recordem que dilluns dia 31 de desembre de 2007 el Departament de Governació i Administracions Públiques va publicar al DOGC tres ordres on s'aproven les bases reguladores i s'obren les convocatòries següents:

- GAP/502/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de teletreball, foment de les tecnologies de la informaicó i la comunicació (TIC) a les petites i mitjanes empreses (pimes) i dinamització econòmica a través de les TIC, destinats a corporacions locals.
- GAP/503/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de producció de continguts digitals, d'oferta de serveis que en promoguin la utilitat, i de dinamització de l'ús d'aquests continguts, presentats per entitats privades sense afany de lucre.
- GAP/504/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts per desenvolupar projectes de formació en tecnologies de la informació i la comunciació orientats a fomentar l'accés a la societat del coneixement a Catalunya.

El termini per presentar les sol·licituds és d'un més a partir de la data de publicació al DOGC, que va ser el passat 31 de desembre del 2007. Properament us enviarem un correu electrònic amb alguns consells pràctics per a la sol·licitud dels ajuts.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Nou butlletí electrònic de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

Té per objectiu ser un canal de comunicació útil per a tots aquells actors que estan implicats en el foment i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) del Departament de Governació i Administracions Públiques ha publicat avui el primer número del seu nou butlletí electrònic. Aquesta eina té per objectiu ser un canal de comunicació útil per a tots aquells actors- administracions, empreses, universitats, ciutadans...-que estan implicats en el foment i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya tal i com explica el titular del Departament, Joan Puigcercós, en la seva salutació de benvinguda.

El butlletí de l'STSI, que es publicarà amb periodicitat setmanal, neix després d'una etapa de distribució interna i s'obre a la ciutadania per oferir tota la informació sobre els projectes i activitats que realitza el Departament de Governació i Administracions Públiques en l'àmbit de les telecomunicacions i la societat de la informació. Aquesta nova publicació informa sobre les principals activitats en què participa l'STSI, ofereix la possibilitat d'accedir directament a diferents cercadors web de serveis de telecomunicacions i inclou una entrevista sobre l'ús de les TIC a personalitats de dins i fora del sector de les telecomunicacions. Es pot accedir a aquest nou butlletí via web o mitjançant subscripció electrònica.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, assegura que “aquest butlletí electrònic s'emmarca en la línia d'actuacions que vol apropar als ciutadans, empreses i administracions públiques els projectes i les activitats que porta a terme l'STSI”.

Notícia

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Dell ja ven ordinadors amb Ubuntu
Fins ara, aconseguir comprar un ordinador dels fabricants més acreditats del mercat amb el sistema operatiu basat en programari lliure ja incorporat, era pràcticament impossible. Com a màxim es podia aconseguir que el venedor, pel seu compte, fent una partició del disc a petició explícita del comprador, instal·lés Linux com a segon sistema operatiu.

Per això és important que el segon subministrador mundial d’ordinadors, Dell, comenci a posar al mercat màquines amb Ubuntu instal·lat. En concret es tracta del portàtil XPS 1330n tal com es pot llegir en aquesta pàgina de Vilaweb És cert que l’ús habitual del Linux encara és minoritari a casa nostra. I també és veritat que des de molts telecentres s’ha treballat molt i es continua treballant en la seva popularització. Per tal de fer que Linux sigui més conegut aniria bé de difondre aquesta pàgina des d’on s’accedeix a una àmplia explicació de les característiques i possibilitats d’aquest sistema operatiu. O també a l’article corresponent de les diverses versions de la Wikipedia (en català aquí ) Finalment, per veure que l’ús de Linux està prenent també àmplies dimensions professionals, podeu entrar aquí i comprovar les demandes de col·locació que hi ha vigents a Infojobs en què se sol·licita experiència en Linux.


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC: El 31 de gener del 2008 tindrà lloc a Reus una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 07 de febrer del 2008 tindrà lloc a Les Borges Blanques una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Jornada PIMESTIC: El 14 de febrer del 2008 tindrà lloc a Les Borges Blanques una jornada PIMESTIC .
  [
  + info ]

 • Esmorzars del centre: El 21 de febrer del 2008 tindrà lloc a les 9 hores al Centre d'Empreses de les Preses un esmorzar xerrada "La Comunicació Interpersonal a l'Empresa" .
  [
  + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general