La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 248_14- 20_gener_2008 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació informàtica i administrativa de Tallers d'Ocupació al Telecentre de la Seu d'Urgell al Telecentre

El passat dia 15 de gener va començar el Taller d’Ocupació dels municipis de Montferrer i Castellbò i de Valls de Valira, promogut pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El taller s’adreça, prioritàriament, al col·lectiu de dones en situació d’atur majors de 25 anys i té com a objectiu, la realització de tasques de recuperació de camins i de patrimoni arquitectònic i el guiatge de patrimoni natural.

Les alumnes participants en aquest taller rebran una formació especialitzada tant a nivell teòric com pràctic. Al Telecentre de l'Alt Urgell s'impartiran les classes teòriques en les quals s’hi compaginarà la formació informàtica i administrativa.

telecentre@alturgell.ddl.net

 • Formació al Pobl@ pirineu e-centre

Al telecentre Pobl@ pirineue-centre han preparat la formació per aquest hivern 2008 que consistirà en iniciació a la informàtica, Internet avançat, creació de blocs a Internet, i Internet per a Jubilats.

Per a més informació vegeu el Cartell .

Pobla pirineu e-centre
telecentre@pirineu-e-centre.com

 • Cursos al Telecentre de l'Alta Ribagorça

Des del Telecentre de l'Alta Ribagorça ens informen dels cursos que tenen programats per a aquest hivern:

* Curs d'Introducció a la informàtica i Internet: Ordinador i components, sistemes operatius i Windows, menú Inici. Sistema de fitxers, programes, menús Windows. Internet i Intranet, navegació i Web, cercadors, correu electrònic, fòrums, xats, temes de seguretat. Durada: 20 hores. Places: 7. Preu: 40 €. (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys). Lloc:
- Telecentre El Pont de Suert
els dies 29 i 31 de gener, 7, 12, 14, 21, 26 i 28 de febrer, 4 i 6 de març de 19.00 h a 21.00 h (dimarts i dijous)

* Curs d'Informàtica i Internet II: Continuació del curs descrit abans d’aquest, realitzat durant la tardor de 2007. Sistemes operatius, ofimàtica (procesament de text, iniciació al full de càlcul, etc.), altres programes. Internet, correu electrònic, fòrums, temes de seguretat, etc. Durada: 20 hores. Places: 7. Preu: 40 €. (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys). Lloc:
- Telecentre de Vilaller
els dies 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27 i 28 de febrer, 5, 6, 12 i 13 de març de 19.30 h a 21.00 h
- Telecentre Vall de Boí (local social de Boí)els dies 28 i 30 de gener, 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 i 27 de febrer de 19.00 h a 21.00 h

* Iniciació a l'Autocad II: Continuació del curs d’iniciació a l’AutoCAD realitzat durant la tardor de 2007. Aprofundiment de les eines apreses i en el 2d, iniciació al 3d. Durada: 26 hores. Places: 7. Preu: 52 €. (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys).Lloc:
- Telecentre El Pont de Suert
els dies 28 i 30 de gener, 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 i 27 de febrer, 3, 5 i 12 de març de 19.00 h a 21.00 h

També es realitzaran al Telecentre de l'Alta Ribagorça diversos tallers:

*Taller de descàrregues de fitxers a la xarxa: programes P"P, legalitat, còpies, etc. Durada: 3 hores. Places: 12. Preu: 6 €. Lloc:
- Telecentre Vall de Boí
, dilluns 3 de març de 19.00 h a 22.00 h.
-Telecentre Vilaller, dilluns 10 de març de 19.00 h a 22.00 h.
-Telecentre El Pont de Suert, dimecres 12 de març de 19.00 h a 22.00 h.

* Taller de presentacions multimèdia tipus Powerpoint: Entorn. Creació de presentacions. Plantilles. Efectes de transició i animació.
-Telecentre El Pont de Suert, divendes 7 i 14 de març de 19.00 h a 22.00 h.

  telecentre.ar@ccar.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita al Telecentre del Pallars Sobirà

Dilluns dia 23 de gener  l'OTC visitarà el Telecentre del Pallars Sobirà.

 • Convocatòries per a la concessió d'ajuts de la STSI

Donat que encara totes les subvencions estan dins de termini per a la seva sol·licitud, recordem que dilluns dia 31 de desembre de 2007 el Departament de Governació i Administracions Públiques va publicar al DOGC tres ordres on s'aproven les bases reguladores i s'obren les convocatòries següents:

- GAP/502/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de teletreball, foment de les tecnologies de la informaicó i la comunicació (TIC) a les petites i mitjanes empreses (pimes) i dinamització econòmica a través de les TIC, destinats a corporacions locals.
- GAP/503/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de producció de continguts digitals, d'oferta de serveis que en promoguin la utilitat, i de dinamització de l'ús d'aquests continguts, presentats per entitats privades sense afany de lucre.
- GAP/504/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts per desenvolupar projectes de formació en tecnologies de la informació i la comunciació orientats a fomentar l'accés a la societat del coneixement a Catalunya.

El termini per presentar les sol·licituds és d'un més a partir de la data de publicació al DOGC, que va ser el passat 31 de desembre del 2007. Properament us enviarem un correu electrònic amb alguns consells pràctics per a la sol·licitud dels ajuts.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Governació crearà una finestreta única per als serveis de telecomunicacions

El Govern de la Generalitat assumeix les competències en matèria de telecomunicacions que explicita l'Estatut d'Autonomia

La comissió bilateral Estat-Generalitat va aprovar ahir a Madrid el traspàs de diverses competències en matèria de telecomunicacions. L'acord, al qual van arribar el ministre d'Indústria, Joan Clos, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, s'emmarca en el procés de desplegament de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

L'acord implica l'assumpció per part de la Generalitat d'un registre únic d'empreses instal·ladores de serveis de telecomunicacions, que inclou la gestió de la inscripció, certificació, control, inspecció i potestat sancionadora corresponent.

A més, l'administració catalana també assumeix les competències de tramitació, registre, inspecció tècnica i control en matèria d'infraestructures comunes de telecomunicacions (ICT), que regulen l'adequació dels habitatges als diversos serveis de telecomunicacions.

Pel que fa a la gestió dels usos radioelèctrics, la Generalitat també assumeix les competències de recepció de sol·licituds, informació, tramitació de denúncies, inspecció i potestat sancionadora de títols per a l'ús d'aquest domini públic, i col·laborarà amb l'Estat en la gestió de reclamacions dels usuaris i en matèria de radioaficionats, entre d'altres.

D'aquesta manera, la Generalitat podrà crear una finestreta única per als serveis de telecomunicacions, tot trencant la duplicitat de serveis i de registres que en aquesta matèria es produeixen en l'actualitat.

Notícia

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • El nou DVD
La lluita entre els dos formats que han de substituir l’actual DVD, que són Sony amb el seu Blue Ray i Toshiba amb HD-DVD, sembla que es decanta clarament a favor de Blue Ray (que veurem escrit habitualment Blu-Ray per problemes legals en el registre d’una nom comú com “blue”). Per tant, si es confirma la preeminència d’aquest sistema és d’esperar que en poc temps hi hagi una ràpida implantació del nou format. Podeu trobar una bona definició bàsica de Blu-Ray aquí . Unes pàgines espectaculars que promouen aquest nou format són aquí

Al marge de la lluita entre els diversos grups econòmics i grans empreses que han propugnat un sistema o l’altre, la introducció del nou tipus de DVD és notable no solament per als seus usos lúdics, sinó perquè tant en l’àmbit personal com el professional pot facilitar una operació de gran importància pràctica, les còpies de seguretat. Per aquesta funció bàsica que tan sovint s’oblida, serà molt interessant comptar en el cas del Blu-Ray amb una capacitat de 25 GB quan es tracti de sistemes d’una sola capa i 50 GB en els elements de dues capes. No hi dubte que aquesta gran capacitat serà molt útil per assegurar la còpia de la creixent massa de dades que s’acumula a tots els ordinadors. És d’esperar també que en poc temps el Blu-Ray s’abarateixi prou com perquè el sistema sigui realment assequible.


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada Catosfera: Del 25 al 27 de gener del 2008 tindrà lloc a Granollers una jornada sobre blocs a Catalunya . [ + info ]

 • Esmorzars del centre: El 21 de febrer del 2008 tindrà lloc a les 9 hores al Centre d'Empreses de les Preses un esmorzar xerrada "La Comunicació Interpersonal a l'Empresa" .
  [
  + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general