La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 246_24_desembre_2007- 6_gener_2008 ::

B O N E S    F E S T E S

Oficina Tècnica de Coordinació

Centres de Teletreball

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Agència Tributària Catalana temporalment ubicada a la seu del Telecentre de la Seu d'Urgell al Telecentre

L’Agència Tributària obrirà una oficina a la Seu d’Urgell. Aquesta disposa d’un local propi, encara que provisionalment s’instal·larà a un espai cedit al nostre Telecentre. D’aquesta manera a principi d’any podrà començar a prestar els seus serveis, com liquidacions de l’IVA... a tots els contribuents. .

 • TRAU disposa d'un despatx al Telecentre de l'Alt Urgell

El Telecentre de l’Alt Urgell a atorgat un despatx a l’Associació de Turisme Rural Alt Urgell (TRAU). Fins ara l’Associació tenia un despatx amb seu dins les dependències del Consell Comarcal juntament amb l’àrea de Turisme. Encara que entre tots vam trobar més adient i còmode per a una bona i eficient gestió de l’Associació, que aquesta disposi d’un despatx propi dins les dependències del Telecentre, on disposaran d’un espai adequat per a poder portar a terme les tasques administratives de l’Associació.

telecentre@alturgell.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Convocatòries per a la concessió d'ajuts de la STSI

Dilluns dia 31 de desembre de 2007 el Departament de Governació i Administracions Públiques va publicar al DOGC tres ordres on s'aproven les bases reguladores i s'obren les convocatòries següents:

- GAP/502/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de teletreball, foment de les tecnologies de la informaicó i la comunicació (TIC) a les petites i mitjanes empreses (pimes) i dinamització econòmica a través de les TIC, destinats a corporacions locals.
- GAP/503/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts a projectes de producció de continguts digitals, d'oferta de serveis que en promoguin la utilitat, i de dinamització de l'ús d'aquests continguts, presentats per entitats privades sense afany de lucre.
- GAP/504/2007 , de 27 de desembre, per a la concessió d'ajuts per desenvolupar projectes de formació en tecnologies de la informació i la comunciació orientats a fomentar l'accés a la societat del coneixement a Catalunya.

El termini per presentar les sol·licituds és d'un més a partir de la data de publicació al DOGC, que va ser el passat 31 de desembre del 2007. Properament us envierem un correu electrònic amb alguns consells pràctics per a la sol·licitud dels ajuts.

 • Concurs de Nadal

Efectivament, tal com era d’esperar, han quedat demostrats els coneixements artístics dels dinamitzadors dels centres de teletreball. Fins i tot han resultat molt més alts del que comptàvem perquè la rapidesa de resposta ha estat sorprenent. Aquí teniu la seqüència:

· El correu del concurs ha sorti de l’OTC a les 12:22

· Els correus de respostes correctes rebudes fins a aquest moment han estat els següents:

1. Telecentre de Prades-Montsant (rebut a les 12:29)
2. Telecentre de la Ribera d’Ebre (rebut a les 12:30)
3. Telecentre de Berga (rebut a les 12:31)
4. Telecentre de les Preses (rebut a les 12:39)
5. Telecentre d’Olot (rebut a les 12:40)
6. Telecolonia (rebut a les 12:47)
7. Telecentre de l’Alta Ribagorça (rebut a les 12:50)

Així, doncs, els guanyadors són els tres telecentres que han enviat primer les respostes correctes, que rebran els seus magnífics premis que els corresponen a la primera ocasió que hi hagi.

Gràcies a tots per participar.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Enquesta TIC a les empreses 2006-2007

L'Idescat presenta els resultats de l'Enquesta sobre l'ús de tecnologies de la informació i les comunicacions i del comerç electrònic a les empreses. La data de referència de la informació sobre equipament i ús és l'1 de gener del 2007, mentre que els resultats sobre comerç electrònic corresponen a l'exercici 2006. Aquesta enquesta s'emmarca en el conveni de col·laboració entre l'INE i l'Idescat.

L'estadística té una periodicitat anual i proporciona resultats per al conjunt de Catalunya.

Notícia
Equipament i ús de les TIC a l'empresa catalana
Equipament i ús de les TIC a la PIME catalana

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • El Twitter

En l’àmbit de l’anomenada internet 2.0 les iniciatives no paren de sorgir. Una de les que darrerament ha adquirit una bona difusió és el Twitter , que en realitat és una mena de minibloc, que limita cada “post” a 140 caràcters que es poden enviar des d’internet, des d’un programa de missatgeria instantània o des d’un telèfon mòbil. D’aquesta manera, l’usuari del Twitter pot enviar amb molta facilitat una informació breu però continuada d’allò que està fent, d’allà on és en quell moment, d’allò que veu a cada instant, etc. I com que el Twitter és accessible des d’internet, això permet que qui en conegui l’adreça pot seguir al moment la informació que s’hi està publicant.

Aparentment, aquest minibloc no serveix de gran cosa. Però la facilitat d’ús ha fet que hagi tingut una gran difusió durant el 2007. I que s’hi hagin trobat tota una colla d’aplicacions: des de la persona que va comunicant periòdicament el desenvolupament d’una feina o activitat, fins al testimoni d’un fet o esdeveniment que va explicant el que veu, o fins i tot com a sistema de generació instantània d’avisos o alarmes. En l’àmbit personal hi ha qui utilitza Twitter com a sistema de notació ràpida de pensaments, idees breus, codis de referència, preus, impressions, etc. de manera més fàcil que autoenviar-se un correu o generar una nova entrada en un bloc.

Si voleu més informació, llegiu aquest article de la revista digital Infonomia, on trobareu, a més, d’altres enllaços sobre Twitter.


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada Catosfera: Del 25 al 27 de gener del 2008 tindrà lloc a Granollers una jornada sobre blocs a Catalunya . [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general