La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 245_17- 23_desembre2007 ::

B O N E S    F E S T E S

Oficina Tècnica de Coordinació

Centres de Teletreball

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs de Photoshop a Rasquera

Dins del pla local de joventut 2007 que realitzen els diferents ajuntaments de la Ribera d'Ebre, a Rasquera s’està realitzant un curs de Photoshop nivell 1 que compta amb 10 alumnes d'entre 16 i 35 anys.

El curs es realitza els dissabtes 15, 22 i 29 de desembre de 17.30 a 20.30 hores, al Telecentre de Rasquera i és gratuït.

Bon Nadal i Feliç Any Nou

Des del Telecentre de la Ribera d'Ebre us desitgem que tingueu un Bon Nadal i un Feliç Any Nou.

Començo l’any nou cantant,
com un russinyol que refila.
Fujo de l’ubs de la vila
camí enllà tot passejant.
Buscant un faldar de sol,
els passos al bosc em guien,
les aus, crec que com jo somien,
i com jo prenen el vol.

“L’Any Nou” Roc Llop i Convalia (Miravet 1908 – Paris 1991), 2008 celebració del seu centenari.

telecentre@riberaebre.org
 • Nova programació de cursos als Telecentres de Montblanc, l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt

Als tres telecentres de la comarca s'organitzen cursos de formació en noves tecnologies amb el pròposit de:

· Fomentar l'ús de les noves tecnologies tant els ciutadans com les empreses.
· Promoure l'ús crític de la informació i de les noves tecnologies.
· Valorar les implicacions de les eines de comunicació en l'entorn social i cultural.
· Fomentar la participació d'adults i joves en l'ús de les TIC.
· Incorporar les noves tecnologies com a eina d'aprenentatge i coneixement.

Aquest mes de desembre han finalitzat els cursos de l'últim trimestre de l'any. Han estat més de 70 cursos, tallers o activitats organitzats en els tres telecentres i l'aula mòbil, amb una participació de 655 alumnes i més de 2.000 hores de formació.

Per l'any 2008 s'engega una nova oferta formativa, amb 23 cursos preparats als telecentres i més de 20 amb l'aula mòbil, diversificació d'horaris, per tal d'arribar al màxim públic possible, i tallers especialitzats.

També s'organitzaran jornades de difusió TIC, com per exemple, la “Setmana de les TIC” , xerrades sobre el programari lliure, sobre les web 2.0, sobre els certificats digitals idcat, sobre la TDT, jornades sobre el teletreball, concursos, i molts altres actes participatius relacionats amb les noves tecnologies.

Programa
Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència al sopar-col·loqui "Present i futur de les telecomunicacions al Pallars

Dijous dia 13 va tenir lloc prop de Sort (Pallars Sobirà) un sopar-col.loqui presidit per Josep Ramon Ferrer, Director General de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions. En el col·loqui es va posar de relleu la tasca que s’ha fet fins ara en el desplegament de les telecomunicacions al Pallars Jussà i Sobirà, allò que està planejat en aquests moments i el que falta encara per portar a terme. Van assistir a l’acte nombrosos representants polítics dels dos Pallars i de la Ribagorça i també l’Olga Cuevas, dinamitzadora del telecentre de Sort i Josep Camprubí, de l’OTC dels centres de teletreball.

 • Assistència a la VIII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

Divendres dia 14 va tenir lloc al telecentre de Sant Bartomeu del Grau una jornada sobre “Sistemes d’Informació Geogràfica al món local” en què es van presentar diverses experiències en aquest tema, des del projecte IDEC-local, centrat en la creació d’un infraestructura que faci compatibles les “Dades Espacials de les Administracions Locals Catalanes”, fins al “SITMUN” de la Diputació de Barcelona, el projecte Miramon, etc. Hi va assistir Josep Camprubí com a representant de l’OTC.

:::::::: NOTÍCIA ::::::::

 • Governació ha obert 10 telecentres el 2007

La Xarxa de Telecentres de Catalunya (XTC) ja té 615 punts d’accés públic a internet

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha obert 10 nous telecentres al territori aquest 2007 i els propers mesos n’instal·laran 8 més.

Dels nous telecentres que ja estan en marxa 3 estan a les Terres de l’Ebre (La Torre de l’Espanyol, Rasquera i L’Aldea), 1 al Camp de Tarragona (Almoster), 1 a les comarques de Barcelona (Gelida), 2 a les comarques de Lleida (Ivars d’Urgell i Golmés) i 3 a la Catalunya central (Jorba, Olost i Sant Quirze de Besora).

D’altra banda, n’hi ha 8 pendents d’instal·lació els propers mesos: 1 a les comarques de Tarragona (Marçà), 4 a les comarques de Barcelona (Sant Pere de Vilamajor, Torrelles de Llobregat, Llinars del Vallès i Teià), 2 a les comarques de Lleida (Aitona i Montgai) i 1 a la Catalunya central (Sant Feliu Sasserra). Amb la seva posada en marxa, l’XTC comptarà amb 623 punts d’accés públic a internet.

La Xarxa de Telecentres de Catalunya

L’XTC és un projecte del Departament de Governació i Administracions Públiques que dóna a la ciutadania accés i recursos davant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Està formada per 615 telecentres, que són punts d’accés públic a Internet que ofereixen, sobretot, formació i materials didàctics i divulgatius.

A més de formació, els telecentres ofereixen a l’usuari l’atenció i el suport de persones expertes en l’ús de les TIC, els dinamitzadors. Actualment la Xarxa té presència a més de 300 municipis de Catalunya i compta amb més de 3.600 ordinadors i de 650 dinamitzadors.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat “la tasca dels telecentres en l’equilibri territorial ja que són un element que ens ajuda a vertebrar digitalment el país”.

Notícia
Xarxa de Telecentres de Catalunya

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • El cànon digital

Aquests dies han estat plens de discussions sobre el tema del cànon digital i si era adequat o no de mantenir-lo o ampliar-lo. En el camp legislatiu la discussió s’ha saldat rebaixant el cànon en alguns articles i implantant-lo en d’altres, com els discos externs i les memòries USB. De fet, l’oposició al cànon entre els usuaris és absoluta i la seva eficàcia és del tot relativa, tret d’encarir els suports digitals de cara als seus compradors.

Teòricament, el cànon s’intenta justificar, sobretot, per compensar les còpies de fitxers musicals que neguitegen especialment les empreses discogràfiques. Es tracta d’una confrontació de sistemes: entre el negoci tradicional de les discogràfiques i els mètodes de distribució de fitxers digitals que fa possible internet. Per veure aspectes concrets d’aquesta confrontació de sistemes podeu llegir un article molt interessant de Joan Mayans i Planells titulat “ Adéu a les discogràfiques ”.


:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada PIMESTIC al Garraf: El 20 de desembre del 2007 tindrà lloc a la l'Hotel Cèsar de Vilanova i la Geltrú . [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general