La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 241_12-18_novembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inauguració de la Xarxa Intracomarcal de Telecomunicacions

El passat dissabte 10 de novembre es va donar el tret de sortida a la Xarxa Intracomarcal de Telecomunicacions de la comarca del Ripollès a la seu del Consell Comarcal. L’acte va recollir un èxit d’assistència ja que es va comptar amb la presència d’una setantena de persones entre les quals hi havia diverses autoritats comarcals.

Van presidir l’acte el Secretari de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Bosch, el Director General d’Administració Local, Sr. Carles Bassaganya, el Diputat de Noves Tecnologies, Sr. Joan Pluma, el President del Consell Comarcal, Sr. Enric Pérez, el President de la Fundació Televall, Sr. Marc Prat i el Director de la mateixa, Sr. Albert Pujol. Tots els ponents es van felicitar per haver assolit, per fi, aquest objectiu i van remarcar que dotar d’infraestructures de telecomunicacions la comarca no és ja un valor afegit sinó una autèntica necessitat.

L’acte va concloure amb un exemple pràctic de les possibilitats de la Xarxa: una videoconferencia entre el Doctor Ismael Cerdà, de l’Hospital de Vic, des de la seu de la Fundació I2CAT, i el Doctor Joan Grané, Gerent de l’Hospital de Campdevànol. Van escenificar, d’aquesta manera, com un projecte tan ambiciós com la telediagnosi és una realitat gràcies a les possibilitats tècniques que ofereix la Xarxa.

  vine@televall.com
Televall

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Premis Fundetec 2007

Per tercer any consecutiu a Fundetec volen reconèixer aquelles iniciatives que hagin destacat en el desenvolupament i promoció de la Societat de la Informació a Espanya. Aquests projectes han d'haver començat a executar-se a partir del 30 de juny de 2005, amb independència de si han finalitzat o continuen en període d'execusió.

Amb un fort esperit de superació, enguany han incorporat alguns canvis:

- S'augmenta la participació a entitats privades (l'edició del 2006 quedada limitada per a entitats no lucratives i entitats públiques).
- Les candidatures es presentaran en format electrònic (mitjançant la web)

Ja es poden presentar cadidatures a http://www.fundetec.es i el termini finalitza el 15 de desembre de i per aquesta edició les categories són les següents:

- Millor porjecte d'entitat sense ànim de lucre dirigit a ciutadans.
- Millor projecte d'entitat sense ànim de lucre dirigit a Pimes, micropimes i/o autònoms.
- Millor projecte d'entitat pública o privada dirigit a ciutadans.
- Millor projecte d'entitat pública o privada dirigit a Pimes, mircopimes i/o autònoms.


Els quatre projectes guanyadors rebran una placa commemorativa (mosaic de vidre esmaltat d'una sèrie creada especialment per a aquesta edició per l'artista José Luis Berrocal. Tanmateix, com en les altres edicions, l'entitat sense ànim de lucre premiada a cadacuna de les categories rebrà un premi en metàl·lic de 15.000 euros. L'entidad pública o privada premiada rebrà un diploma acreditatiu a cadascuna de les categories.

Més informació aquí .

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Governació presenta CatLab, la xarxa catalana de Living Labs

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació impulsa aquesta xarxa que coordina la Fundació i2CAT

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), va presentar ahir CatLab, la Xarxa catalana de Living Labs

Els Living Labs són entitats transversals que permeten comprovar l'aplicació real de les noves tecnologies mitjançant la validació de productes, plataformes, serveis, i models de negoci en entorns reals i quotidians. El seu objectiu és fomentar la innovació i la recerca en les TIC tot involucrant a l'usuari final com un agent més, junt amb empreses, organismes públics i centres de recerca, en el procés d'innovació.

En la seva aposta per la innovació, l'STSI ha impulsat la xarxa CatLab, que coordina la Fundació i2CAT i està formada pels diversos Living Labs catalans: 22@, Citilab Cornellà, Neàpolis, Tecnocampus Mataró i Sant Cugat Obert. Amb aquesta xarxa es pretén agrupar sota un mateix paraigües les diferents iniciatives actuals de Living Labs a Catalunya per tal que siguin identificades com una unitat dins la xarxa internacional i esdevinguin així un referent europeu.

A l’acte de presentació, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha explicat que la creació de CatLab “incrementarà la competitivitat de Catalunya”.

Bosch va destacar que uns dels objectius dels Living Labs és “involucrar a l’usuari final en el procés d’innovació i validació de les noves tecnologies, com un agent més”.

Notícia Gencat [societatdelainformació]

 • La STSI col·labora amb el Programa "NEW" en le marc del Plan Avanza

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació col·labora en el Programa 'NEW', una iniciativa del Plan Avanza promoguda pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que vol fomentar la presència a Internet entre les PIMEs. En el marc del mateix programa es facilita la contractació d'un paquet d'eines de publicació i gestió d'una pàgina web amb espai d'emmagatzematge, domini propi o bústies de correu, entre altres serveis per només 65 €.

Gràcies a la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació PuntCAT les empreses que contractin aquest paquet podran registrar el domini .cat mitjançant Nominàlia.

¿Com contractar?

Només fins al 31 de desembre de 2007

Per telèfon: Truqueu al telèfon gratuït 900.22.33.22 del Programa NEW, per a rebre informació sobre ajuts i solucions ràpides i fàcils per tenir presència a Internet de forma immediata per només 65 €. En aquest número de telèfon podeu demanar de ser atesos en català.
Presencialment: Acudiu a les jornades del Programa NEW que es celebraran a la vostra demarcació i en les quals un grup d'experts us assessoraran sobre quins són els millors dissenys per a il·lustrar el vostre negoci a la Xarxa i per tal que pugueu disposar d'una pàgina web amb domini .cat, a banda d'un .es que també s'hi inclou.
Directament amb els col·laboradors: Entra a la web de les empreses col·laboradores per a conèixer de primera mà l'oferta que s'acull al Programa NEW. Més informació a www.programa-new.es
Subvenció del 60% per a eines d'accés a Internet i nou equipament TIC

D'altra banda us informem que en el marc del projecte COELCO (Comerç Electrònic del Coneixement), un projecte de la Fundación Red de Colegios Profesionales gestionat per RECOL Networks, S.A., per promoure la utilització d'Internet i les Noves Tecnologies entre els professionals i les PIME, es pot obtenir un 60% de subvenció pública per a eines d'accés a Internet i nou equipament. Més informació a http://www.coelco.net” .

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Com evoluciona l’ús d’Internet

D’estadístiques sobre internet n’hi ha moltes, sense que sovint se’n sàpiga ben bé l’origen o la metodologia. I sovint també es refereixen a un sol país i per tant difícilment permeten la comparació entre països diferents. Un estudi que supera aquestes dificultats és el que ha portat a terme a EIAA (European Interactive Advertising Association), una associació que agrupa les principals empreses europees de publicitat en mitjans digitals. L’estudi de la EIAA revela dades interessants i comparatives entre diferents països europeus tal com es pot veure al comunicat de premsa que presenta la EIAA i que podeu llegir aquí .

Hi trobarem diverses dades destacades. Una d’elles és l’ús creixent d’internet a tot Europa per part de les persones més grans de 55 anys, que demostra que l’accés a la xarxa ha anat deixant de ser una activitat bàsicament juvenil. L’altra és que precisament els joves de 18 a 24 anys ja passen més temps a internet que veient la televisió. I una tercera dada documenta també el creixement de les anomenades “xarxes socials”. Aquests canvis apunten tendències notables en l’ús dels mitjans de comunicació, en el repartiment del temps lliure i en els sistemes de relació entre grups i persones. Aquestes tendències, al costat del creixement del treball a través de la xarxa, de l’augment de la publicitat on line i dels diferents sistemes de comerç electrònic, dibuixen clarament les línies de les transformacions socials i econòmiques que s’estan produint i que des dels telecentres hem de tenir molt en compte.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

 • aKademy-es 2007: Del 16 al 18 de novembre del 2007 tindrà lloc a Saragossa la reunió d'usuaris i desenvolupadors de KDE a nivell espanyol . [ + info ]

 • 2a Trobada de Telecentres d'Òmnia i de Teletreball i Internet Social: El   30 de novembre del 2007 i el 10 de desembre   al Citylab Can Suris de Cornellà.

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general