La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 240_5-11_novembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nous cursos en preparació al Telecolòni@

Ens plau comunicar-vos que a la seu i subseus del TeleColòni@ estem preparant nous cursos que compten amb el suport de l'Oficina de Desenvolupament Tecnològic Local de la Diputació de Barcelona:

* Retoc fotogràfic a Viladomiu Nou.- Curs de 20 hores d'iniciació al retoc fotogràfic utilitzant el programa Gimp (programari lliure).

* De dret a Internet a Viladomiu Nou.- Curs de 20 hores d'iniciació a Internet utilitzant el programa Firefox (Programari lliure).

* Edició Multimèdia a Cal Pons.- Curs de 30 hores dirigit a persones que ja tenen alguns coneixements d'informàtica i volen aprofundir en les possibilitats multimèdia que dóna l'ordinador i altres aparells d'ús comú.

* Iniciació a la informàtica a Cal Pons.- Curs de 30 hores destinat a persones que no tenen cap coneixement d'informàtica i es volen introduir en aquest món.

* Full de càlcul a Cal Pons.- Curs de 24 hores d'iniciació al full de càlcul utilitzant l'Openoffice (programari lliure).

Trobareu informació més detallada de cada un dels cursos la pàgina del: Consorci del Parc Fluvial .

Per inscripcions i més informació us podeu dirigir al TeleColòni@ de Cal Pons o al telèfon 938380659, els dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 2 del matí o els dimecres i divendres de 4 a 7 de la tarda.

  telecolonia@parcfluvial.org

 • Les Xarxes per Internet, una forma de visibilitzar i promocionar a les dones

El 6 de novembre, es van celebrar, al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, les Jornades “Les xarxes per Internet, una forma de visibilitzar i promocionar a les dones”.

Les jornades van ser inaugurades per la Carme Sánchez, regidora del l’ajuntament de Castelldefels i vicepresidenta del cercle Tecnològic de Catalunya.

En les Jornades van intervenir com a ponents: Montserrat Boix Periodista, investigadora, consultora i formadora en comunicació, TIC i gènere. Fundadora de la xarxa: 'Mujeres en Red', Mercé Molist Periodista catalana, especialitzada en Internet, comunitats virtuals i seguretat informàtica i Carmen Castro: Experta en Polítiques Europees de Gènere. Fundadora de la comunitat en xarxa'SinGENEROdeDUDAS'.

Posteriorment es va celebrar un col·loqui moderat per l’Illana Giner, de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya.

Totes les persones que van intervenir en les Jornades van coincidir que les Xarxes per Internet són un espai idoni de comunicació, intercanvi d’informació i de participació de les dones. També es va incidir que les dones tenim d’incloure les nostres opinions en Internet ja que si no ho fem no es trobaran i es perdrà una informació útil per altres dones i per la ciutadania en general.

Les jornades van comptar amb un total de 24 persones que van poder opinar i intervenir sobre un tema ple d’oportunitats per a les dones.

Programa

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assitència a la jornada de Solsona

L'OTC va voler donar suport al Telecentre del Solsonès i Josep i Sandra van assistir a la Jornada “Les xarxes per Internet, una forma de visibilitzar i promocionar a les dones”. Trobareu les presentacions de les ponents aquí .

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Governació activa un cercador web de cobertura de telefonia mòbil

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) del Departament de Governació i Administracions Públiques ha activat una aplicació que indica, a través de simulacions per ordinador, la disponibilitat de cobertura de telefonia mòbil per municipi o nucli de població. A més, des del cercador web es pot visualitzar gràficament aquesta cobertura mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.

Actualment, el 99,8% de la població catalana que viu en nuclis disposa de cobertura de telefonia mòbil, el 81,5% de la superfície de Catalunya està coberta i el 94,5% dels nuclis de població també.

L'objectiu de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació és posar a disposició dels ciutadans la informació sobre la disponibilitat dels serveis de telecomunicacions, com per exemple, la cobertura de banda ampla, les emissions d’antenes de telefonia mòbil i ara, la cobertura de telefonia mòbil.

El Departament de Governació i Administracions Públiques a través de l'STSI treballa per garantir l'accés de tota la ciutadania als principals serveis de telecomunicacions: accés a Internet a una velocitat adequada, serveis públics de comunicació audiovisual i serveis de telefonia fixa i mòbil. En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que “seguim treballant amb l’objectiu d’ampliar la cobertura del servei de telefonia mòbil” i ha explicat que “de moment, el cercador té una aplicació immediata, que és visualitzar la cobertura del servei d’emergències 112 en mobilitat”.

El telèfon 112, únic per a tot l'àmbit europeu i amb resposta immediata les 24 hores del dia, centralitza totes les trucades d'emergència: serveis públics d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvaments, de seguretat ciutadana i de protecció civil.

Notícia Gencat [societatdelainformació]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • La cobertura mòbil de les emergències

En relació amb la notícia que publiquem sobre el cercador de cobertura de telefonia mòbil que acaba de posar en marxa la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació val la pena de remarcar el tema específic de la cobertura mòbil de les emergències. És conegut que aquest és un recurs que podem fer servir en cas d’urgència i que és independent de l’operadora que ens proporcioni el servei de telefonia mòbil, ja que en el cas de trucar al número 112 (el mateix a tot Europa), sigui quina sigui la xarxa contractada, s’utilitza qualsevol de les xarxes que pugui estar disponible i es proporciona resposta les 24 hores del dia.

El cercador que trobarem aquí ens informarà de si trobarem cobertura d’urgència en un municipi determinat, informació que es detalla fins al nivell dels diferents nuclis de població d’un municipi. És una bona manera d’adonar-nos també de forma documentada d’un fet prou conegut: encara hi ha moltes àrees del país i nuclis habitats sense cobertura de telefonia mòbil per part de cap operadora.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Les xarxes per Internet, una forma de visibilitzar i promocionar les dones: El 6 de novembre del 2007 a la sala d'actes del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona .
  [
  + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

 • aKademy-es 2007: Del 16 al 18 de novembre del 2007 tindrà lloc a Saragossa la reunió d'usuaris i desenvolupadors de KDE a nivell espanyol . [ + info ]

 • 2a Trobada de Telecentres d'Òmnia i de Teletreball i Internet Social: El   30 de novembre del 2007 i el 10 de desembre   al Citylab Can Suris de Cornellà.

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general