La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 239_29_octubre-4_novembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació en TIC al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà reprendrà el proper mes de novembre els cursos de Formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació, organitzant un seguit d’actuacions als diferents municipis de la comarca que han sol·licitat la presència de l’aula mòbil.

A principis del mes d’octubre es va enviar a cada un dels municipis una carta informativa del projecte i una relació dels cursos suggerits per tal que aquells ajuntaments que hi estiguessin interessats poguessin fer la corresponent sol·licitud i així poder organitzar la ruta que haurà de seguir l’esmentada aula mòbil.

Quatre han estat els municipis que han mostrat el seu interès per aquests cursos i així doncs s’ha seguit l’ordre en el qual els van presentar les sol·licituds per a la corresponent organització.

D’aquesta manera, la ruta que es seguirà serà la següent:

Vimbodí i Poblet:
* Del 5 al 16 de novembre – Internet i correu electrònic
* Del 19 al 30 de novembre – Ofimàtica amb l’OpenOffice
* Del 3 al 14 de desembre – Fotografia digital

Sarral:
* Del 7 al 18 de gener – Iniciació a la informàtica
* Del 21 de gener a l’1 de febrer – Internet i correu electrònic

Barberà de la Conca:
* Del 4 al 15 de febrer – Iniciació a la informàtica
* Del 18 al 29 de febrer – Ofimàtica amb l’OpenOffice
* Del 3 al 14 de març – Fotografia digital

El municipi de Solivella també ha sol·licitat l’aula mòbil però encara estan pendents de concretar els cursos a realitzar i les dates en que es duran a terme.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • El Telecentre de Tremp col·labora amb el programa "Itineraris personals d'insersió"

El telecentre de Tremp està col.laborant durant aquest 2007 amb el departament de Treball pel que fa a la inserció al món laboral de persones en atur.

A través d'un conveni signat entre l'Ajuntament de Tremp i aquest departament, el que es vol oferir és un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament a la inserció laboral. El programa contempla la possibilitat de derivació a altres recursos, tan interns, com externs, a fi de facilitar el desenvolupament i execució del projecte professional de cada persona. El telecentre té la funció formadora i és per això que durant aquesta última setmana d'octubre s'estan duent a terme cursos per aprendre a:

o Fer el currículum i/o la carta de presentació
o Fer cerca de recursos i de formació
o Fer cerca d’empreses, borses de feina i d’ofertes de treball
o Conèixer la realitat del mercat laboral i les professions més demandades entre d'altres.
 • Formació al Telecentre de Tremp

I continuem amb la formació d'aquest trimestre al telecentre. La setmana passada va començar un curs d'iniciació a la informàtica i internet (nivell II) de 25 hores i la setmana que ve començarà un d'edició de vídeo digital de 16 hores. Alhora també destacar la formació d'empreses privades i/o públiques com la que ens han sol.licitat el gremi d'instal.ladors elèctrics i la del Institut Català de la Salut.

telecentre@ajuntamentdetremp.cat

 • Mecanografia per a nens

El dia 10 d’octubre va començar al Telecentre de Lluçà un nova edició del curs de mecanografia per a nens de l’escola local. Es tracta de que els nens aprenguin a utilitzar el teclat de l’ordinador correctament (emprant els dits corresponents de les mans) i que alhora adquireixin velocitat. Participen en el curs uns nou nens d’edats compreses entre els nou i els dotze anys. Imparteixen el curs la Júlia Garcia de l'AMPA i la Carme Comellas dinamitzadora del Telecentre de Lluçà.

telecentre.llusa@diba.es


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La borsa de teletreball

L'OTC ha començat a renovar els continguts de la borsa de teletreball que, com podeu comprovar, no estan actualitzats.

D'una banda s'està actualitzant des del gestor de continguts tota la informació relacionada amb cadascun dels telecentres.

D'altra banda, hem contactat amb el Telecentre SBG, que és el propietari del domini teletreball.net, per tal que ens actualitzin també aspectes com els logotips, documentació i informació que apareix a la web.

És moment que, si us sembla oportú, ens feu aportacions en qualsevol sentit per tal de tenir-les en compte en aquesta renovació.

Som plenament conscients que la borsa necessita una redefinició i, en conseqüència, un possible redireccionament però, mentre encara no és possible avançar en aquest sentit, com a mínim hem de mantenir-ne els continguts actualitzats. Hi continuarem treballant!

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Berlin acull la primera edició del Workshop Open Document Format (ODF)

Durant dos dies, la capital alemanya ha acollit la celebració del primer workshop dedicat a l'Open Document Format (ODF). La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha participat en aquestes jornades juntament amb els governs d'Andalusia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Xina, Índia, Sud-Àfrica, etc

A l'ODF Workshop, també hi han assistit participants d'administracions locals així com les principals empreses promotores de l'Open Document Format com RedHat, Novell, Sun o Google. L'Open Document és un format d'arxiu estàndard per l'emmagatzament de documents ofimàtics com fulls de càlcul, gràfics, presentacions. Està basat en XML i ha estat reconegut com a estàndard per l'OASIS.

Notícia [lafarga.cat]
 • < L’STSI participa en el lliurament dels III Premis CatCert de signatura electrònica

El director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, va participar dimarts en la cerimònia de lliurament de la tercera edició dels Premis CatCert de Signatura Electrònica, acte presidit pel conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, que va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar. Aquests premis, convocats per l’Agència Catalana de Certificació en el marc de les IV Jornades de Signatura Electrònica i classificats en diferents categories, tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de les organitzacions en la promoció i l’ús de la signatura electrònica.

El Departament de Justícia, pel desplegament extensiu d’identificació digital multiservei, va rebre el premi a la Millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica dins una administració pública, mentre que el Departament de Salut va recollir el guardó a la Millor iniciativa en l’ús de la signatura electrònica en les relacions entre una administració pública i les empreses i/o professionals per la seva recepta electrònica. Josuè Sallent va fer entrega del Premi Localret a la millor iniciativa de governs locals grans a l’Ajuntament de Terrassa, mentre que el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Castellar del Vallès van rebre el Premi Localret a la millor iniciativa de governs locals petits i mitjans.

Els premis corresponents a les categories de Millor iniciativa d’us de la signatura electrònica en les relacions entre administracions públiques, i entre una administració pública catalana i la ciutadania, els van recollir el Ministeri d’Administracions Públiques i l’Ajuntament de Lleida, respectivament, mentre que el Banc Sabadell va ser guardonat amb el premi CatCert a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica en el sector privat. CatCert va atorgar finalment un Premi especial de reconeixement per a una iniciativa de signatura electrònica a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Notícia Gencat [societatdelainformació]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Una web de la Unió Europea en català

Fa dies que no parlàvem de Skype , el més popular dels sistemes de telefonia IP, del qual s’han beneficiat milions de persones a tot el món. Tot i l’èxit en certa manera limitat que ha aconseguit el sistema de trucades Skype a números de telèfon fix o mòbil (a casa nostra a causa sobretot de la gratuïtat de les trucades a fix que comporten bona part dels contractes actuals d’ADSL) el cert és que Skype ha continuat sent utilitzat per una quantitat extraordinària d’usuaris a tot el món. Ara, l’anunciada aparició de l’anomenat “ Skypephone ”, el mòbil que fa possible trucar via Skype (o sigui de forma gratuïta) sense estar connectat a un ordinador, encara augmentarà l’ús dels sistema Skype.

Però evidentment hi ha d’altres novetats telefòniques ben recents com l’ iPhone d’Apple, que acaba de ser considerat “l’invent de l’any” per la revista Time (pel seu disseny, pels controls tàctils, per l’amplitud de les seves funcions, etc) o bé els anuncis recents d’operadores com Yoigo en el sentit que les trucades a mòbils de la mateixa companyia seran gratuïts d’ara endavant, o els plans d’altres operadores que acumulen ADSL, gratuïtat de trucades i ofertes televisives, tot en un sol paquet. Tot plegat indica que el sector de la telefonia està encara en plena evolució, fins i tot cada vegada més ràpida. Val la pena, doncs, d’anar en compte a prendre compromisos telefònics de llarga durada a la vista de la mobilitat de la situació i de l’aparició constant de novetats.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Les xarxes per Internet, una forma de visibilitzar i promocionar les dones: El 6 de novembre del 2007 a la sala d'actes del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a Solsona .
  [
  + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

 • aKademy-es 2007: Del 16 al 18 de novembre del 2007 tindrà lloc a Saragossa la reunió d'usuaris i desenvolupadors de KDE a nivell espanyol . [ + info ]

 • 2a Trobada de Telecentres d'Òmnia i de Teletreball i Internet Social: El   30 de novembre del 2007 i el 10 de desembre   al Citylab Can Suris de Cornellà.

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Portal Societat de la Informació [ http://www.gencat.net/societatdelainformacio/ ] Portal de la Generalitat de Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement.

 • Plataforma e-Catalunya [ http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp ] Plataforma de la Generalitat de Catalunya d'intercanvi de coneixements i experiències amb diferents portals temàtics públics i privats que permeten a l'usuari entrar a formar part d'alguna comunitat, a accedir a blocs, fòrums, wikis i molt més...

 • Portal del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya [ http://www.aoc.cat/ ].

 • Citylab Cornellà [ http://citilab.eu/citilab/quees ] Centre experimental de convergència entre la nova generació d'Internet i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement.

 • Comunidad de TELECENTROS [ http://www.comunidaddetelecentros.net/ ] Web de la Comunidad de Telecentros d'àmbit estatal espanyol.

 • Observatori per a la Cibersocietat [ http://www.cibersociedad.net/] Espai de trobada, de discusió i publicació d'investigacions sobre els diversos aspectes que les noves tecnologies de la informació estan generant.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general