La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 238_22-28_octubre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Recerca de feina a la Conca de Barberà

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà organitza una jornada informativa sobre l'ús de la borsa de treball del Consell Comarcal . Ajudaran a redactar el currículum vitae, a fer una carta de presentació, a preparar una entrevista de feina o a participar en un procés de selecció de personal i a la cerca i ús de fonts laborals.

La jornada informativa tindrà lloc al Telecentre de Montblanc el dimarts 6 de novembre, a les 11 h i al Telecentre de l'Espluga de Francolí el dijous 15 de novembre, a les 16.30h.

Interessats trucar al corresponent telecentre per apuntar-se a la jornada (telèfons al programa adjunt). Places limitades. Àrea de Promoció Econòmica.

Programa
Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Xerrades Sobre Internet i les Empreses al Centre d’Empreses de Les Preses

Al llarg d’aquest mes de Octubre s’han realitzat dues xerrades sobre les possibilitats que Internet ofereix a les empreses i comerços.

La primera xerrada va tractar de la Visibilitat de les empreses a Internet i el seu posicionament als cercadors, en especial a Google.La primera xerrada va tractar de com aconseguir que les empreses ocupin els primers llocs en les cerques dels buscadors, especialment al Google, ja que segons va explicar el ponent, acapara el 95% del total de les cerques. Es va remarcar la importància de escollir bé les paraules clau, i es van donar consells i eines perquè els propis usuaris puguin millorar el seu posicionament.

La segona es va centrar en la Comercialització de Productes i Serveis a Través d’Internet i va estar més centrada en, un cop ja s’ha captat el possible client, portar-lo a fer allò per el qual tenim feta la web, bé sigui comprar, emplenar un formulari o contactar amb nosaltres.

En ambdues xerrades el ponent va ser l’Humbert Torroella, director de l’empresa d’e-màrqueting Atraczion.

Properament, el dia 14 de novembre, es dura a terme una Xerrada sobre els avantatges del Programari Lliure en les empreses. D’aquesta xerrada i de la resta de la programació del Telecentre de Les Preses en trobareu més informació a la web del telecentre .

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Formació de tardor al Pobl@ pirineu e-centre

El Pobl@ pirineu e-centre té programats els següents cursos per a aquesta tardor:

- Iniciació a la informàtica del 5 de novembre al 17 de desembre els dilluns i dimecres de 15 a 17 hores. En total 24 hores de formació i 10 € de cost.
- Iniciació a Internet i al correu electrònic del 19 de novembre al 10 de desembre els dilluns i dimecres de les 19:30 a les 21:30 hores. Un total de 14 hores i 6 € de cost.
- Taller d'iniciació a la informàtica per a jubilats del 6 de novembre al 20 de desembre els dimarts i dijous d'11 a 12:30 hores (gratuït).l

El nombre de places és limitat i s'assignaran per rigorós ordre d'inscripció (correu electrònic o tel. 973 68 13 16).

Cartell
Televall
pirineu-e-centre@pobladesegur

 • El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta un projecte de noves tecnologies per facilitar l’accés al teletreball a les persones amb discapacitat

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, s’ha reunit aquest matí amb els representants de les associacions de persones amb discapacitat de la comarca. Concretament, han participat a la reunió l’Associació Parkinson Terres de l’Ebre, l’Associació de Minusvàlids Terres de l’Ebre, l’Associació Suport i Intervenció Familiar de les Terres de l’Ebre, l’Associació de les Terres de l’Ebre d’Esclerosi Múltiple i l’Associació Ictus i Distonia de les Terres de l’Ebre. Es tracta de les entitats que poden participar en aquest projecte per les característiques de la discapacitat dels seus associats.

La finalitat d’aquesta reunió ha estat la presentació del projecte destinat a l’aplicació de les noves tecnologies i a la creació d’una aula informàtica equipada amb les ajudes tècniques i amb les adaptacions adients per eliminar les actuals barreres arquitectòniques que impedeixen l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les persones amb discapacitat.

Segons ha explicat Andreu Martí, “aquesta és una iniciativa capdavantera”, desenvolupada conjuntament pel servei d’Ocupació i Inserció Laboral amb Discapacitats (SOILD) i el Telecentre Baix Ebre Innova del Consell Comarcal del Baix Ebre. El projecte està cofinançat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i pel Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, preveu la participació d’unes quaranta persones durant vuit mesos i començarà el primer trimestre de 2008 a la seu de l’ens comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, ha manifestat que “la idea sorgeix de la necessitat de donar una formació adequada en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació sense barreres arquitectòniques”. Martí ha afegit que “el projecte també inclou l’objectiu de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a través del teletreball”.

Cal destacar que actualment a la comarca del Baix Ebre hi ha un total de 3.700 persones amb discapacitat de les quals unes 1.500 estan actives laboralment. El projecte elaborat pel Consell Comarcal del Baix Ebre també preveu augmentar les possibilitats laborals de les persones amb discapacitat sensorial o amb mobilitat reduïda, crear un punt accessible en les noves tecnologies de la informació i la comunicació per a persones amb discapacitat, i l’assessorament sobre l’adaptació del domicili a les noves tecnologies per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat.

Baix Ebre Innova
telecentre@baixebre.cat


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • “V Encuentro de redes de telecentros” a Santiago de Compostela

Ricard Faura i Illana Giner, de la Secretaria de Telecomunicacions i Josep Camprubí, de l’OTC dels centres de teletreball van assistir al “V Encuentro de redes de telecentros” que va tenir lloc el 22 i 23 d’octubre a la ciutat gallega de Santiago. Aquests “encuentros” són una ocasió per entrar en contacte amb gestors de les diferents xarxes de l’Estat i entre responsables autonòmics de les xarxes, com el que va tenir lloc entre Ricard Faura i la directora de Promoció Industrial i Societat de la Informació de Galícia, Helena Veiguela Martínez.

Un dels temes principals del “Encuentro” de Santiago van ser els estatuts que han de regir la “Comunidad de Telecentros”, que serà l’ens que facilita la relació entre les diferents xarxes de l’Estat. En una reunió anterior es va encarregar a l’OTC dels centres de teletreball de Catalunya el disseny d’un butlletí mensual on line. A la reunió de Santiago, Josep Camprubí va presentar el projecte d’aquest butlletí, que ha de ser un element de coneixement mutu entre les xarxes.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Jordi Bosch participa a Lleida a les IV Jornades de les Telecomunicacions a les Administracions locals

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha participat aquest dimecres a Lleida a les IV Jornades de les Telecomunicacions a les Administracions locals organitzades pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) conjuntament amb la Associació Catalana de Municipis.

Aquestes jornades, que es repetiran a Tarragona i a Girona, estan adreçades, entre d'altres, a tècnics d'urbanisme i de telecomunicacions. Davant d'una cinquantena d'assistents, Bosch ha argumentat que les infraestructures de telecomunicacions són igual d'estratègiques per Catalunya que les infraestructures ferroviàries, les carreteres o les infraestructures elèctriques.

Bosch ha explicat la importància de les Infraestructures Comunes de Telecomunicacions (ICT) tant al interior com a l'exterior dels edificis i ha anunciat que la Generalitat de Catalunya treballa en la tramitació telemàtica del registre de projectes de ICT. En la seva intervenció el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació Bosch també ha remarcat la necessitat de disposar d'un servei universal en telecomunicacions que s’adeqüi a la realitat i que permeti a la ciutadania accedir als principals serveis de telecomunicacions (Internet, telefonia i serveis audiovisuals) amb un preu assequible i una qualitat determinada.

Per últim, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació s'ha referit a alguns dels projectes de la Generalitat de Catalunya en matèria de telecomunicacions, com el Projecte Banda Ampla Rural o el projecte Radiocom.

Nota de premsa [STSI]


:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Una web de la Unió Europea en català

La representació de la Unió Europea a Barcelona ha estrenat web i en català, la primera web en català informativa de la UE en català segons se subratlla a la pàgina inicial. Però el títol general de la pàgina “ La Unió Europea a Catalunya i les Illes Balears ” ja indica que alguna cosa falla: com a mínim falta la inclusió del País Valencià en una web que tracta de temes europeus en la nostra llengua. Però la política lingüística del govern valencià ja feia témer que no voldria participar en aquesta primera pàgina institucional europea en la llengua comuna.

La web és àmplia i conté informacions molt variades, tot i que en més d’un cas remet a documentació en castellà que no ha estat traduïda. A través de l’apartat que té el mateix nom que el títol de la web “La Unió Europea a Catalunya i les Illes Balears” es pot accedir a unes pàgines concretes que detallen algunes de les actuacions que han estat finançades per la Unió Europea. Entre elles trobem, curiosament, una obra de gran actualitat aquests dies: la línia d’alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, un projecte de 3.061 € que habitualment és considerat com una gran inversió de l’Estat a Catalunya però que resulta que la Unió Europea paga en la seva major part (un 72.25%, segons la informació de la web que comentem).

La web conté molta altra informació útil que valdrà la pena d’anar analitzant i és, evidentment, una contribució positiva a la informació europea en llengua catalana.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • I Congrés de modernització dels serveis públics: Del 24 al 26 d'octubre del 2007 tindrà lloc a Punta Umbría, Huelva . [ + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • ~EBRESFERA~ [ http://ebresfera.blogspot.com/ ] Metabloc sobre la blocosfera de les Terres de l'Ebre.

 • Centre d'Internet i Societat d'Standford [ http://cyberlaw.stanford.edu/ ] Centre especialitzat en l'anàlisi de la interacció entre les noves tecnologies i les lleis, primant aspectes com el lliure accés al coneixement, la llibertat d'expressió, i la diversitat.

 • OVGuide [ http://www.ovguide.com/ ] Un potent directori i un cercador especialitzat en classificar i recomanar aquesta guia de vídeos online.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general