La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 236_8-14_octubre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació continuada al Telecentre de l'Alt Urgell

El telecentre de l’Alt Urgell juntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell t’he previst realitzar una sèrie de cursos de formació continuada que s’iniciaran aquest mateix mes d’octubre. Amb aquests cursos es pretén que els empresaris de la comarca millorin el seu coneixement sobre les noves tecnologies.

telecentre@alturgell.ddl.net


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita als telecentres de Puig-Reig i de Sant Bartomeu del Grau

Aquest dimecres en Josep Camprubí ha visitat el Telecolòni@ de Puig-Reig on es va reunir amb la seva dinamitzadora, Mireia Canal. També va visitar el Telecentre SBG de Sant Bartomeu del Grau on es va reunir amb la recentment incorporada dinamitzadora, Mercè Sucarrat i l'Il·lm. Sr. alcalde, Miquel Colomer.

 • Propera trobada de Punts Òmnia i telecentres de teletreball a Can Suris

Avui hem informat per correu electrònic a tots els centres de teletreball que el proper dia 30 de novembre tindrà lloc al Citylab de Can Suris una trobada de Punts Òmnia i telecentres de teletreball així com una reunió general de teletreball.

Durant el matí tindrà lloc la trobada que comptarà amb un discurs institucional a càrrec del conseller de Governació i Administracions Públiques, amb la intervenció de la STSI per presentar-valorar la prova pilot de PL i amb diversos tallers i exposició d'experiències de Punts Òmnia i de centres de teletreball.

A la tarda tindrà lloc la reunió general on es tractaran temes de vital importància com són la convocatòria d'ajuts de la STSI 2007 o el projecte Territori TIC.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Jordi Bosch al dinar de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha participat aquest dimecres al dinar de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà. Davant una cinquantena d'empresaris i alcaldes de la comarca, Bosch ha explicat les polítiques que vol impulsar perquè les noves tecnologies contribueixin a augmentar la productivitat de les petites i mitjanes empreses. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha defensat que el pla d’actuació ha de tenir en compte els sectors empresarials però també la variable territorial. Bosch ha recordat que les fórmules d’èxit s’han basat en aplicar les TIC a indústries o a sectors de tradició, arrelats al territori.

En l’exposició, Bosch ha anunciat les actuacions que hi ha previstes a la comarca en matèria d’infraestructures de telecomunicacions, tant a l’hora d’optimitzar les que ja existeixen com de construir-ne de noves. En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha parlat de Cercs, Fígols, Capolat Gósol, Montclar, Puig-Reig i l’Espunyola. En aquests termes municipals hi ha prevista la construcció de noves torres que donin servei al Berguedà.

Nota de premsa [portal Societat del Coneixement] i video [youtube]

 • Segona fase de la campanya de comunicació de Préstecs Avanza

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Indústria en col·laboració amb l'ICO comença una segona fase de la campanya que farà difusió dels préstecs entre els ciutadans i PYMES mitjançant anuncis a la premsa, a la ràdio i Internet i mitjançant la distribució de tríptics i cartells.

Podria ser interessant que els centres de teletreball aprofitin l'avinentesa per informar als seus usuaris d'aquests ajuts que oferenixen pr a ciutadans, estudiants i empreses. Molts de vosaltres ja sabeu que la linia de finançament ICO-Plan Avanza és fruit de l'acord signat el juliol 2006 pel Ministeri d'Indústria i l'ICO per la concessió de préstecs a 0% d'interè per l'adquisició d'equips informàtics i connectivitat a Internet:

Préstec TIC (pymes)

Préstec Joves i Universitaris

Préstec Ciutadania Digital

Hi ha temps per a sol·licitar aquests préstecs fins el 31 de desembre de 2010 a les entitats financeres adherides a aquesta línia de finaçament.

Novetat [portal de ayudas del Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Les tarifes telefòniques

Pel maig de 2007 la Comissió Europea va decidir fixar uns màxims en les tarifes de telefonia mòbil “en itinerància” (els mòbils que s’utilitzen en estats diferents del propi en el marc de la Unió Europea) per tal d’acabar amb les profundes desigualtats tarifàries existents entre els països de la Unió. Algunes companyies van implantar les noves tarifes ja durant l’estiu i d’altres han esperat al setembre. Però en aquests moments ja és vigent el límit màxim de 49 cèntims per minut per a les trucades que fa un mòbil des de qualsevol país de la Unió i de 24 cèntims per al receptor d’aquesta trucada des de l’estranger. Curiosament, algunes companyies ho han aprofitar per abaixar les tarifes per sota dels màxims, amb el cas sorprenent d’Holanda, on alguna operadora ha situat les trucades a 20 cèntims per als seus abonats que truquen amb el mòbil des de qualsevol altre país de la Unió i a 20 cèntims també per al receptor de trucades de mòbils externs. Això sol indica que les tarifes de telefonia mòbil han estat –i segurament encara estan- extraordinàriament per sobre d’allò que seria lògic tenint en compte el seu cost real.

També en aquest àmbit pesa cada cop més la possibilitat de trucar a qualsevol telèfon fix o mòbil des dels sistemes de telefonia IP. S’endevina que s’està avançant cap a una situació en què telefonia fixa i mòbil serà la mateixa cosa i que es contractarà a les operadores per un ample de banda determinat, prescindint de l’ús que tingui aquest ample de banda (sigui navegació o telefonia) Mentre no arribi aquesta situació val la pena de mirar cada tarifa amb lupa i tenir en compte que algunes companyies –suposem que aviat això també passarà al nostre país- arriben a fer pagar algunes trucades de mòbil més del doble que d’altres.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 2a edició dels Premis Mediavall: El 6 d'octubre del 2007 tindrà lloc a les 17 hrs al Cinema Catalunya de Ribes de Freser. [ + info ]

 • Les TIC dinamitzant el sector tèxtil: Coneix les solucions per millorar els resultats de l’empresa. El 16 d'octubre del 2007 a l'Aula Magna de la Seu de la Cecot · C/ Sant Pau, 6 · 08221 Terrassa (BCN) . [ + info ]

 • Xarxes socials a Internet:el valor afegit dels nostres contactes. El 16 d'octubre del 2007 tindrà lloc a la sala d'actes del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) i Servei de Difusió una nova sessió web del Departament de Justícia . [ + info ]

 • 2a edició de la Volcànica.cat: Del 19 al 21 d'octubre del 2007 tindrà lloc al Casa Cultural d'Andalusia. [ + info ]

 • I Congrés de modernització dels serveis públics: Del 24 al 26 d'octubre del 2007 tindrà lloc a Punta Umbría, Huelva . [ + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • ~EBRESFERA~ [ http://ebresfera.blogspot.com/ ] Metabloc sobre la blocosfera de les Terres de l'Ebre.

 • Centre d'Internet i Societat d'Standford [ http://cyberlaw.stanford.edu/ ] Centre especialitzat en l'anàlisi de la interacció entre les noves tecnologies i les lleis, primant aspectes com el lliure accés al coneixement, la llibertat d'expressió, i la diversitat.

 • OVGuide [ http://www.ovguide.com/ ] Un potent directori i un cercador especialitzat en classificar i recomanar aquesta guia de vídeos online.

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general