La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 234_24-30_setembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • II edició dels Premis Mediavall

El proper dissabte 6 d’octubre tindrà lloc l’acte d’entrega de la II Edició dels PREMIS MEDIAVALL organitzats per La Fundació Televall. Els Premis Mediavall és un certamen de creació multimèdia que té l’objectiu d’estimular, dinamitzar, reconèixer i premiar els creadors de continguts professionals i amateurs possibilitant-los, alhora, la difusió de les seves produccions d’una forma alternativa a les tradicionals. Els Premis han estat classificats en quatre categories : Ficció, Animació, Documental sobre la comarca del Ripollès i Fotografia, també amb temàtica sobre el Ripollès.

Cal destacar que en total s’entregaran 33.000€ en premis repartits de la següent manera:

- 1er. Premi categoria Ficció: 1.250€
- 1er. Premi categoria Animació: 1.250€
- 1er. Premi categoria Fotografia: 500 €
- 1er. Premi Categoria Documental que serà premiat amb l’encàrrec professional (dotat de 30.000€) d’una producció a tot l’estat espanyol sobre el projecte de Ciutats Digitals.

Aquest encàrrec vindrà acompanyat d’un guió tancat sobre el mateix i d’un contracte d’execució amb 3 mesos de temps de presentació del vídeo final a comptar des de la data de la firma del contracte. La totalitat del Premi, 30.000€, inclou les despeses de desplaçament, manutenció, despeses fungibles, estada i la cobertura de totes aquelles necessitats que pogués originar la producció. El certamen serà tal com hem dit, el proper 6 d’octubre a les 17’00h. al Cinema Catalunya de Ribes de Freser i sortejarem un Home Cinema entre tots els assistents.

Per descomptat hi esteu tots convidats i ens plauria molt la vostra assistència. Si necessiteu més informació podeu visitar : www.mediavall.cat on hi ha penjades totes les produccions participants.

Programa
Televall
vine@televall.com

  • Nous cursos al telecentre per a treballadors en actiu

Continuant amb la mateixa línea de donar formació especialitzada a diferents col·lectius, el Telecentre de Berga ofereix 2 nous cursos per a treballadors en actiu.

Per a facilitar l'assistència al curs, aquests es realitzen 2 vespres a la setmana (dimarts-dijous i dimecres-divendres)

Curs Ofimàtica de 60 hores:
- Els dimarts i dijous de 19:00 a 22:00 de Setembre a Novembre

Curs Autocad de 60 hores:
- Els dimecres i divendres de 19:00 a 22:00 de Setembre a Desembre

Els cursos es realitzen en col·laboració de l'associació d'empresaris del Berguedà i del fons social europeu i son totalment gratuïts.

TcBerga
  tcberga@tcberga.cat

  • Renovació secció d'enllaços a la nova web del Telececentre del Pallars Sobirà

Al Telecentre del Pallars Sobirà han renovat la secció d'enllaços de la pàgina web del Telecentre. Han posat alguna subsecció més i estan disposats a posar les que facin falta. Si voleu que hi posin un enllaç a alguna pàgina, a algun bloc, a una galeria de fotos, videos o podcast nommés els ho heu de dir via formulari de la web o presencialment. Caldrà que ens donis: el teu nom, telèfon, mail i on vius el nom de l'enllaç, la URL (l'adreça web) i la descripció S'ho mirarem i ho penjaran.  telecentre@pallarssobira.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Visita als telecentres de Santa Bàrbara i Gandesa

Dimecres passat en Josep Camprubí va visitar el l'Infocentre de Santa Bàrbara i es va reunir amb l'Il·lm. Sr. Jordi Boronat, alcalde, i el Sr. Jordi LLorenç, regidor d'Hisenda, Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, així com amb la resposable del telecentre, Mercè Font.

També es va visitar el Telecentre de la Terra Alta a Gandesa on es va reunir amb el responsable del telecentre, Jordi Ferrer.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Puigcercós defensa que cal separar la xarxa de telecomunicacions de les operadores

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, va dir a la clausura de la VI Diada de les Telecomunicacions que la Generalitat era partidària de separar la infraestructura de telecomunicacions –la xarxa de telefonia o fibra– de les operadores que ofereixen serveis de comunicacions. Al discurs ( vídeo ) que va fer a la clausura de la VI Diada de les Telecomunicacions va explicar que Suècia havia optat per la mateixa opció tot just aquesta setmana i que ja s'aplicava al Regne Unit.

Puigcercós es va mostrar optimista i va dir que podrien tancar el traspàs de competències en comunicacions electròniques de manera que es podrien assolir els objectius del govern. Va destacar, sobretot, la separació entre xarxa i operadores perquè, segons va dir, ja s'havia aplicat en el cas de la xarxa elèctrica, gestionada per Red Eléctrica, o de les infrastructures de ferrocarrils espanyoles, gestionades per Adif. A més, va defensar que la Generalitat participés de la gestió de la xarxa perquè, tal com havia quedat demostrat amb els problemes d'electricitat i trens d'aquest estiu, no es pot deixar la planificació d'infraestructures estratègiques tan sols en mans del lliure mercat.

D'una altra banda, Puigcercós va destacar que la Generalitat s'inclinava per dur la fibra òptica a cada llar –tot i que no va dir quan pensaven fer-ho–, per fer inversió pública allà on el mercat no hi arribés, perquè les administracions locals facilitessin el desplegament de la xarxa tan com fos possible i per redefinir el model de servei universal de la telefonia, encabint-hi la telefonia mòbil i la banda ampla. A més, va dir que la Generalitat ja treballava per dur la banda ampla a tots els racons de Catalunya i que havia instal·lat dues-centes cinquanta torres de comunicacions via WiMAX en zones rurals.

Notícia [vilaweb]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

  • Les xarxes públiques sense fils

Si bé algunes notícies que provenen dels mitjans de comunicació anuncien l’abandonament dels grans projectes de xarxes Wi-fi a les grans ciutats americanes (com per exemple, la revisió de la intenció de Google de muntar una gran xarxa gratuïta a San Francisco, per tal de replantejar la tecnologia amb què hauria de portar-se a terme) al nostre país segueixen endavant alguns projectes de xarxes de xarxes ciutadanes amb la intenció de subministrar connexió a baix cost a tota la població a partir d’iniciatives municipals. No solament és el cas ja conegut de Sant Hilari Sacalm, on el telecentre hi ha jugat un paper primordial sinó, per exemple, el cas de Manlleu, que acaba d’engegar la seva xarxa Wi-fi (a 6 € al mes per als ciutadans, es pot llegir el tríptic explicatiu aquí ).També s’anuncien nous projectes a poblacions amb telecentre, com a Santa Bàrbara i a capitals de comarca com Solsona.

Al costat d’això, existeixen experiències com Guifi.net que des de la comarca d’Osona, s’estén ara per altres comarques sobre la base de la iniciativa personal i sense intervenció directa de les administracions. Se’n pot trobar informació clicant aquí .

Aniria bé de saber si hi ha d’altres iniciatives d’implantació de xarxes públiques en les àrees geogràfiques dels centres de teletreball, fins i tot en cas que el telecentre no hi tingui una intervenció directa. A través del setmanari farem saber tota informació que ens arribi.

:::::::: AGENDA ::::::::

  • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

  • 2a edició dels Premis Mediavall: El 6 d'octubre del 2007 tindrà lloc a les 17 hrs al Cinema Catalunya de Ribes de Freser. [ + info ]

  • 2a edició de la Volcànica.cat: Del 19 al 21 d'octubre del 2007 tindrà lloc al Casa Cultural d'Andalusia. [ + info ]

  • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general