La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 233_17-23_setembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • III Jornades de Programari Lliure al Ripollès

La Fundació Televall organitza les III Jornades de Programari Lliure al Ripollès . Amb aquesta inciativa, la Fundació consolida el seu objectiu d’acostar les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (NTIC) a la població de la comarca.

Les Jornades, que s’iniciaran el proper 22 de setembre a Camprodon i conclouran el 27 d’octubre a Ribes de Freser, visitaran, també, les poblacions de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Vallfogona del Ripollès.

Totes les activitats són gratuïtes i per portar a terme la inscripció només cal adreçar-se a jornades@televall.com .


Programa
Televall
vine@televall.com

 • Formació al Telecentre del Solsonès

Al setembre començaran els següents cursos d’alfabetització digital al Telecentre del Solsonès:

* Dos cursos d’iniciació a les comunicacions per Internet.
* Iniciació a l'informàtica 2 (per a persones amb malalties mentals).
* Informàtica avançada per a jubilats.

Són cursos gratuïts i es realitzen de dilluns a divendres gràcies a la subvenció FTIC2 que atorga la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

  telecentre@ctfc.es

 • Inici de nous cursos al Telecolòni@

Ens informen des del Telecolòni@ que la setmana vinent comencen dos cursos més:

* De dret a internet.- curs de 20 hores d'internet a través del programa Firefox (programari lliure). Aquest curs es farà a Cal Pons els dilluns, dimarts i dijous de 4 a 2/4 de 7 de la tarda.

* Ofimàtica bàsica.- curs de 30 hores de tractament de textos i full de càlcul amb el programa openoffice (programari lliure). El curs es farà a Viladomiu Nou dels dilluns, dimecres i divendres de 5 a 8 de la tarda.

Aquests dos cursos formen part de la formació que ja iniciada aquesta setmana que acabem amb dos cursos d'imatges digitals i un d'ofimàtica.

Tota aquesta formació compta amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació - Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla Avanza impulsat pel Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç i de l'Ajuntament de Puig-reig.

També us adjuntem el cartell de tota la formació que estem fent en aquests moments per si en podeu fer difusió, tenint en compte que alguns d'aquests cursos ja s'han iniciat.

Per a més informació podeu trucar al 93 838 06 59, els dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 2 del matí i els dimecres o divendres de 4 a 7 de la tarda.

També trobareu més informació a la pàgina http://www.parcfluvial.cat .

Programa
  telecolonia@parcfluvial.org

 • 2a edició del curs "I tu, per què no?"

El telecentre de Berga realitza una segona edició del curs "I tu, per què no?" adreçat a gent gran del Berguedà i que tindrà una durada de 5 sessions de 4 hores, amb un total de 20 hores formatives.

L'any passat el Telecentre ja va realitzar aquest mateix curs i la resposta va ser molt positiva. Aquest any, durant els dijous al matí dels mesos de setembre i d'octubre, es torna a realitzar el curs adreçat a gent gran dels casals del berguedà amb l'objectiu de donar-los a conèixer internet i algunes de les seves aplicacions per a que ells mateixos transmetin aquesta formació a d'altres persones del seu casal.

El nom del curs és "I tu, per què no?" i és organitzat conjuntament entre el telecentre de Berga i el servei d'acció social de l'àrea de benestar social de la diputació de Barcelona.

El curs té la col·laboració del Telecentre i de la regidoría de serveis socials de l'ajuntament de Berga.

TcBerga
  tcberga@tcberga.cat

 • Nous cursos i activitats al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà de setembre a desembre

En aquest últim trimestre de l’any, al Centre Telemàtic, s’organitzen diversos cursos i activitats dirigits a tots els públics, per tal de minimitzar la fractura digital a la comarca.

La novetat d’aquest trimestre és la incorporació del tercer telecentre a la comarca, al municipi de Santa Coloma de Queralt, en el qual es troben instal·lats els nous equips integrats dins de la Xarxa Pilot de Programari Lliure, amb el propòsit de donar a conèixer el programari lliure i mostrar l'accessibilitat social i econòmica que pot tenir.

Els cursos que s’ofereixen, en els tres telecentres: Montblanc, l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Q., són d’iniciació a la informàtica, d’ofimàtica, d’Internet i correu electrònic, mecanografia, fotografia digital i altres novetats: presentacions amb Power Point, disseny de pàgines web, etc. Aquests es distribueixen en diferents horaris i preus per poder facilitar, el màxim, la participació de la ciutadania de la comarca.

Continuant amb la mateixa idea, es seguiran oferint activitats mensualment, d’interès general, dirigides a tots els usuaris del telecentre, relacionades amb les noves tecnologies, s’organitzaran un cop cada mes i seran totalment gratuïtes.

Per altres municipis de la comarca, el Consell Comarcal, posa a disposició una aula mòbil itinerant, la qual compta de 10 ordinadors portàtils, un canó de projecció, impressora i amb possibilitat de connexió a Internet.


Centre Telemàtic de la Conca de Barbera
ctc@concadebarbera.cat
 

 • Taller de Blogs i de Tracte Digital amb l’Administració a Les Preses

Davant de la creixent popularitat que estan agafant els Blogs a Internet com a nova eina de comunicació i d’informació, el Telecentre de Les Preses està a punt de endegar un Taller sobre aquests espais personals d’escriptura a Internet.

Es tracta d’un taller de quatre hores, i vol ser només una introducció a un públic general, però amb uns coneixement mínims de l’entorn informàtic i d’Internet, de què són els blogs i quines possibilitats tenen, tant pel particulars com per a les empreses. De forma sintètica es pot definir els blogs com diaris personals penjats a Internet on cada persona pot escriure sobre allò que més li vingui de gust, afegint-t’hi text, imatge, so, fotografia, o enllaços a d'altres planes web. El taller tractarà, bàsicament, sobre la possibilitat de crear-ne i de quin és el manteniment necessari un cop ja es té blog propi.

La segona part del taller, que ocuparà dues hores més, tractarà del Tracte Digital amb l’Administració, de les possibilitats que ofereix el certificat digital, de com obtenir-lo i el procediment per usar-lo. La idea al programarà aquesta taller va ser la de donar a conèixer millor un servei, el certificat digital, que facilita els tràmits i estalvia temps als ciutadans, i que molta gent encara no coneixen.

Aquest Taller, junt amb el curs de Gimp, el programa de retoc fotogràfic de programari lliure, i un curs de disseny de pàgines web, dóna el tret de sortida al nou curs de formació del Telecentre de Les Preses.

Si en voleu més informació, ja ho sabeu, podeu consultar tota l’oferta formativa a Centre d'Empreses Les Preses

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat
 :::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Benvinguda a la Núria Farrús de la Pobla de Segur

Des de l'OTC volem donar la benvinguda a la nostra companya del Pobl@ pirineu-e-centre que finalment s'ha reincorporat com a dinamitzadora del telecentre després de gairebé un any d'absència.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Europa millora en administració electrònica tot i que encara hi ha un dèficit considerable

L'ús de noves tecnologies a l'administració pública, que encapçala Àustria, avança a la UE i particularment a Espanya, encara que el 76% dels europeus no utilitza Internet per relacionar-se amb l'Administració.

El comisari d'Afers Administratius, Siim Kallas, va explicar a Lisboa en una reunió informal de ministres d'aquest àmbit que existeix encara a la UE un dèficit en matèria d'"e-govern" segons un estudi elaborat per a la Comissió.

L'Estudi mostra que Espanya enregistra un dels avenços més grans (15 punts) pel que fa a disponibilitat de serveis públics on-line i se situa en un percentatge del 70% que supera àmpliament el de la mitjana europea que se situa al 58%.

Notícia [lavanguardia]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Compartir presentacions

És sabut que una de les línies de desenvolupaments més destacades d’internet és l’anomenada “internet2” o sigui els webs que tenen com a base fonamental la participació i que van creixent i es van construint per mitjà de l’aportació dels internautes interessats. Hi ha múltiples exemple en aquests moments que ja són coneguts de tothom: des de la Viquipèdia , que en català ja té més de 78.000 articles, fins a webs tan populars com YouTube o Flickr .

Un cas menys conegut, però molt útil és Slideshare que recull presentacions de tota mena i fa possible de guardar-les, localitzar-les, compartir-les o descarregar-les. Hi ha presentacions de tot tipus, plantejament i intencionalitat. N’hi ha d’espectaculars, artístiques, humorístiques o simplement utilitàries, i en tots els idiomes. Com és lògic, totes es poden visualitzar en petit format o en pantalla completa. I encara més: per mitjà d’un senzill formulari es poden enviar a un amic. Per provar-ho, a través de Slideshare us farem arribar avui mateix l’adreça d’una presentació que hi hem trobat, preparada pel Director General de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions, Josuè Sallent. Hi trobareu explicada la política de la Secretaria en matèria de política empresarial i TIC. Fins i tot ens pot ajudar a preparar el proper Pla de Treball de cara a 2008…

:::::::: AGENDA ::::::::

 • OpenOffice.org Conference 2007: Del 19 al 21 de setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [ + info ]

 • DrupalCon Barcelona 2007: Del 19 al 22 de setembre del 2007 tindrà lloc a la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement a l'edifici Can Suris de Cornellà de Llobregat una jornada internacional del gestor de continguts de codi lliure Drupal. [ + info ]

 • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

 • 2a edició de la Volcànica.cat: Del 19 al 21 d'octubre del 2007 tindrà lloc al Casa Cultural d'Andalusia. [ + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general