La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 232_10-17_setembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Segona edició de la LanParty Volcànica

El Telejet del Consell Comarcal conjuntament amb dues entitats: l’Associació d’Ordinadors Enllaçats (AOE) i GironaLaners volem organitzat la segona Lan Party o festa de les noves tecnologies els dies 19, 20 i 21 d’octubre.

Hi hauran dos parts diferenciades: Zona de jocs i competicions on un límit de 100 persones portaran el seu ordinador i participaran en les competicions i activitats, aquestes s’han d’inscriure a través de la web www.volcànica.cat . Les persones inscrites s’allotjaran al mateix local. Zona oberta al públic, per tal de donar a conèixer aquests tipus d’esdeveniments i oferir més activitats no lúdiques: tindrem ordinadors per a que tothom pugui veure que és això de jugar en xarxa, hi hauran tallers, xerrades i activitats sobre noves tecnologies durant tot el transcurs de la festa.

Tothom hi està convidat.


Volcanica
telejet@ccgarrotxa.org

 • Programació de formació al Telecolòni@

Des del TeleColòni@ ens informen que estan preparant nous cursos per aquesta temporada. Tots aquests cursos compten amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació - Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla Avanza impulsat pel Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç i de l'Ajuntament de Puig-reig.

Els cursos que estan preparant són:

* Curs d'Imatges Digitals.- Curs de 30 hores d'introducció a les imatges digitals utilitzant el programa Gimp (programari lliure).

* Tractament de textos i full de càlcul.- Curs de 30 d'introducció al tractament de textos i al full de càlcul utilitzant el programa Openoffice (programari lliure).

* Curs d'Imatges digitals.- Curs de 20 hores d'introducció a les imatges digitals utilitzant el programa Gimp (programari lliure).

* De Dret a Internet.- Curs de 20 hores d'introducció al món d'Internet utilitzant el programa Firefox (Programari lliure).

Trobareu informació més detallada de cada un dels cursos aquí .

  telecolonia@parcfluvial.org

 • Formació al Telecentre del Pallars Sobirà

A principis de setembre van començar nous cursos d'alfabetització digital al Telecentre del Pallars Sobirà. Es tracta de la segona edició de formació de nivell bàsic en:

- Iniciació a l'ordinador
- Inciació a la ofimàtica
- Iniciació a Internet

Són cursos gratuïts i es realitzen de dilluns a divendres deles 16 a les 18 hores per l'Ajuntament de Sort i el telecentre gràcies a la subvenció FTIC2 que atorga la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Per a la població dels nuclis agregats a Sort hi ha un servei de transport gratuït.

 Telecentre del Pallars Sobirà
  telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Activitats d’estiu al Telecentre de la Fatarella

Durant els mesos d’estiu, les activitats del Telecentre han estat molt variades. Vam comencar l’estiu amb un curs d’Internet de la Tinetaula. 20 persones dividits en dos grups van gaudir del curs del 11 al 28 de juny.

Durant el mes de juliol es va dur a terme al Telecentre un curs d’anglès amb tres grups de diferents nivells. Les classes amb una hora de durada es feien els dilluns, dimecres i divendres. També al juliol, es va dur a terme un taller per a aprendre a gravar CD’s i DVD’s. Aquest taller va durar dues hores i es va poder fer en un sol dia. I per finalitzar l’estiu, del 28 d’agost al 7 de setembre es van fer els cursos d’informàtica per als infants. Hi havia tres grups per a poder dividir als alumnes per edats i nivells.

Durant tot l’any es duu a terme un curs d’informàtica per a la gent gran, però al mes d’agost es va parar per a començar de nou al setembre.


Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunió a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

Aquesta setmana en Josep Camprubí, coordinador de l'OTC, ha mantingut una reunió de treball amb Ricard Faura de la STSI. Properament us informarem dels temes que van tractar.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Ja és possible comprar ordinadors amb el Linkat preinstal·lat

Els usuaris de PC no vulguin fer servir els sistemes operatius Windows, ara tenen l' opció de comprar-se un ordinador amb la distribució de GNU/Linux Linkat preinstal·lada, així no n'hauran de pagar les llicències. Es tracta d'un sistema operatiu desenvolupat pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, en català i pensat per als centres educatius. Tot i que és una distribució per a l'ensenyament, és gratuita i apte per a tothom. A més, com que es tracta de Linux, incorpora centenars de programes gratuïts, que s'actualitzen periòdicament i que poden ser molt útils. pel Govern de Malàisia, que confirma el model català de telecentres com un referent a nivell internacional i ha ofert la seva col·laboració al govern de Malàisia per continuar mantenint contactes en un futur proper sobre aquest tema i d'altres relacionats amb la societat de la informació.

Notícia [vilaweb]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • El servei universal

L’organisme estatal regulador de les telecomunicacions és la CMT (Comisión del Mercado de Telecomunicaciones) que s’encarrega de l’establiment de les normes que regeixen el desplegament legal de les telecomunicacions a tot l’Estat. Fa poc, la Generalitat, per mitjà de la Secretaria de Telecomunicacions, s’ha adreçat a la CMT demanant que s’eixampli el concepte de “servei universal” –que fins ara només comprèn l’accés a la telefonia fixa- per tal que cobreixi també la banda ampla i la telefonia mòbil. D’aquesta manera tothom tindria, almenys en teoria, el dret de tenir una connexió suficient a internet i de fer servir una eina de comunicació tan utilitzada avui com el telèfon mòbil.

En aquests moments, com que internet i els mòbils no formen part del “servei universal” que s’ha de garantir per llei, les companyies operadores apliquen exclusivament criteris comercials en el desplegament de les xarxes. Per tant, si no hi ha negoci en perspectiva, les operadores no es mouen, ni poden ser pressionades a fer-ho. Si s’arribava, però, a ampliar legalment el “servei universal” garantit seria més fàcil aconseguir el desplegament que fa falta. Entre aquesta mesura i l’establiment de l’anomenat “operador neutre”, que és un operador públic que crea infraestructura de telecomunicacions allà on no han arribat les companyies provades, s’aconseguiria que d’una vegada es pogués cobrir la totalitat de la població amb uns serveis que al segle XXI ja s’han convertit en imprescindibles.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • I Jornada de Desenvolupament Rural: El 14 de setembre del 2007 al Centre Cultural de Santa Bàrbara (Montsià). [ + info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007: Del 19 al 21 de setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [ + info ]

 • DrupalCon Barcelona 2007: Del 19 al 22 de setembre del 2007 tindrà lloc a la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement a l'edifici Can Suris de Cornellà de Llobregat una jornada internacional del gestor de continguts de codi lliure Drupal. [ + info ]

 • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

 • 2a edició de la Volcànica.cat: Del 19 al 21 d'octubre del 2007 tindrà lloc al Casa Cultural d'Andalusia. [ + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general