La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm. 231_13_agost-9_setembre_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • I Jornada sobre Desenvolupament Rural a Santa Bàrbara

Des de l'Infocentre ens informen que el proper divendres 14 de setembre i al Centre Cultural de Santa Bàrbara (Biblioteca Josep Escudé Albesa), tindrà lloc la I Jornada sobre desenvolupament rural, en la qual es tractaran:
- L'implantació de l'Agència de Desenvolupament de l'Interior del Montsià (ADELIM).
 - Wimax: la revolució sense fils.

Des de l'Infocentre us conviden a asssitir i us demanen confirmació d'assitència per correu electrònic.Cartell I Jornada de Desenvolupament Rural
infocentre@sta-barbara.org

 • Cursos al Telecentre de l'Alta Ribagorça a la tardor

Des del Telecentre de l'Alta Ribagorça ens informen dels cursos que tenen programats per a aquesta tardor:

* Curs d'Introducció a la informàtica i Internet: Ordinador i components, sistemes operatius i Windows, menú Inici. Sistema de fitxers, programes, menús Windows. Internet i Intranet, navegació i Web, cercadors, correu electrònic, fòrums, xats, temes de seguretat. Durada: 18 hores. Places: 10. Preu: 36 €
(50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)
Lloc: Telecentre El Pont de Suert els dies 4, 6, 13, 18, 20, 25 i 27 de setembre, 2 i 4 d’octubre de 19.00 h a 21.00 h (dimarts i dijous)
Lloc: Telecentre Vilaller els dies 3, 5, 12, 17, 19, 24 i 26 de setembre, i 1 i 3 d’octubre de 19.00 h a 21.00 h (dilluns i dimecres)
Lloc: Telecentre Vall de Boí (local social de Boí) els dies 8, 11, 15, 18, 22, 25 i 29 d’octubre, 5 i 8 de novembre 19.00 h a 21.00 h (dilluns i dijous)

* Iniciació a l'Autocad: El·laboració de dibuixos en dos dimensions. Impressió, etc. S’utilitzarà la versió 2004. Durada: 34 hores. Places: 10. Preu: 68 €.
(50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)
Lloc: Telecentre El Pont de Suert els dies 3, 5, 12, 17, 19, 24 i 26 de setembre, 1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 i 31 d’octubre 19.00 h a 21.00 h (dilluns i dimecres)

* Curs de GPS (Sistema de Posicionament Global): Introducció a la cartografia i la georeferenciació, sistema de posicionament global, receptors, pràctiques de captura de dades, col·locació de wayponts, aplicació sobre sistemes d’informació geogràfica. Durada: 8 hores. Places: 10. Preu: 16 €.
(50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)
Lloc: Telecentre El Pont de Suert els dies 16, 18, 23 i 25 d’octubre de 19.00 h a 21.00 h (dimarts i dijous)

*Imatge digital: GIMP Introducció a la imatge digital. Retoc de imatge a l’estil de Photoshop. Treball amb capes. Creació d’imatge. Impressió. Més opcions. Durada: 18 hores. Places: 10. Preu: 36 €.
(50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)
Lloc: Telecentre El Pont de Suert els dies 20, 22, 27 i 29 d’octubre, 4, 11, 13, 18 i 20 de desembre 19.00 h a 21.00 h (dimarts i dijous)

Durant els mesos d'octubre a desembre també es realitzaran al Telecentre de l'Alta Ribagorça diversos tallers:

*Taller de descàrregues de fitxers a la xarxa: mp3, vídeos i altres. Continguts: Descàrregues a Internet, programes P2P, legacitat, còpies, etc. Durada: 3 hores. Places: 10. Preu: 6 €.
Lloc: Telecentre El Pont de Suert, dimecres 28 de novembre de 19.00 h a 22.00 h.

* Taller de creació de galeries fotogràfiques a Internet:Continguts: Fotografia, imatge digital, galeries fotogràfiques a internet. Durada: 6 hores. Places: 10. Preu: 12 €.
Lloc: Telecentre El Pont de Suert, el dimecres 5 i 12 de desembre de 19.00 h a 22.00 h.

* Taller de presentacions multimèdia tipus Powerpoint: Entorn. Creació de presentacions. Plantilles. Efectes de transició i animació.

  telecentre.ar@ccar.ddl.net

 • Renovació de la web del Telecentre del Pallars Sobirà

Aprofitant que al Telecentre del Pallars Sobirà han renovat el servidor, també han renovat la web del Telecentre. El propòsit era aconseguir una web més usable, clara, còmoda i que cumpleixi els estandards html i css.

Seria interessant saber-ne la vostra opinió així com que, si trobeu alguna errada, la comuniqueu a l'Olga Cuevas, dinamitzadora del telecentre. Per visitar la nova web cliqueu aquí .

 Telecentre del Pallars Sobirà
  telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • El Casalet de Les Preses va al Telecentre

Des de fa uns quan anys el Casal d’Estiu que organitza l’ajuntament de Les Preses realitza sessions de formació i lleure a les aules del Telecentre de Les Preses. El Casal de Les Preses està obert a mainada de diferents edats, i es creen grups en funció d’aquesta. El Casal és una activitat de formació i lleure que al mateix temps que servei per formar i entretenir a la mainada, es també una opció per tots aquells pares que no fan les mateixes vacances que els seus fills, que són la majoria.

Aprofitant les instal.lacions i l’equipament de què disposa el Telecentre de Les Preses, algunes de les activitats del Casalet es realitzen en aquest centre. Depenent de l’edat es formen grups que, en sessions d’una hora utilitzen els ordinadors i la connexió a Internet. En els més petits, la funció de les sessions és que coneguin el funcionament de l’entorn dels PC’s, i que es familiaritzin en l’ús d’Internet. El procés es fa mitjançant la consulta de pàgines adreçades a aquests públic menut, i en les que hi poden trobar jocs i entreteniments. Així navegant per la xarxa a la recerca de diversió, d’una manera inconscient, aprenen a utilitzar les noves tecnologies.

Aquest any, la mainada que ha assistit al Telecentre ha estat d’edats compreses entre els 6 i 9 anys, i les pàgines més visitades han estat: www.vacaconnie.com i la del servei de la Generalitat .

També, com cada any, a finals d'agost, es va organitzar a Les Preses el Festival Internacional de Dansa, ES DANSA, que porta al poble i a la comarca grups de música i de balls tradicionals d’arreu del món. Per aquest motiu el Telecentre rep moltes visites de usuaris de tot el món, que aprofitant les NTIC es comuniquen amb casa seva.

A més d’això, el telecentre de Les Preses ha continuat el seu funcionament normal, i ara ja està a punt de començar les activitat del darrer trimestre de l’any. Si hi esteu interessat les podeu consultar a la web

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat
 

 • El wifi arriba al Telecentre de Lluçà

Després d’un temps de funcionament del wifi al municipi de Lluçà, aquest ha arribat al Telecentre. El wifi s’ha instal.lat durant el període de vacances i és ara un cop acabat aquest que els usuaris poden copsar-ne les diferències, en especial una velocitat més gran del wifi respecte al sistema anteriorment usat. La connexió es fa a través dels proxis de Sant Bartomeu del Grau i d’Olost de Lluçanès.

telecentre.llusa@diba.es

 • Curs d'Autocad al Telecentre de la Ribera d'Ebre

Del 15 de setembre al 27 d’octubre, el Telecentre de la Ribera d’Ebre amb el suport del departament de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, organitza un curs d’Autocad per a professionals.

El curs estarà distribuït en 7 sessions de 4 hores cadascuna, que es faran 10.00 a 14.00 h cada dissabte, a la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d'Ebre. El preu és de 60 euros per persona. Les inscripcions seran de l’1 al 10 de setembre. Les places són limitades. Es prioritzarà l’ordre d’inscripció (10 places).

Per a més informació cal adreçar-se al Telecentre (c. la Barca, 42 baixos de Móra d’Ebre) enviar un correu electrònic a telecentre@riberaebre.org   o bé trucar al telèfon 977 402 792.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org
 • El Telecentre del Solsonès a Radio 4

El passat divendres, dia 31 d'agost, les persones que treballen al telecentre i els usuaris van participar en un programa en directe per a Radio 4.

L'alumne Ramon Passada va explicar com havia canviat la seva vida amb la utilització d'Internet i com es comunicava amb amics de tot el món gràcies a les TIC i Laura Ibányez, teletreballadora del Viver d'empreses del telecentre, va comentar quina era la seva activitat i com la desenvolupava. Va ser una experiència nova i divertida.

Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es
 • Celebració de les 10 hores del telecentre e-centre Tremp i cursos per a la tardor

Després d'haver finalitzat els cursos realitzats durant aquest estiu al telecentre de Tremp, al juliol disseny de cartells i tríptics (15h) i a l'agost iniciació a internet (15h), l'e-centre telecentre de Tremp ha celebrat avui 7 de setembre les 10h del telecentre, enmarcades dins de la programació de la Festa Major de Tremp.

Durant tot el dia s'estant portant a terme concursos per a joves, dibuixos amb eines com el Tux-PAint per als més menuts, i a la tarda, cap a les 6h tindrà lloc l'entrega dels diplomes dels cursos realitzats durant aquest 2007 a més de 100 persones. Alhora també s'està aprofitant l'avinentesa per fer publicitat dels cursos que es duran a terme aquest trimestre.

Programa 10 hores del telecentre
Cartell formació tardor
Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es


:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Tornem de vacances

Com a la majoria de vosaltres, a l'OTC també se li han acabat les vacanes! Així, l'Eva i el Josep ja s'han reincorporat. Aquest no és el cas de Sandra que encara està gaudint de les seves vacances i que no torna fins el dia 24 de setembre.

Tot i així, a partir d'aquesta setmana ja rebreu el setmanari cada divendres com és costum des del 2002!.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Una delegació del govern de Malàisia visita la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per conèixer el model català de xarxa de telecentres

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el Director General de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, han mantingut aquest dimecres 5 de setembre una reunió amb una delegació del govern de Malàisia, encapçalada per Halim Man, Viceministre del Ministeri d'Energia, Aigua i Comunicacions d'aquest país asiàtic.

El motiu d'aquesta reunió ha estat conèixer de primera mà la xarxa catalana de telecentres, que podria servir de model per a la implementació d'un pla estratègic del govern de Malàisia amb el qual es pretén dotar de telecentres la major part del seu territori peninsular i dels estats de Sarawak i Sabah, a la illa de Borneo.

Després de la reunió, el Viceministre del Ministeri d'Energia, Aigua i Comunicacions de Malàisia ha destacat el dinamisme i eficiència del model català i ha manifestat el seu interès a mantenir nous contactes amb el govern català durant el congrés mundial de telecentres que tindrà lloc a la capital del país, Kuala Lumpur, el proper desembre.

Per la seva banda, el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, ha agraït per l'interès mostrat pel Govern de Malàisia, que confirma el model català de telecentres com un referent a nivell internacional i ha ofert la seva col·laboració al govern de Malàisia per continuar mantenint contactes en un futur proper sobre aquest tema i d'altres relacionats amb la societat de la informació.

Notícia [STSI]

:::::::: RECURSOS [Societat del Coneixement] ::::::::

 • Compradors decebuts per excessives rebaixes

El preu dels productes electrònics, siguin professionals o lúdics, habitualment no està relacionat amb el seu cost de producció, sinó amb la novetat que representen i amb el desig de posseir-los que la publicitat hagi inculcat als seus possibles compradors. Per això l’aparició de la següent novetat desvaloritza completament l’anterior i suscita reaccions negatives a qui havia pagat molts diners per aconseguir-la. Això passa, per exemple, cada cop que apareix un nou processador. Val la pena d’esperar sempre un xic i no comprar la darrera novetat perquè sempre es pagarà excessivament cara.

Un cas extrem ha passat fa poc en el camp de l’iPod, el gran èxit comercial d’Apple. L’aparició aquests dies de novetats, ha fet baixar en picat el preu de l’anterior iPod, que ha passat tot de cop de valer 600 dòlars a vendre’s a 400. La reacció dels compradors que havien pagat el preu alt ha estat immediata i les protestes per la rebaixa han plogut sobre Apple. Fins al punt que s’ha vist obligat a prometre una bonificació de 100 dòlars als compradors del primers iPods. La conclusió és que per enlluernadora que sigui la novetat, val la pena d’esperar-se una mica: segur que aviat baixa de preu.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • I Jornada de Desenvolupament Rural: El 14 de setembre del 2007 al Centre Cultural de Santa Bàrbara (Montsià). [ + info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007: Del 19 al 21 de setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [ + info ]

 • DrupalCon Barcelona 2007: Del 19 al 22 de setembre del 2007 tindrà lloc a la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement a l'edifici Can Suris de Cornellà de Llobregat una jornada internacional del gestor de continguts de codi lliure Drupal. [ + info ]

 • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

 • 2a edició de la Volcànica.cat: Del 19 al 21 d'octubre del 2007 tindrà lloc al Casa Cultural d'Andalusia. [ + info ]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general