La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm.230_6-12_agost_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Entrega de premis de la II Cibergimcana del Pallars Sobirà

Tal com estava previst aquest matí a les 12 del migdia s'han lliurat els premis corresponents a la II Cibergimcana organitzada pel Telecentre del Pallars Sobirà. Han arribat 10 correus electrònics amb el document de respostes cumplimentat tal com es demanava, tot i que ens consta que hi hagut molta més gent que ha intentat fer-la però que no l'han enviat.

La cibergimcana consistia en 10 preguntes relacionades amb el Pallars Sobirà, les respostes de les quals es podien trobar totes a Internet. En general tots els participants han dit que era més dificil que l'any passat. La pregunta que ha representat més dificultat ha estat la tercera: Escriu el primer cognom dels guanyadors del concurs que es va organitzar l'estiu del 2006 al poble que està a 1.8532 km del poble situat al punt amb latitud 42.5666667 i longitud 1.2166667.

En aquesta segona edició hi havia premi pels guanyadors però també pels 5 finalistes de cada una de les categories. O sigui que tots els participants s'han endut algo, com a reconeixement del seu esforç: El premi corresponent a la categoria dels més petits, un MP4, ha correspost a l'Aleix Salvat de 13 anys. A la categoria de 15 a 50 anys ha tornat a guanyar en José Carlos Sabaté, i s'ha endut el lector de MP3 per cotxe i un llapis de memòria d'1GB, però molt a prop han quedat dos noies, la Eva Lluvich i la Marta Boleda. I en la categoria de més de 50 anys, ha quedat guanyadora la Montserrat Julià, que s'ha endut un lector de targetes i un llapis de memòria d'1 GB. El llistat de guanyadors, les seves respostes i l'explicació general de com trobar-les es poden trobar a la web de la cibergimcana .

  Telecentre del Pallars Sobirà
  telecentre@pallarssobira.ddl.net

  • Noves Tecnologies de la informació i la comunicació: administració, discapacitat i empresa

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat un projecte dirigit pel dinamitzador del Telecentre Baix Ebre Innova i el responsable del servei d’orientació i inserció laboral de discapacitats anomenat “Noves tecnologies de la informació i la comunicació: administració, discapacitat i empresa” al Ministerio de Industria y Turismo, Dirección General para el Desarrollo de la Sociedad de la Información, dins de la convocatòria Ajuntament Digital.

El projecte té un pressupost de 125.000 € s i ha estat concedida en resolució provisional una subvenció de 87.500 €. El projecte consisteix en formació especifica, assessorament i adaptació de l’espai físic del Telecentre Baix Ebre Innova i dels espais telemàtics per a persones amb discapacitat. L’objectiu és aconseguir la promoció del teletreball i la possible contractació de persones amb discapacitat per les empreses en aquesta modalitat de treball, així com convertir el telecentre en una aula accessible que permeti l’accés a les noves tecnologies d’aquest col·lectiu.

telecentre@baixebre.cat

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Vacances!!!

Com ja us hem anat comentant aquestes setmanes, aquest és el darrer setmanari d'agost. El proper el publicarem el divendres 7 de setembre.

A tots aquells que esteu de vacances i als que encara les heu de començar: Bones Vacances !!!!!!

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Enquesta TIC 2006. Els ajuntaments s'adapten a les noves tecnologies

Gairebé la meitat dels ciutadans de Catalunya tenen la possibilitat avui de rebre informació i comunicar-se de manera bidireccional i telemàtica amb el seu Ajuntament. Un 23% dels consistoris catalans ofereixen a través de la seva pàgina web serveis qualificats per la Unió Europea de nivell 3 o 4; és a dir, que partint d’un mínim, per exemple, de descàrrega de formularis, s’arriba fins a la realització complerta de tràmits administratius, inclosos el pagament d’impostos. Així es desprèn de les dades de la darrera “Enquesta sobre l’adopció de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’administració local de Catalunya 2006” que ha elaborat Localret i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

L’enquesta també revela que les noves tecnologies es complementen i que els processos telemàtics i electrònics encara conviuen amb l’atenció presencial o telefònica. Els ajuntaments catalans continuen fent un esforç d’adaptació, i en molts casos de lideratge, en la utilització de les TIC per a millorar i facilitar les relacions amb els ciutadans. Com a exemple es pot esmentar que 80 ajuntaments ja disposen d’un servei de comunicació per missatges SMS pel qual s’intercanvien dades bàsiques com ara avisos, incidències, agenda o terminis de pagament d’impostos.

Notícia [localret]

:::::::: AGENDA ::::::::

  • OpenOffice.org Conference 2007: Del 19 al 21 de setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [ + info ]

  • DrupalCon Barcelona 2007: Del 19 al 22 de setembre del 2007 tindrà lloc a la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement a l'edifici Can Suris de Cornellà de Llobregat una jornada internacional del gestor de continguts de codi lliure Drupal. [ + info ]

  • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

  • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general