La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 23_ 6-12 gener 2003 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Telecentre de la Ribera d'Ebre dóna a conèixer les noves tecnologies amb un programa de ràdio

- S'emet els dilluns, de 10:45 a 11:00 h, a Ràdio Móra d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d'Ebre realitza cada dilluns un programa de ràdio sobre noves tecnologies i internet a la comarca. Aquest espai, anomenat Riberadebre.net, s'emet des del passat mes d'octubre, de 10:45 a 11:00 h, a Ràdio Móra d'Ebre-Cadena SER. És presentat per Gabi Sanz i hi col·labora Albert Pujol, dinamitzador del Telecentre.  L'espai intenta donar a conèixer notícies, iniciatives i aspectes interessants en matèria de noves tecnologies i internet a la comarca, a més d'oferir a la ciutadania els diferents serveis del Telecentre i mantindre xerrades amb responsables de llocs webs de diferents entitats de la comarca. Fins ara s'han realitzat dotze programes amb una gran acceptació per part dels oients i, segons l'opinió de les entitats que tenen el seu espai a la Xarxa, es percep com una eina de difusió molt interessant. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre exerceix com a patrocinador de l'espai.

Altres notícies relacionades amb el telecentre de la Ribera d'Ebre:

- El Telecentre de la Ribera d'Ebre s'estendrà a tots els municipis de la comarca
- Cursos d'Internet i de creació de pàgines web al Telecentre de la Ribera d'Ebre
- Inaugurat el Telecentre de la Ribera d'Ebre

- Inauguració del Telecentre de la Ribera d'Ebre
- La Ribera d'Ebre, comarca pilot del projecte Centre de Serveis Integrats

 • L'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau rep un dels tres primers premis SI-Local

En un acte realitzat al Palau de la Generalitat el dia 10 de desembre de 2002, el Conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació va lliurar un dels tres primers premis SI-Local a l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau. Els premis SI-Local reconeixen les millors iniciatives relacionades amb l'administració oberta i, en general, a introduir la Societat de la Informació (SI) als municipis. Sant Bartomeu s'ha endut el primer premi en la categoria de municipis de 1.000 a 10.000 habitants, per l'ús consistent i prolongat de les tecnologies de la Informació i la Comunicació en tot tipus d'activitats ciutadanes. També es van valorar la realització de consultes populars vinculants pel consistori.

L'objectiu d'aquests premis és reconèixer les millors actuacions impulsades pels ajuntaments orientades a facilitar la posada en marxa del projecte d’Administració Oberta de Catalunya, amb l’objectiu de millorar les relacions entre les administracions, els ciutadans i les empreses i professionals de Catalunya, mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), així com aquelles altres orientades a facilitar l’accés i la formació dels ciutadans del seu municipi en l’ús i l’aplicació de les TIC.

L'import del premi atorgat a l'Ajuntament de Sant Bartomeu és de 9.000 € i s’haurà de destinar a impulsar la difusió i l’ús de les TSI en l’àmbit local. Miquel Colomer, regidor de Tecnologies de la informació i Educació va recollir el premi en nom de l’Ajuntament.

+ [Telecentre SBG]

 • Programació de cursos a Telestany

Internet avançat
Durada: 12 h - Dies: dijous - Horari: de 15:00-16:30 - Preu: 30 € - Data Inici: 09/01/03 - Data Final: 27/02/03 - Professor: Martirià Pagès

Iniciació a internet
Durada: 12 h - Dies: dimarts i dijous - Horari: de 21:00-22:30 - Preu: 24 € - Data Inici: 04/02/03 - Data Final: 27/02/03 - Professor: Martirià Pagès

MONOGRÀFICS

Edició de vídeo
Durada: 8 h - Dies: dilluns i dimecres - Horari: de 21:00 – 23:00 h - Preu: 26 € - Data Inici: 24/02/03 - Data Final: 05/03/03 - Professor: Xavier Pérez

Fotografia digital
Durada: 8 h - Dies: divendres-dissabte-dilluns - Horari: divendres i dilluns de 21:00 – 23:00 h i dissabte de10:00 – 14:00 - Preu: 26 € - Data Inici: 07/03/03 - Data Final: 10/03/03 - Professora: Ester Angelats

• Places limitades
• Classes en català
• Un ordinador per persona
• Inscripcions: del 20 al 31 de gener (ambdós inclosos)

Telestany

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Programa de gestió de telecentres

Continua amb bon ritme el procés de desenvolupament de la primera versió del programa de gestió dels telecentres, que incorporarà molts dels suggeriments que ens heu fet arribar i que us agraïm. Aprofitem per recordar que si algú té previst enviar més propostes ho faci el més aviat possible de cara a poder-les contemplar a aquesta versió. Podeu enviar-les a l'OTC o directament al Servei d'Informàtica del Consell Comarcal del Bages.

  Oficina Tècnica de Coordinació
  Servei d'Informàtica del Consell Comarcal del Bages

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Premis a la Innovació Tecnològica 2003 del CIDEM

Ja està oberta la convocatòria dels Premis a la Innovació Tecnològica 2003. Aquests premis tenen com a objectiu cercar models de referència i exemples de bones pràctiques innovadores entre les empreses catalanes, de qualsevol sector i dimensió. Si coneixeu alguna empresa que destaca per una exemplar activitat innovadora o tecnològica animeu-la a què es presenti.

El termini d'inscripció als premis acaba el dia 28 de febrer del 2003. Per a més informació, visiteu la web del CIDEM (www.cidem.com/it) o truqueu al 93 476 72 26.

+ info [CIDEM]

 • Informe eWORK 2002 de la Comissió Europea sobre els nous mètodes de treball

Posem a disposició dels telecentres l'informe anual que publica la Comissió Europea sobre els nous mètodes de treball als diferents països europeus.

Llegint l'apartat corresponent a les iniciatives espanyoles es fàcil adonar-se de la importància de fer difusió a tots nivells de la nostra Xarxa. A l'informe s'esmenta el Pla Estratègic elaborat pel reconvertit Comissionat per la Societat de la Informació, segons el qual la Generalitat es proposava crear 10 telecentres anualment. Sobta, però, veure que entre els principals centres de teletreball espanyols no n'hi ha cap de català.

És significatiu també observar com a poc a poc la Comissió Europea va modificant la terminologia relacionada amb els nous mètodes de treball. Ja no es parla de telework sinó d'ework, i s'ha substituït la societat de la informació per l'economia del coneixement.

+ descàrrega de l'informe eWORK 2002

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Xerrada "Reptes de la Societat de la Informació: una reflexió pel Berguedà" al Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig)

Divendres 31 de gener a 2/4 de 9 del vespre a la Sala d’Actes Dr. Llaverias. A càrrec de Miquel Barceló i Roca, diputat-president de de la Comissió d’indústria, Energia, Comerç i Turisme. Membre de la Comissió Permanent de Legislatura per a la Societat de la Informació i de la Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament de Catalunya. [ + info ]

 • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 31 de gener a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Telecolòni@ Parc Fluvial [ www.parcfluvial.org ] Telecentre de Puig-reig (Berguedà) inaugurat el passat 30 de novembre.

 • Infocentre de Santa Bàrbara
  [ www.santabarbara.altanet.org/infocentre ] Telecentre de Santa Bàrbara (Montsià). En funcionament des del mes de juny del 2002.

 • Telewerk Forum [ www.telewerkforum.nl ] Pàgina de referència sobre teletreball a Holanda, el país de la UE amb una taxa més alta de teletreballadors.

 

TELECENTRES

::::

::::