La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI

s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
 

* STSI

* Documents

:: núm.229_30_juliol-5_agost_2007 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Curs de Photoshop al Telecentre de Lluçà

 El dia 9 de juliol va començar al Telecentre de Lluçà un nou curs d’informàtica. Aquest cop es va tractar d’un curs intensiu de Photoshop que es va dur a terme cada dilluns i cada dimecres de 7 a 10 durant tot el més de juliol i que va tenir una durada de 21 hores. El temari ha inclòs el coneixement teòric de les principals eines del Photoshop així com nombroses pràctiques per a realitzar els alumnes. El curs ha comptat amb catorze persones inscrites i ha estat impartit per el professor Josep Pujol.


telecentre.llusa@diba.es

  • Taller d'iniciació als blocs al Telecentre Baix Ebre Innova

Aquest taller està dedicat a explicar què són els blogs, com podem crear-ne un i quins blgos hi podem trobar en Internet, en particular els blogs fets per la gent de les Terres de l'Ebre. Un blog és un espai personal d'escriptura en internet. Una mena de diari en línia, un lloc web que una persona utilitza per a escriure periòdicament i fer arribar els seus articles a molta gent.

Data de realització: 8 de agost de 2007.
Destinataris: Ciutadans interessats en les noves tecnologies i autònoms o emprenedors que vulguin conèixer les possiblitats dels blogs com a mitjà de publicitat en Internet.
Nombre d'hores: 2 hores.
Nombre de places: 15.
Modalitat: presencial.
Lloc on s'imparteix: Telecentre Baix Ebre Innova - Viver d'empreses Baix Ebre Innova Polígon industrial venta nova, parcel·la 0 - 43894 Camarles (Baix Ebre) - Tel: 977 47 17 35
Profesor: Carlos Garcia Bueno - Responsable del Telecentre Baix Ebre Innova i Tècnic Informàtic del Consell Comarcal del Baix Ebre. Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes i Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió.
Nivell: Bàsic. Per a seguir el curs són necessaris coneixements bàsics d'ús de l'ordinador i navegació per internet.
Objectius:En acabar el taller l'alumne ha de ser capaç de crear un blog, participar en blogs existents i conèixer els principals blogs de la blocosfera ebrenca.
Preu: El preu de la inscripció és de 3 euros.

Per a que la inscripció sigui vàlida s'ha de fer arribar al Telecentre Baix Ebre Innova el full d'inscripció que es pot imprimir fent clic aquí , una fotocòpia del DNI/PASSAPORT/NIE i abonar l'import abans de la data d'inici del taller.
:::

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • El Setmanari se'n va de vacances!!!!

Els divendres 17, 24 i 31 d'agost no hi haurà setmanari_xtc. Hi tornarem el dia 7 de setembre.

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Creative Commons publica una llicència educativa

Es tracta de ccLearn, un nova llicència per facilitar l'ús de materials i continguts educatius amb dret de còpia per a les aules. L'objectiu és donar una alternativa lliure a tot el materilal educatiu d'Internet i minimitzar els obstacles legals, tècnics i socials per a compartir i reutilitzar els materials.

El ccLearn compta amb la col·laboració de l' Open Educational Resources Program que impulsa la Fundació William i Flora Hewlett.

Notícia [lafarga.cat]

  • IBM estalvia 182 milions d'euros utilitzant GNU/Linux

IBM canviarà 4000 servidors per 30 servidors amb el sistema operatiu lliure. La iniciativa ratifica l'aposta de l'empresa informàtica pel programari lliure.

Una altra dels motius d'aquesta decisió és l'estalvi d'energia a favor del medi ambient. La migració a GNU/Linux suposa un estalvi de 182 milions d'euros. L'objecitu final d'IBM és el de duplicar la seva capacitat dels centres de dades abans de l'any 2010 sense que augmentés el consum i les emissions nocives pel medi ambient.

Notícia [lafarga.cat]

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Primer taller col·laboratiu de materials educatius en programari lliure i estandards oberts: El 31 de juliol del 2007 tindrà lloc a la Universitat de Buenos Aires el primer taller col·laboratiu de materials educatius en programari lliure i estandars oberts. [ + info ]

  • OpenOffice.org Conference 2007: Del 19 al 21 de setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [ + info ]

  • DrupalCon Barcelona 2007: Del 19 al 22 de setembre del 2007 tindrà lloc a la Fundació Privada per al Foment de la Societat del Coneixement a l'edifici Can Suris de Cornellà de Llobregat una jornada internacional del gestor de continguts de codi lliure Drupal. [ + info ]

  • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya . [ + info ]

  • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del   6 a l'11 de novembre del 2007   a Feria de Madrid. [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte


Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola


Telecolòni@ - Viladomiu
Nou


Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general