La Xarxa | Oficina Tècnica de CoordinacióNotícies RecursosAgenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball
de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 227_16-22_juliol_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Programació de tardor del Centre d'Empreses de les Preses

Com cada any, a l’arribar aquestes dates el Centre d’Empreses avança quins cursos i activitats tindran lloc al seu Telecentre i espais annexos durant l’últim trimestre de l’any. La programació està centrada en tres àmbits complementaris. Per una banda, hi ha tota l’oferta de formació en les NTIC. Així s’oferiran cursos sobre Internet i Correu electrònic, Power Point, Word avançat, Excel i també un curset de Gimp, el programa de retoc informàtic del programari lliure. Com a novetat d’aquest any en l’apartat de Noves Tecnologies hi ha el Taller sobre Blogs i el tracte telemàtic amb l’administració.

El segon àmbit és el dels cursos orientats cap els emprenedors i les empreses. En ells es tracten aspectes relacionats, sobretot, amb la Gestió comptable i fiscal. Hi ha varis cursos sobre els recursos que tenen les empreses a la xarxa en l’ús de la llengua catalana i anglesa, i també s’ha programat un curs de cultura i idioma xinès adreçat als empresaris que tenen tractes amb aquell país, o bé que tenen treballadors xinesos.

Finalment, el tercer apartat és el de les Xerrades i Seminaris. Per aquest trimestre els temes que es tractaran seran la visibilitat de les Empreses a Internet i el posicionament al cercadors, la comercialització de productes i serveis a través d’Internet, o el programari lliure a les empreses. L’altre gran apartat en aquest àmbit serà el de la legislació ambiental i els sistemes de gestió ambiental per les empreses.
Si voleu conèixer tota la programació al detall, visiteu la seva pàgina web: www.centredempreses.cat

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Al "Juliol no paris" al Telecentre de Callús

L'escola de música, ha projectat trossos de pel·lícules i dibuixos animats relacionats amb la música per als més petits i, vídeos del You Tube pels adolescents.

El Casal d'estiu també ha projectat pel·lícules i ha dut a terme una activitat de cerca per internet.

El dissabte 7 de juliol es va cloure el cicle 'Tintinaires', i es va projectar una pel·lícula d'en Tintín i s'entregaren premis als i les tintinaires més fidels del joc del web municipal 'Qui és què?'

El telecentre també acull aquest mes de juliol, una exposició d'una col·lecció de contes d'en Joan Ferrándiz.

fundacio@callusdigital.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Nova imatge del setmanari_xtc

Com ja debeu haver comprovat, aquest setmanari té una nova imatge. Després de 226 setmanaris respectant la mateixa gama cromàtica del primer número, hem decidit fer un canvi que esperem que us sigui agradable a la vista.

Aquest és només un petit canvi però des de l'OTC tenim la intenció d'anar molt més enllà i després de 5 anys des que es va publicar el primer setmanari a mitjans de maig del 2002, volem tornar a reflexionar com ha de ser aquest setmanari tant pel que fa a format, com al disseny com als continguts.

Qualsevol aportació que vulgueu fer entorn d'aquesta renovació del butlletí setmanal serà molt benvinguda. No podem oblidar que vosaltres en sou els usuaris i, per tant, els que l'heu de trobar útil.

 • Assistència a la VII Jornada sobre Societat de la Informació i Desenvolupament Local

El divendres dia 13 de juliol va tenir lloc a Sant Bartomeu del Grau (Lluçanès, Osona) una de les jornades que habitualment organitza el telecentre, aquest any centrada en “models de xarxes ciutadanes Wi-Fi de format obert”. Com a representant de l’OTC, hi va assistir Josep Camprubí.

La jornada va començar amb una visita a la immediata torre de telecomunicacions, acabada de construir, situada en una elevació molt a prop de l’edifici del telecentre. La bona situació de la torre, que domina una gran extensió de la Catalunya Central, farà que sigui de gran utilitat per a les telecomunicacions de tot tipus al Lluçanès, tal com va remarcar Jordi Bosch, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, en el seu discurs inaugural. Jordi Bosch va destacar també el paper dels telecentres en la difusió de la Societat del Coneixement, tal com s’ha fet des de Sant Bartomeu del Grau i des dels altres telecentres del Lluçanès.

La jornada va continuar amb un conjunt d’intervencions sobre xarxes ciutadanes, entre les quals van destacar la de Malcolm J Matson, directors de l’OPLAN Foundation, Lluís Dalmau (sobre Guifi.net), Richard McKinnon, president de l’Austin Wireless City Project i la presentació d’experiències sobre Sant Feliu de Llobregat i Centelles. Va tancar els actes del matí Josep M. Freixenet, president del Consorci del Lluçanès.

A la tarda va tenir lloc una taula rodona sobre “Altres models de xarxa i legalitat” , amb la intervenció de Carles Lloveras (Localret), Miquel Colomer (alcalde de Sant Bartomeu) i Carles Salvador (Secretaria de Telecomunicacions).

Oficina Tècnica de Coordinació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Nou portal de Joomla en català

Es posa en marxa un nou portal de Joomla! en català. El nou portal Joomlacat.org acaba de començar a funcionar amb la voluntat de convertir-se en un punt de trobada per a la comunitat d'usuaris de Joomla! en català. Joomla! és un sistema de gestió de continguts web lliure, gratuït, que permet publicar webs potents amb força facilitat i que té milers d'usuaris a tot el món. Els fòrums oficials de Joomla! tenen més de cent deu mil membres, i encara n'hi ha molts que no són oficials, com és el cas de Joomlacat.org. La nova web, a més, vol prendre el relleu de Joomla! Català, que no s'actualitza des de l'agost de l'any passat.

Notícia [Vilaweb]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Facilitant les recerques

Qui no ha passat una bona estona anant al darrere d’un fitxer que segur que hem de tenir a l’ordinador però que no hi ha manera de trobar ? Els mètodes habituals de recerca que acompanyen els sistemes operatius (especialment els de Windows) solen ser lents i pocs satisfactoris. I s’ha hagut d’esperar l’aparició d’aplicacions com Google Desktop per tenir eines de recerca potents i de gran eficàcia. Per cert que aquesta aplicació encara és massa poc coneguda i molts usuaris d’informàtica no la utilitzen habitualment. La versió en català, gratuïta, es pot descarregar aquí


Ara Google, amb la seva peculiar empenta, anuncia un sistema de recerca interessant en un altre àmbit, que caldrà seguir amb atenció. Es tracta de la recerca ràpida en entre les diverses pàgines web d’una empresa o institució, que ha de permetre localitzar fàcilment qualsevol tema, text o paraula que hi aparegui, una possibilitat que ara sovint és força difícil en webs una mica extenses. El sistema s’anomena Google Custom Search Business Edition. Però com que es dedica a empreses, aquesta vegada serà de pagament, segons s’anuncia entre 100 i 500 dòlars anuals, segons el volum de pàgines sobre les quals es podran fer les recerques. Podeu trobar més informació de cara a les empreses interessades aquí

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals Infraestructures i Serveis: Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]
   

 • Euskal Encounter 2007: Del 20 al 23 de juliol del 2007 al Bilbao Exhibition Centre de Barakaldo. [ + info ]
   

 • OpenOffice.org Conference 2007: Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]
   

 • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya: El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya. [+ info]
   

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions: Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

Alt Urgell

Alta Ribagorça

Berga

Baix Ebre

Callús

Conca de Barberà

Garrotxa

Les Preses

Lluçà

Pallars Sobirà

Pla de l'Estany

Pobla de Segur

Prades Montsant

Ribera d'Ebre

Ribes de Freser

Sant Bartomeu
del Grau

Sant Hilari Sacalm

Solsonès

Santa Bàrbara

Terra Alta - Gandesa

Terra Alta - La Fatarella

Terra Alta - Prat
de Comte

Telecolòni@ - Cal Pons

Telecolòni@ - L'Ametlla
de Merola

Telecolòni@ - Viladomiu
Nou

Tremp

::::

Oficina Tècnica XTC

Secretaria TSI

::::

Mailing general