La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 226_9-15_juliol_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Avui té lloc la VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

Avui té lloc al Telecentre SBG la VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació que enguany tindrà per títol "Models de xarxes ciutadanes wifi de format obert i lliure” i que s'emmarca en una trobada internacional de xarxes ciutadanes wifi que organitza guifi.net, l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau i Impevic amb activitats diverses i per diversos públics que es duran a terme entre el 10 i el 15 de juliol.

Enguany la temàtica de la jornada aborda les possibilitats de les tecnologies de la informació i les xarxes sense fils com una eina potent per a la inclusió digital i l'accés universal a la informació. Abordarem la temàtica des de diferents punts:

- Què significa la opció de xarxa ciutadana i oberta i en què beneficia a les administracions locals
- Per què és una oportunitat, com millora la inclusió digital fins a nivells punters?
- Com fomenta la participació ciutadana?
- Què hi diuen les autoritats reguladores?
- Com han col·laborat amb guifi.net més de 40 ajuntaments? Què hi diu la CMT?
- Exemples d'Ajuntaments que han col·laborat

Organitza:Telecentre SBG - Ajuntament Sant Bartomeu del Grau - Consorci Localret

Amb el suport de: guifi.net, Diputació de Barcelona, Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament de Treball i Indústria i Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Programa
Telecentre SBG
telecentre@sbg.cat

 • Participació de l'Infocentre en la Cursa Enigmàtica de les Festes de Santa Bàrbara

Aquest any l'Infocentre participarà en la cursa Enigmàtica de les Festes de Santa Bàrbara. La cursa enigmàtica és una de les moltes activitats que és desenvolupen durant les Festes de Santa Bàrbara. Es tracta d' una gimcana on s'hi pot participar per equips i s'han de resoldre una serie de proves i enigmes per a aconseguir guanyar-la. Aquest any l'Infocentre, el proper dia 16 de juliol, es convertirà en el Centre de Comunicacions del Futur on els participants podran viatjar a través d'una màquina del temps per a evitar que el poble de Santa Bàrbara sigui destruït. Per a poder realizar aquesta activitat, a més de tenir els equips del Infocentre dispossarem dels ordinadors de Tinet Aula. Estem segur que l'activitat tindrà molt d'èxit i a més serà molt divertit. Per supost des de l'Infocentre us convidem a tots aquells que vulgueu a participar tant com a participants o com espectadors.

Curs Aprenem a presentar treballs

L'Infocentre de Santa Bàrbara ha realitzat el curs Aprenem a presentar Treballs. Els participants del curs han estat alumnes de ESO, el curs ha tingut una durada de 10 hores i la temàtica ha estat aprendre a utilitzar les eines correctes per a aconseguir una bona presentació dels treballs que els demanen durant el curs escolar. Hem utilitzat aplicacions de programari lliure, i ha estat tot un èxit.

infocentre@sta-barbara.org

 • Curs per a dones al Telecentre del Solsonès

Al Telecentre del Solsonès tindrà lloc un curs gratuït d'Internet per a dones  organitzat per enxarxadesalleida.org.
 

Cartell
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Informe sobre l'evolució dels processos de debat a la plataforma e-Catalunya durant el primer semestre 2007

Tal com us avançàvem al setmanari_xtc_225, aquesta setmana hem penjat al contenidor de fitxers de l'e-Catalunya un informe sobre l'evolució dels processos de debat a la plataforma e-Catalunya durant el primer semestre del  2007. El trobareu  a la carpeta de les Aportacions temes STSI (Reunió general de Callús 207) i també a la carpeta Informes evolució e-Catalunya.  Ens agradaria que us el llegissiu i que el comentéssim tots plegats, com no pot ser d'altra forma, a l'e-Catalunya.

Donat que molts ja debeu ser de vacances o preparant-les, deixarem tot l'estiu perquè el pugueu llegir i fer cometaris. Ja n'anirem parlant!

 • Assistència a la VII Jornada sobre Societat de la Informació i Desenvolupament Local

Avui en Josep Camprubí ha volgut estar present a la VII Jornada sobre Societat de la Informació i Desenvolupament Local que han organitzat a Sant Bartomeu del Grau i que té lloc al Telecentre SBG. En el proper setmanari us en farem un resum.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Generalitat de Catalunya activa un servei web de consulta de les emissions de telefonia mòbil obert als ciutadans

La xarxa de mesura té actualment 84 sondes instal·lades arreu de Catalunya, i se’n preveu la implantació de fins a 50 més entre el 2007 i el 2008

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, i de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha posat en marxa un cercador web que permet consultar el nivell d’emissions de camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència). Aquesta iniciativa es va posar en marxa al 2004 i en l’actualitat compta amb 84 sondes, distribuïdes en 73 municipis arreu de totes les comarques catalanes. Després de l’estiu, s’obrirà un concurs públic per instal·lar fins a 50 sondes més entre el 2007 i el 2008, amb una inversió d‘uns 240.000€ i un pressupost anual d’explotació d’uns 90.000€, aproximadament.

[...]

Notícia [STSI]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Les subhastes inverses

Una notícia que ha passat força desapercebuda ha estat la subhasta inversa que ha portat a terme el Departament d’Economia i Finances per tal de comprar cadires (7000 cadires, segons la informació) destinades a la “Ciutat de la Justícia” que compartiran Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. La subhasta electrònica ha durat una hora, durant la qual es podien fer propostes econòmiques per subministrar les cadires esmentades. El resultat ha estat que respecte d’un pressupost de sortida de 3.4 milions d’euros, l’import final s’ha rebaixar en 1.7 milions. I amb un cost ben baix de muntatge del sistema, per participar en el qual ningú no ha hagut de sortir de casa.

La idea és ben senzilla, fàcil d’implementar i, a més, no és nova. Però s’ha aplicat encara poques vegades. I és a l’abast d’empreses petites i grans, encara que no hagin de comprar tantes cadires ni per valor de tants diners. És un exemple d’utilització directa i immediata de les noves tecnologies que podem oferir a les empreses que coneixem. S’envien les condicions i especificacions dels elements que vulguem comprar a un grup de subministradors. Se’ls diu que en un dia concret apareixeran totes les ofertes rebudes en una pàgina internet i que durant una hora es podran fer modificacions econòmiques de les ofertes presentades. I que es triarà la que tècnicament i econòmicament sigui millor, al final del període de subhasta que haguem decidit. Pot ser efectivament un bon sistema. Potser encara que només sigui per a una dotzena de cadires.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

El 13 de juliol del 2007 al Telecentre SBG de Sant Bartomeu del Grau.
[
+ info ]

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals: Infraestructures i Serveisl

Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]

 • Euskal Encounter 2007

Del 20 al 23 de juliol del 2007 al Bilbao Exhibition Centre de Barakaldo.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

 • 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 27 de setembre del 2007 tindrà lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona la 6a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya. [+ info]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

::::

::::