La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 224_25_juny-1_juliol_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

El Telecentre SBG de l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau organitza la VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació que enguany tindrà per títol "Models de xarxes ciutadanes wifi de format obert i lliure” i que s'emmarca en una trobada internacional de xarxes ciutadanes wifi que organitza guifi.net, l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau i Impevic amb activitats diverses i per diversos públics que es duran a terme entre el 10 i el 15 de juliol.

Enguany la temàtica de la jornada abordarà les possibilitats de les tecnologies de la informació i les xarxes inalàmbriques com una eina potent per a la inclusió digital i l'accés universal a la informació. Abordarem la temàtica des de diferents punts:

- Què significa la opció de xarxa ciutadana i oberta i en què beneficia a les administracions locals
- Per què és una oportunitat, com millora la inclusió digital fins a nivells punters?
- Com fomenta la participació ciutadana?
- Què hi diuen les autoritats reguladores?
- Com han col·laborat amb guifi.net més de 40 ajuntaments? Què hi diu la CMT?
- Exemples d'Ajuntaments que han col·laborat

La jornada tindrà lloc el divendres dia 13 de juliol del 2007 de 09'30 a 17'30 hores a les instal·lacions del Telecentre SBG.

La inscripció a la jornada és gratuïta i inclou el dinar. Trobareu informació actualitzada al web del telecentre. Podeu fer la inscripció fins el dia 9 de juliol accedint a: http://guifi.net/node/9266 (Local Government Day) o bé trucant al telèfon 93 888 97 00 (Laura) o bé 93 888 90 00 (Àngels).

Organitza:Telecentre SBG - Ajuntament Sant Bartomeu del Grau - Consorci Localret

Amb el suport de: guifi.net, Diputació de Barcelona, Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament de Treball i Indústria i Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Programa
Telecentre SBG
telecentre@sbg.cat

 • La formació al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà durant el primer semestre 2007 

Al llarg d'aquest primer semestre de l'any al Centre Telemàtic s'han realitzat 8 cursos al telecentre de l'Espluga i 12 cursos al telecentre de Montblanc, amb un total de 182 persones que han passat pel Centre Telemàtic per formar-se en TIC (tecnologies de la informació i comunicació) amb més de 1200 hores de formació i un oferta formativa cada cop més extensa i variada per tal satisfer les màximes necessitats dels usuaris, com per exemple: iniciació a la informàtica, informàtica musical, informàtica de 2n nivell, Internet i correu electrònic, tallers de fotografia digital, disseny de pàgines web, ofimàtica amb l'Open Office, presentacions multimèdia, i altres activitats i tallers que s'han organitzat mensualment.

Aquest mes de juny s'han finalitzat els cursos , per aquesta raó el dimecres 27 a les 17h, a l'Antic Hospital (carrer Torres Jordi, 18) de l'Espluga de Francolí i el dijous 28 a les 17h, al Palau Alenyà (carrer Sant Josep, 18) de Montblanc es farà l'entrega dels certificats d'assistència, per a tots els alumnes que han participat en els cursos de formació.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Guanyadors del concurs de blogs de la fundació biodiversitat

Finalment es van presentar set blogs medioambientals al concurs. Els blogs presentats són:
- www.elagricultorenpeligro.com 
- http://blog.sekano.org
- www.lacoctelera.com/paisajesdealpuente
- http://latierratienefiebre.com
- www.javierblasco.arrakis.es 
- http://ecourban-educacion.blogspot.com 
- http://www.espacioblog.com/forestman 

I els guanyadors segons el jurat del concurs són:

- http://www.espacioblog.com/forestman
- http://ecourban-educacion.blogspot.com/
- http://blog.sekano.org

Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 • Horari d'estiu al Telecentre de l'Alta Ribagorça

El Telecentre de l'Alta Ribagorça canvia l'horari durant l'estiu tal i com podeu observar a l'imatge:

 

 

 

 

 

 

 

croca@ccar.ddl.net

 • L'e-centre telecentre Tremp no tanca per vacances

Aquest estiu el telecentre no tanca i durant els mesos de juliol i agost durà a terme dos cursos:

1.- Disseny de cartells i tríptics amb el Freehand: Amb aquest curs aprendreu a fer els vostres propis cartells, tríptics, díptics des d'un punt de vista més professional, també es tractaran temes i fonaments del tractament de la imatge. No són necessaris coneixements previs. Durada del curs: del 3 de juliol al 26 de juliol (15 hores) dimarts i dijous de 19h a 20h.
Preu: 10 euros

2.- Curs d'internet com a eina d'aprenentatge: Curs per aprendre a navegar per internet, ús del correu electrònic, missatgeria instantània etc. Es donarà a conèixer recursos que hi ha a internet en quant a matèria formativa. Durada del curs: 31 de juliol a 23 d'agost (15 hores) dimarts i divendres de 9h a11h.
Preu: 10 euros

Per més informació i inscripcions : e-centre Tremp - Alcalde Josep Rossell , 8-10 Tremp - Tf. 973652300.

e-centre Tremp
telecentre@ajuntamentdetremp.com

 • Curs sobre teletreball a Tortosa

La Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre organitza un curs de teletreball anomenat FÓRMULES DE TELETREBRALL EN L’EMPRESA ACTUAL a Tortosa i compta amb el recolzament i suport dels telecentres de la Xarxa de Teletreball a les Terres de l'Ebre (Ribera d'Ebre, Terra Alta, La Fatarella, Baix Ebre i Santa Bàrbara).

Els objectiu d’aquests curs son donar a conèixer al treballador les diverses tècniques existents per a desenvolupar la seva feina en un entorn de teletreball i donar a conèixer a les empreses els avantatges que comporta el teletreball.

DIRECCIÓ: Òscar Alavedra, tècnic informàtic i de comunicacions (URV) i consultor TIC: Sisco Pinyol, director tècnic del Grup Informàtic i de Serveis (GIS, SL)
COORDINACIÓ: Francesc Sebé, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (URV)
DATES: Del 9 al 14 de juliol
DURADA: 20 hores
LLOC: Edifici Betània. Campus de les Terres de l’Ebre Tortosa
SUPORT Grup Informàtic i de Serveis (GIS, SL) PlatanosNaranjas TIC, SL
DESTINATARIS: Estudiants de qualsevol ensenyament, responsables de recursos humans i públic en general interessat en els serveis i oportunitats que ofereixen les noves tecnologies per aplicar fórmules de teletreball en l’empresa actual.

Per inscripcions i més informació clic aquí. Els interessats que resideixin a les comarques de les Terres de l'Ebre poden demanar un ajut del 50% als consells comarcals de la Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Molta sort Laura!

En aquest moment de comiat, des de l’OTC volem agrair-te diverses coses. D’una banda la teva feina a Sant Bartomeu del Grau, que ha continuat sent un telecentre de referència pel treball que s’hi ha portat a terme per anar remuntant una situació econòmica local ben difícil. Però d’altra banda també pel teu paper de dinamitzadora activa en totes les qüestions que afecten la xarxa de centres de teletreball, a la qual has fet aportacions constants. Així, doncs, moltes gràcies per la teva col.laboració i pel teu ajut durant aquests quatre anys.

Estem segurs que continuaràs interessada en l’evolució dels telecentres i que també ens faràs saber com et van les teves noves ocupacions. Et desitgem molts encerts i molta sort!

 • Resum de les aportacions a l'e-Catalunya

 Avui s'ha penjat al contenidor de fitxers de l'e-Catalunya un resum de les aportacions que han fet alguns dinamitzadors respecte de les qüestions plantejades per la STSI a la darrera reunió general de Callús (10 de maig de 2007).

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Catalunya impulsa la presència a Finlàndia d'un cònsol tecnològic

El projecte s’ha donat a conèixer en el marc del viatge que el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, fa a Finlàndia acompanyant al vicepresident Josep-LluísCarod-Rovira, i amb el conseller d’Educació, Ernest Maragall. Una trentenad’empreses catalanes dels sector de les BIO, TIC i vins i caves viatgen amb la comitiva per intercanviar informació i experiències dels models d’innovació tecnològica d’ambdós països.

Segons ha explicat el titular d’Innovació, Josep Huguet, la figura del ‘cònsol
tecnològic impulsada pel Govern té per objectiu “la captació d’innovació
tecnològica i fer de pont entre empreses catalanes i fineses”. El càrrec
l’ocuparà un professional en els àmbits de la tecnologia i innovació,“arrelat a
Finlàndia coneixedor de la realitat de Catalunya, que actuarà com a
captador de tecnologia i establirà col·laboracions”. Aquest enllaç ens
permetrà “reforçar i dona suport a les actuacions de captació tecnològica
que es duen a terme des del Cidem”...

Notícia [Generalitat de Catalunya]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Els marcs de fotografia digital

No havíem comentat mai res d’aquests estris que en pocs anys s’han popularitzat notablement. La seva utilitat és evident: davant de la immobilitat de les fotografies emmarcades que tots tenim a casa, els marcs digitals tenen l’atractiu del canvi ja que permeten que vagin apareixent les diverses fotos carregades a l’aparell i substituir-les, quan vulguem, per altres de noves. Com tots els aparells electrònics, els marcs de fotografia digital s’han anat sofisticant en poc temps. Alguns, ara, incorporen també la possibilitat de visionar fragments de vídeo i de complementar les imatges amb so, o bé incorporen les funcions de despertador. D’altres, més bàsics, han adoptat forma de clauer i només permeten veure, per exemple, petites imatges familiars. Aquests clauers i alhora marcs digitals es poden carregar directament a l’ordinador a través d’una connexió USB.

Amb aquesta varietat de formats ha arribat també la diversitat de funcions. Els marcs digitals han tingut fins ara més aviat usos familiars o domèstics però ara han començat a fer-se servir també com a reclams publicitaris. Els models més sofisticats i grans (per sobre de 8’) poden arribar a l50 €. I els que han adoptat el format de clauer costen per sobre dels 20 €. Però si es compren en quantitat amb finalitat publicitàries poden baixar molt de preu. Un element, doncs, que pot interessar a alguna de les empreses que estan en relació amb els telecentres de la xarxa.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Jornades d'Alfabetització Digital 2.0 Societat, Tecnologia i Coneixement

Del 27 al 29 de juny del 2007 a Madrid al saló d'actes del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Mityc), al Passeig de La Castellana, 162.
[
+ info ]

 • IOC, present i futur - Nous Entorns d'e-learning

Del 28 al 29 de juny del 2007 al Cosmocaixa de Barcelona. [ + info ]

 • VI Jornades de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona. L'objectiu de les jornades és la difusió del programari lliure i la promoció dels seus aspectes tècnics, científics, industrials i socials. [ + info ]

 • VII Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació

El 13 de juliol del 2007 al Telecentre SBG de Sant Bartomeu del Grau.
[
+ info ]

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals: Infraestructures i Serveisl

Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]

 • Euskal Encounter 2007

Del 20 al 23 de juliol del 2007 al Bilbao Exhibition Centre de Barakaldo.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::