La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 223_18-24_juny_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Finalització dels cursos al CTC i nova ruta de l'aula mòbil Conc@TIC

A finals d'aquest mes de juny el telecentre de Montblanc finalitzarà el curs de Disseny de pàgines web i només romandrà obert per donar el servei d'accés lliure a Internet. La nova programació de cursos i activitats es tornarà a iniciar al mes de setembre.

Al telecentre de l'Espluga també s'estan finalitzant els tallers de Fotografia Digital i durant els mes de juliol tots els matins s'hi faran tallers per als joves del municipi.

A finals del mes de juny es farà l'entrega de certificats d'assistència per a tots els alumnes que han realitzat cursos de formació al telecentres.

I l'aula mòbil, Conc@TIC, que consta de 10 ordinadors portàtils i un canó projecció, anirà recorrent al llarg de tot l'estiu diversos municipis de la comarca amb variada oferta formativa (alfabetització digital, Internet i correu electrònic, ofimàtica amb l'openoffice, tallers de fotografia, etc,.) per a joves i adults de tota la comarca.

Cartell
Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Xerrada al Telecentre del Solsonès

El El Telecentre del Solsonès CTFC va organitzar el dia 14 de juny a les 16:00 hores, una xerrada informativa per a dones del món agrari sobre “Tràmits i recursos per Internet”.Aquesta activitat es va realitzar dins de l’acció “Promoció laboral de la dona rural i millora de la qualitat de vida IV: nous itineraris de formació per combatre l’atur femení” del Pacte Territorial per a l’Ocupació de les Terres de Lleida.

En aquesta xerrada, Paqui Escoi, Coordinadora de pageses.cat va fer especial incidència en la igualtat d’oportunitats, i la necessitat de fer visible el treball de les dones del món rural, així com la importància de proporcionar-les recursos TIC i formació per tal de disminuir la segregació en l’àmbit laboral i social.

Marta Tarrats, Directora de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (Oficina Carretera de Torà) va exposar diferents recursos financers i solucions econòmiques a diferents problemàtiques que es poden plantejar en la petita explotació agrícola.

Cartell
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència a la V Jornada de Teletreball

Divendres 15 de juny va tenir lloc a la Cambra de Comerç i Navegació de Girona la V Jornada de Teletreball que va organitzar Televall. L'OTC hi va voler assistir i us en volem destacar aquells aspectes que considem més rellevants:

- Objectiu de la jornada: Tal com va explicar l'Abert Pujol, la jornada tenia un doble objectiu. En primer lloc que la Cambra de Comerç i Navegació de Girona conegués els teletreballadors i tota la tasca de dinamització que fan des de Televall relacionat amb el teletreball i a l'inversa, que els teletreballadors coneguessin quins serveis els pot oferir la Cambra. En segon lloc i de caracter més intern, presentar una borsa de projectes que Televall oferia als teletreballadors vinculats a Televall amb una clara intenció de promoure la col·laboració entre professionals.
- Assistents: Hi havia representants de la Cambra de Comerç i Navegació de Girona, de Televall, de l'OTC i teletreballadors vinculats a Televall.
- Ponència: Un expert en temes fiscals va fer una intervenció que va ser molt interessant per als professionals assistents i que va provocar moltes consultes. Va explicar els avantatges i inconvenients del professional autònom i de les societats limitades i anònimes.
- Presentació de professionals: Els teletreballadors que van voler van poder presentar-se davant dels assistents i donar a conèixer què fan.
- Presentació de la borsa de projectes: L'Albert Pujol va presentar una borsa de projectes que oferia als teletreballadors vinculats a Televall per tal que hi presentessin propostes. La idea és oferir teletreball als seus teletreballadors externalitzant tasques que, fins a l'actualitat, es desenvolupaven pel personal de Televall. Com a exemples s'hi troben la creació d'un llibre d'estil de Televall, el disseny de diferents elements (cartells, alfombretes, targetes de visita...), manteniment de servidor, pla de comunicació... Televall seleccionarà aquelles propostes que s'avinguin més amb les bases establertes que premiaran especialment la col·laboració entre teletreballadors.

Des de l'OTC volem seguir d'aprop aquesta iniciativa i també felicitar a Televall perquè la jornada va ser un èxit.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Catalunya impulsa la presència a Finlàndia d'un cònsol tecnològic

El projecte s’ha donat a conèixer en el marc del viatge que el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, fa a Finlàndia acompanyant al vicepresident Josep-LluísCarod-Rovira, i amb el conseller d’Educació, Ernest Maragall. Una trentenad’empreses catalanes dels sector de les BIO, TIC i vins i caves viatgen amb la comitiva per intercanviar informació i experiències dels models d’innovació tecnològica d’ambdós països.

Segons ha explicat el titular d’Innovació, Josep Huguet, la figura del ‘cònsol
tecnològic impulsada pel Govern té per objectiu “la captació d’innovació
tecnològica i fer de pont entre empreses catalanes i fineses”. El càrrec
l’ocuparà un professional en els àmbits de la tecnologia i innovació,“arrelat a
Finlàndia coneixedor de la realitat de Catalunya, que actuarà com a
captador de tecnologia i establirà col·laboracions”. Aquest enllaç ens
permetrà “reforçar i dona suport a les actuacions de captació tecnològica
que es duen a terme des del Cidem”...

Notícia [Generalitat de Catalunya]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • El Primer Diccionari de Telecomunicacions en català

S’acaba de presentar una nova eina lingüística, el “Diccionari de Telecomunicacions”, fruit de la col.laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya, el centre de Terminologia TERMCAT i Enciclopèdia Catalana. En aquesta obra, que des d’ara constitueix el recull bàsic de terminologia de telecomunicacions en la nostra llengua, han col·laborat 50 especialistes que han aplegat més de 4000 paraules d’un àmbit tècnic que cada cop penetra més en la nostra vida diària i en la dels telecentres.

Al costat de la consulta d’obres com la que hem esmentat, val la pena de recordar que també tenim un accés fàcil a la terminologia tècnica a través del TERMCAT. Podem consultar aquelles paraules que no sabem ben bé com s’han d’escriure en català o els termes tècnics que no sabem exactament què volen dir, si cliquem a la finestra d’accés al recull de terminologia des de la mateixa pàgina d’entrada al TERMCAT. I també podem llegir comentaris explicatius sobre termes de significat complex recentment incorporades,com podcàsting, entrant en l’àrea denominada “la finestra neològica”

Igualment, des del TERMCAT tenim a disposició per consultar des d’internet una sèrie de diccionaris especialitzats, de temes tan diversos com la cuina japonesa, el món casteller, la terminologia del comerç electrònic o –de plena actualitat aquests dies- un “diccionari de la renda”. Ho trobareu tot aquí
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Jornades d'Alfabetització Digital 2.0 Societat, Tecnologia i Coneixement

Del 27 al 29 de juny del 2007 a Madrid al saló d'actes del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Mityc), al Passeig de La Castellana, 162.
[
+ info ]

 • IOC, present i futur - Nous Entorns d'e-learning

Del 28 al 29 de juny del 2007 al Cosmocaixa de Barcelona. [ + info ]

 • VI Jornades de Programari Lliure

Del 4 al 7 de julioldel 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona. L'objectiu de les jornades és la difusió del programari lliure i la promoció dels seus aspectes tècnics, científics, industrials i socials. [ + info ]

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals: Infraestructures i Serveisl

Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::