La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 222_11-17_juny_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nou testimoni d'una teletreballadora del Solsonès

El Telecentre del Solsonés CTFC va organitzar ahir dia 14 de juny, una xerrada informativa per a dones del món agrari sobre “Tràmits i recursos per Internet”. Aquesta acció es desenvolupa dins del Pacte Territorial per a l’Ocupació de les Terres de Lleida.

A la xerrada es va rractar els diferents recursos de formació i informació, així com les eines de gestió que es poden trobar per Internet per la gestió de la petita explotació agrària. Les ponents de la Xerrada van ser Paqui Escoi, Coordinadora de pageses.cat i Marta Tarrats, Directora de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (Oficina Carretera de Torà).

Cartell
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 • Renovació de l'equipament informàtic del Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella

 

 

 

Com ja veníem esperant des de fa uns mesos, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha dut a terme la renovació del material informàtic del Punt Òmnia de la Fatarella. La dotació és de nou ordinadors, una impressora de color d’injecció de tinta i un commutador, a més del programari necessari, aquest nou material substituirà el vell.

L’Ajuntament de la Fatarella va prendre la decisió de donar el material informàtic antic a les entitats i associacions del poble per a donar un ús social a aquests equips. Així doncs, les entitats i associacions beneficiàries podran gaudir del maquinari per a realitzar les seves tasques.

El dia 18 d’abril al Telecentre / Punt Òmnia es va fer l’entrega del material a les següents entitats i associacions del municipi: Associació de Joves, Penya Ciclista “Pinyó Fixo”, Lo Col·lectiu, La Penya Blau-grana, Casal de la  Vila, Associació de Mares i Pares (AMPA), CEIP “Los Castellets”, Associació de Jubilats i Pensionistes, Grup de Premsa Local “La Cabana” i Escola Municipal de Música de la Fatarella.

Recollida d’ordinadors en desús

Totes les persones del municipi que tenen ordinadors, impressores, monitors, o altres equipaments informàtics que no utilitzen per que no funcionen o per que són vells, ara tenen la possibilitat de donar-li el tractament adequat. El Telecentre de la Fatarella en col·laboració amb l’Ajuntament reunirà d’aquest material vell i el portarà a Ecoxips, projecte que gestiona els equips informàtics en desús. La part encara útil d’aquests equips és reparada i posteriorment venuda a preus assequibles per a cobrir les demandes de la població que té dificultats per accedir al món de les noves tecnologies. Encarregant-se també de la classificació dels components no reutilitzables per al seu reciclatge d’acord amb la legislació vigent. D’aquesta manera respectarem el Medi Ambient i donarem un ús social als equips que es puguin reparar.

Telecentre - Punt Òmnia de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

 • Curs de GIMP 2.2 - Manipulació de fotos digitals

El Telecentre de Berga organitza novament un curs de manipulació de fotos digitals.

El Gimp és una eina molt avançada de retoc fotogràfic amb característiques i funcions similars a programes coneguts com el Photoshop, però a diferència dels programes propietaris, està realitzat en la filosofia de programari lliure i codi obert, on un grup de programadors el mantenen i l'actualitzen.

En aquesta ocasió es donarà a conèixer la versió GIMP 2.2 que està disponible en català i tots els participants al curs tindran, apart del material lectiu, un CD amb el programa per a instal·lar a casa seva i poder practicar.

Durada 12 hores, del 11 al 27 de juny, els dilluns i dimecres de 20:15 a 22:15

TcBerga
tcberga@tcberga.cat

 • Informàtica per immigrants al Telecentre de Les Preses

Per segon any consecutiu s’han realitzat cursos d’iniciació a la informàtica al Telecentre de Les Preses. Es tracta de cursos d’alfabetització bàsica en el eines informàtiques per els residents que no tenen la nacionalitat espanyola i no pertanyen a la Unió Europea, i que, per les seves característiques idiomàtiques i de formació, tenen moltes dificultats per accedir a les noves tecnologies. El curs s’emmarca dins del programa europeu “Equal, Igualtat en la diversitat”, en el que també hi participa la Diputació de Girona, i que vol afavorir la incorporació al mercat laboral i la integració social de la població immigrant i de minories ètniques, garantint una inserció laboral de qualitat.. És per això que, a més de donar-los a conèixer les TIC, el curs també vol que el immigrants coneguin el seu entorn social, practiquin el català i coneguin quin són els recursos que, tant la informàtica com Internet, els proporciona en la recerca activa de treball. Un del objectius bàsic del curs és que els alumnes siguin capaços de redactar el seu currículum per facilitar-los el primer contacte amb el món laboral.
A part d’aquest curs al Telecentre de Les Preses han continuat les seves activitats habituals, amb diversos cursos i xerrades. Si en voleu més informació podeu consultar la seva web www.centredempreses.cat 

Telecentre de les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • V Jornada de  

Avui té lloc la V Jornada de Teletreballque organitzen la Fundació Televall i la Cambra de Comerç de Girona i que té lloc a la Cambra de Comerç de Girona. Albert Pujol, director de la Fundació Televall, presenta els projectes que estan desenvolupant. Els teletreballadors de la Fundació també explicaran els seus projectes i un expert en temes fiscals parlarà dels aspectes legals del teletreball. A la tarda es farà la presentació de la borsa de projectes de la Fundació. recordem queió.

Cartell
Televall
vine@televall.com  

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Aportacions a l'e-Catalunya

Des de l'OTC estem molt satisfets de la resposta que hem rebut d'alguns dels dinamitzadors de la comunitat de teletreball. Com sabeu, i per aquells que no ho sapigueu reviseu el correu electrònic i la plataforma e-Catalunya, s'ha obert un espai al contenidor de fitxers per enviar aportacions respecte dels temes que la STSI va exposar a la darrera reunió de Callús (maig 2007). Algú havia de començar i va ser la Mercè Fort de l'Infocentre. Gràcies Mercè. Tot seguit altres companys van animar-se a dir-hi la seva. Tot plegat, ha generat debat que des de l'OTC i la STSI s'està seguint amb molta atenció amb la intenció i, en la mesura que sigui possible, es tindrà en compte en cadascun dels temes que hi ha a la palestra.

L'OTC anirà recopilant totes les aportacions i en farà un resum que penjarà al mateix contenidor de fitxers.

Continueu així companys!

 • Properes visites

La setmana vinent l'OTC visitarà el Telestany i el Telecentre SBG. 

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La UE rebaixa el preu de les trucades a mòbil

La UE ha donat un nou impuls a la rebaixa de preus de les trucades de telefon mòbil itinerant a països europeus que entrará  vigor el proper 1 de juliol.  El reglament estableix que la tarifa màxima de roaming baixarà fins a 49 cèntims per minut per a les trucades realitzades i a 24 per minut en el cas de les rebudes. En aquest mateix context, Brusel·les adverteix als operadors de telecomunicacions que el seu proper objectiu serà la baixada de tarifes en els missatge  text i en l'accés a Internet.  

Notícia [Diario de Mallorca]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Sistemes GPS

Els sistemes GPS s’han desenvolupat extraordinàriament en pocs anys. L’estadística diu que durant 2006 es van vendre més de 800.000 GPS a tot l’Estat i que aviat s’arribarà al milió d’aparells anuals. Per tant, cada cop és més imprescindible orientar-se en la selva de fabricants diversos de GPS i concretar més exactament quin és l’ús específic a què volem destinar aquest aparell (si volem, per exemple, tenir el GPS al cotxe, si volem portar-lo a mà per dins de ciutat, si volem fer-lo servir en les nostres excursions per muntanya, si tenim un vaixell i ens interessa per a la navegació marítima, etc.) Un bon panorama de la varietat de marques, tipus de GPS i preus es por trobar aquí, encara que sigui en dòlars.

Adjuntem també algunes webs de referència sobre el món dels GPS per tal d’anar-nos mantenint al dia. Algunes corresponen simplement a pàgines comercials, però ens poden aportar informació interessant: GPS World, Mundo GPS és una web de la coneguda casa Barrabés (Benasc) amb una gran quantitat dels GPS que hi ha al mercat. La pàgina de GPS del RACC. Més informació de tot tipus aquí.

Finalment, podrem trobar una bona referència tècnica sobre el sistema GPS és a les diverses Wikipèdies:  en anglès o en català.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Jornada sobre Teletreball

El 15 de juny del 2007 a la Cambra de Comerç de Girona. Organitzen Fundació Televall i Cambra de Comerç de Girona [ + info ]

 • II Jornades d'Alfabetització Digital 2.0 Societat, Tecnologia i Coneixement

Del 27 al 29 de juny del 2007 a Madrid al saló d'actes del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Mityc), al Passeig de La Castellana, 162.
[
+ info ]

 • VI Jornades de Programari Lliure

Del 4 al 7 de julioldel 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona. L'objectiu de les jornades és la difusió del programari lliure i la promoció dels seus aspectes tècnics, científics, industrials i socials. [ + info ]

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals: Infraestructures i Serveisl

Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::