La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 221_4-10_juny_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • II Concurs d'Imatge Digital

L'Infocentre de Santa Bàrbara en col.laboració amb l'Ajuntament, organitza el II concurs d'imatge digital. Es pot presentar al concurs qualsevol persona que hi vulgui participar, podeu consultar les bases del concurs a la pàgina web de Santa Bàrbara. www.santabarbara.cat .

D'altra banda, el proper dia 11 i fins el 26 de juny, començarà a l'Infocentre un curs d'Imatge digital de 15 hores. Hi han 10 places disponibles, el curs preten introduir als alumnes al món de la imatge digital amb conceptes molt pràctics, des de com descarregar-se les fotos de la seva càmera i passar-les al CD/DVD a com fer petits retocs i modificacions a les seves imatges.

infocentre@sta-barbara.org

 • V Jornada de Teletreball  

Us recordem que la Fundació Televall i la Cambra de Comerç de Girona organitzen el proper dia 15 de juny la V Jornada de Teletreball que tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Girona. Albert Pujol, director de la Fundació Televall, presentarà els projectes que estan desenvolupant. Els teletreballadors de la Fundació també explicaran els seus projectes i un expert en temes fiscals parlarà dels aspectes legals del teletreball. A la tarda es farà la presentació de la borsa de projectes de la Fundació.

Cartell
Televall
vine@televall.com  

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Propera visita al Telecentre de Solsonès

El proper dimecres 13 de juny l'OTC farà una visita de seguiment al Telecentre del Solsonès. 

 • Assistència a la V Jornada de Teletreball

El proper divendres 13 l'OTC farà assistirà a la V Jornada de Teletreball que organitzen conjuntament la Cambra de Comerç de Girona i el Televall. 

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Jordi Bosch explica les polítiques de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

El debat sobre el desplegament de les infrastructures de telecomunicacions va ser, ahir al vespre, el tema principal de l'acte de Tertúlia Digital que tenia com a protagonista el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació,
Jordi Bosch. A la tertúlia, moderada per Antoni Garrell, Bosch es va mostrar partidari de la gestió pública de les xarxes de telecomunicacions i va dir que la fibra òptica podria arribar a totes les llars d'aquí a vint-i-cinc anys.

Us recomanem que us llegiu les declaracions que tracten sobre qüestions tant importants com són: el desplegament de la fibra òptica i el paper que hi ha de jugar l'administració pública, l'operadora neutre de telefonia, els continguts digitals i televisió IP, el català i les TIC i el sector del programari. 

Notícia [vilaweb]

 • Microsoft col·laborarà en la modernització informàtica dels municipis catalans

El consorci per al desenvolupament de les telecomunicacions Locaret ha signat aquest dimecres un conveni amb Microsoft per modernitzar tecnològicament els ajuntaments catalans podran oferir comptes de correu electrònic gratuït als seus ciutadans.

La majoria de les accions que es posaran en marxa a l’aixopluc d’aquesta col·laboració aniran destinades a desenvolupar l’administració electrònica, millorant el servei que s’ofereix als ciutadans gràcies a l’ús intensiu d’eines tecnològiques. Un dels reptes actuals dels ajuntaments és l’adaptació de les seves xarxes de comunicació i sistemes d’informació a un ampli ventall de serveis que milloraran les relacions amb els habitants dels municipis. Com a exemple d’aquests serveis, amb la utilització de les noves tecnologies, els ajuntaments que formen part de Localret (802 en l’actualitat) podran oferir als seus ciutadans comptes de correu electrònic amb el domini @elnomdelmunicipi amb el qual, a més, podrà utilitzar les eines de missatgeria instantània.

Per a més informació: http://www.microsoft.com/spain - http://www.localret.cat/

Notícia [localret]

 • Publicada la versió final de CÀTix 1.3

Després de 18 mesos de desenvolupament, ja està disponible la versió final 1.3 de la metadistribució CÀTix per ordinadors de 32 i 64 bits. Una de les principals novetats és que es pot utilitzar CÀTix directament des de la partició de Windows.

CÀTix es basa en Debian i inclou escriptoris tridimensionals com el Beryl, kernel 2.6.21, KDE 3.5.7, Gnome 2.18.2, MythTV, entre altres aplicacions. El kernel porta les últimes novetats pel què fa a la virtualització i temporització. Es pot descarregar des del servidor de la CÀTix o des dels miralls a Softcatalà i a la Universitat de Lleida.

Més informació sobre les principals característiques de la CÀTix a http://www.catix.cat/catix-1.3.html

Notícia [lafarga.cat]

 • La banda ampla a Espanya continua sent cara i molt lenta

El darrer informe semestral publicat per The Information Technology & Innovation Foundation, una ONG_de Washington dedicada a promoure les noves tecnologies, ens situa- amb dades de 2006- en la posició 21 dels 30 països de la OCDE analitzats.

Notícia [20minutos.es]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Les etiquetes RFID

En aquests moments s’està celebrant a Barcelona l’anomena’t SIL (Saló Internacional de la Logística i la Manutenció) Entre les tecnologies presents en aquest Saló i que s’estan imposant per facilitar el control dels productes en magatzems i en la gestió d’estocs destaquen les etiquetes RFID. En el marc de l’activitat de promoció econòmica que han d’anar portant a terme els telecentres val la pena de tenir una idea sobre aquesta tecnologia que serà d’aplicació general molt aviat.

Les etiquetes RFID (Radio Frequency Identification) són etiquetes electròniques que serveixen per identificar objectes a distància. Cada etiqueta RFID pot emmagatzemar molta més informació que en un codi de barres i se’n poden llegir moltes simultàniament, i a distància. No solament es faran servir en els supermercats (aquí podeu veure el plantejament que se’n fa des d’Eroski) sinó que tenen molts altres usos.

Un butlletí periòdic de caràcter independent sobre les possibilitats de les etiquetes RFID es por trobar aquí. Per veure també el conjunt d’elements tècnics, com diversos tipus de lectors, que ja es troben al mercat de cara a la implementació de sistemes RFID podeu consultar aquesta pàgina.

Es tracta, per tant, d’una tecnologia en plena expansió que val la pena de conèixer i que podria ser interessant per a moltes de les petites o mitjanes empreses que estan en contacte amb els telecentres
 seva àrea geogràfica.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Exposició-laboratori de programari lliure per biblioteques a la UB

Del 8 de maig al 8 de juny del 2007 a la Universitat de Barcelona. Coincidint amb el Dia Internacional d'Internet, el Grup de Treball de Programari Lliure en col·laboració amb la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona ha creat una exposició-laboratori de programari lliure per a biblioteques. [ + info ]

 • II Jornada sobre Teletreball

El 15 de juny del 2007 a la Cambra de Comerç de Girona. Organitzen Fundació Televall i Cambra de Comerç de Girona [ + info ]

 • II Jornades d'Alfabetització Digital 2.0 Societat, Tecnologia i Coneixement

Del 27 al 29 de juny del 2007 a Madrid al saló d'actes del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (Mityc), al Passeig de La Castellana, 162.
[
+ info ]

 • II Jornades sobre Telecomunicacions i Governs Locals: Infraestructures i Serveisl

Del 16 al 18 de juliol del 2007 a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

 • SIMO Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del  6 a l'11 de novembre del 2007  a Feria de Madrid. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::