La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 220_28_maig-3_juny_2007::


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Xerrada a l'e-centre Tremp: "Compra-venda a través d'Internet"

Ahir dijous 31 de maig a les 19.30 hores va tenir lloc a la sala d'actes del Centre Cívic Tarraquet una xerrada oberta a tots aquells interessats en saber com es compra o ven a través de la xarxa d'internet, quina és la seguretat i les garanties que ens ofereix aquest sistema on-line de transaccions. Van conèixer sistemes com el paypal entre d'altres.

e-centre Tremp
telecentre@ajuntamentdetremp.com

 • V Jornada de Teletreball  

Us recordem que la Fundació Televall i la Cambra de Comerç de Girona organitzen el proper dia 15 de juny la V Jornada de Teletreball que tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Girona. Albert Pujol, director de la Fundació Televall, presentarà els projectes que estan desenvolupant. Els teletreballadors de la Fundació també explicaran els seus projectes i un expert en temes fiscals parlarà dels aspectes legals del teletreball. A la tarda es farà la presentació de la borsa de projectes de la Fundació.

Cartell
Televall
vine@televall.com  

 • L'Idcat al Telecentre del Pallars Sobirà

El Telecentre del Pallars Sobirà és entitat col·laboradora de l'Agència Catalana de Certificació. Si voleu demanar el vostre certificat digital idCAT podeu passar pel Telecentre que us el farem i us el posarem en el clauer idCAT, de forma totalment gratuïta.

Cal que feu la sol·licitud des del vostre ordinador abans de venir. I quan vingueu sobretot no us deixeu el DNI.

De totes formes si no teniu connexió o no us aclariu, podem fer tot el procès des d'aquí mateix. És una cosa ràpida. Si voleu fer la sol·licitud des del vostre ordinador us heu de dirigir a la pàgina web: www.idcat.net

El certificat digital idCAT és una identitat digital avançada que assegura la integritat i la confidencialitat de les trasaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans.

S'utilitza per relacionar-se amb les administracions públiques, tant d'ambit català com estatal. Així per exemple podeu fer tràmits via Internet amb les administracions públiques, com per exemple presentar la Declaració d'Hisenda per internet, fer tràmits amb el vostre Ajuntament, si té la seva plana web preparada (Sort, Llavorsí...) i també et permet signar correus electrònics, documents i formularis web.
(Més informació:  http://www.catcert.net/web/cat/0_3_1_usos_ciutada.jsp )

Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Taller sobre higiene de pinsos

El dia 7 de maig el Telecentre de Lluçà va acollir un taller sobre la higienització de pinsos. El taller fou organitzat pel Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçànes. De la mà de les veterinàries Rita Casals i Joana Sureda de GQS- Serveis veterinaris es va donar a conèixer la llei sobre higiene de pinsos que afecta a les explotacions ramaderes.

L’acció, inugurada per Joan Arola, director de l’oficina del DAAR osonenca, compta amb el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat i s’inclou dins del Pla de Transferencia Tecnològica del sector agrari. Hi van asistir onze ramaders, molts d’ells adscrits a la Cooperativa Lluçanès Nord.

telecentre.llusa@diba.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Acta de Callús 

Com ja sabeu, aquesta setmana us hem tramès per correu electrònic l'acta de la XXIena Reunió General de Centres de Teletreball que va tenir lloc al Telecentre de Callús el passat 10 de maig. A l'acta, al missatge que l'acompanyava i a través de la plataforma e-Catalunya us hem recordat que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació   va demanar lque els centres de teletreball els fessin arribar aportacions sobre tots els temes/novetats que van explicar-nos. Donat que la majoria dels projectes es troben encara en fase de disseny, és molt important que hi digueu la vostra.

Podeu enviar les vostres aportacions tant al correu electrònic de l'OTC com directament al contenidor de fitxers de la plataforma e-Catalunya on s'hi ha obert una carpeta per a incloure-les totes. 

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Publiquen un llibre sobre l'ús de la distribució GNU/Linux, Linkat

L'editorial Text-La Galera del grup Enciclopèdia Catalana ha publicat el primer llibre de text sobre l'ús de Linkat. És un quadern adreçat a alumnes de 1er d'ESO on s'explica el funcionament dels ordinadors i s'inclouen exercicis sobre el processador de textos OpenOffice.org, l'escriptori GNOME i l'editor d'imatges, The Gimp.

La intenció de la iniciativa és que tingui continuïtat en altres cursos. La distribució GNU/Linux, Linkat, l'impulsa el Departament d'Educació amb la finalitat de proveir l'accés a un sistema operatiu lliure. És una distribució basada en openSUSE.org.

Notícia [lafarga.cat]

 • Localret selecciona una plaça de direcció de projectes

El Consorci Localret selecciona una plaça per a la direcció de projectes que va publica-se al DOGC el passat 30 de maig. Podeu fer-ne la difusió que us sembli oportuna.

Bases [localret.es]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • El DOGC només per Internet

Dimecres dia 30 de maig el parlament de Catalunya va aprovar de manera definitiva la supressió de l’edició sobre paper del Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i la seva substitució per l’edició electrònica, accessible de manera gratuïta des d’internet. El més destacat és que la decisió ha obtingut la unanimitat política absoluta (ni un sol vot en contra).

Es tracta de tot un signe del temps. No solament perquè hi haurà un evident estalvi de paper, cosa que ja és prou important. Sinó perquè també hi ha tot un canvi de concepte: el Diari Oficial de la Generalitat serà molt més accessible que fins ara i el tractament digital permet fer recerques, seleccions, trameses, etc. que sobre el paper són impossibles. S’endevina, per tant, la possibilitat d’arribar aviat a tot un banc de dades gegant que disposi de tota la legislació i la normativa vigent, que ha de facilitar el coneixement d’aquests temes i la seva consulta des de qualsevol ordinador i a qualsevol hora.

Com sempre, les noves eines requereixen difusió i entrenament. No solament s’ha de saber on buscar sinó com fer-ho. Els telecentres, també com sempre, poden jugar un paper molt destacat per tal que aquestes noves possibilitats es puguin aprofitar bé des de la seva àrea geogràfica.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Exposició-laboratori de programari lliure per biblioteques a la UB

Del 8 de maig al 8 de juny del 2007 a la Universitat de Barcelona. Coincidint amb el Dia Internacional d'Internet, el Grup de Treball de Programari Lliure en col·laboració amb la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona ha creat una exposició-laboratori de programari lliure per a biblioteques. [ + info ]

 • II Jornada sobre Teletreball

El 15 de juny del 2007 a la Cambra de Comerç de Girona. Organitzen Fundació Televall i Cambra de Comerç de Girona [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::