La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 22_ 25 novembre-8 desembre 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Inauguracions: oberts ja els telecentres de la Terra Alta i el Telecolòni@ Parc Fluvial

La Xarxa de Telecentres es va completant amb rapidesa.

Tal com era previst, el dissabte dia 23 de novembre va tenir lloc a Gandesa la inauguració del Telecentre de la Terra Alta, amb la presència de l'Hble. Sr. Artur Mas, conseller en cap de la Generalitat. Recordeu que el telèfon del nou telecentre és el 977 42 00 18 i el correu electrònic és mpellisa@terra-alta.altanet.org

D'altra banda, dissabte dia 30 de novembre va tenir lloc igualment la inauguració del Telecolònia@ParcFluvial (Puig-reig). A migdia, l’acte inaugural va comptar amb la presència de Jordi Berenguer, Director de Projectes de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. A la tarda es van celebrar diverses vídeoconferències i al vespre va tenir una taula rodona amb el títol "La societat de la Informació: una oportunitat pel Berguedà?" en què va participar Josep Camprubí, de l’Oficina Tècnica de Coordinació de la Xarxa. Telecolòni@ està ubicat a Cal Pons (plaça de Sant Josep, s/n, al costat de l'església). Us hi podeu posar en contacte trucant al 93 820 45 06 o per correu electrònic a l'adreça parcfluvial@publintur.es. Més informació a www.parcfluvial.com

També al Pont de Suert, en la perspectiva de la inauguració oficial del telecentre, preparen diversos actes per a la setmana del 16 al 20 de desembre. Un d’aquest actes és una conferència de Josep Camprubí, de l’Oficina Tècnica de Coordinació, sobre la Xarxa de Telecentres de Catalunya i les possibilitats que ofereix la Societat de la Informació, que tindrà lloc al Pont de Suert el dilluns dia 16 de desembre a les 19:00.

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • 4a Reunió General de Telecentres a la Pobla de Segur

L’activitat principal de la Xarxa en els propers dies serà la 4a Reunió general de Telecentres de la Pobla de Segur. Esperem, l’assistència de representants de tots els telecentres i que tothom hi aporti comentaris, propostes i suggeriments.

XARXA DE TELECENTRES DE CATALUNYA
4a reunió general – 10 de desembre del 2002 – La Pobla de Segur

 
ORDRE DEL DIA
 
10.45-11.00 – Trobada a la seu del Telecentre de La Pobla de Segur (Av. Madrid, 9)

Esmorzar (qui vingui tard es quedarà sense)

Benvinguda a càrrec de l’alcalde de La Pobla de Segur, el Sr. Narcís Balaguer

Presentació del Pobl@ Pirineu e-Centre i de les seves activitats a càrrec de la Núria Farrús

Després de la presentació ens desplaçarem a la seu de la Cambra de Comerç on es durà a terme la reunió.

12.00 - Presentació de la plataforma telemàtica de relació entre telecentres a càrrec del Sr. Joan Sabaté (empresa GEC).

12.45 – Presentació de l'aplicatiu de gestió i control de l'activitat dels telecentres a càrrec de Joan Monrós (Consell Comarcal del Bages).

13.30 – L’organització de l’activitat dels telecentres i les tasques dels dinamitzadors

14.00 – Dinar (Restaurant Paradís)

15.45 – Plantejament obert de temes diversos:
- La relació del FEDER amb els telecentres de teletreball
- Valoració de la Jornada “El Teletreball com a Alternativa” celebrada a Barcelona el 22 de novembre.
- La borsa de teletreballadors/es i l'enquesta sobre els perfils i les habilitats dels teletreballadors/es que encara tenim pendent.
- Situació d’espera del carnet d’usuaris dels telecentres.
- Suggeriments i temes diversos

17.00 - Acabament de la reunió.
 
 
· Una activitat possible?
 
El comerç electrònic està en alça i sembla que anirà prenent cada vegada més importància en el futur. En la passada jornada “El teletreball com a alternativa”, el representant del Telecentro Tierra, de Múrcia, ens va explicar que la seva aplicació de comerç electrònic destinada a promoure l’artesania i els productes naturals de la zona comença a funcionar (podeu entrar a l’aplicació de comerç electrònic de Tierra a www.cvia.integral.es/mercadillo )

Com que algun telecentre n’havia parlat alguna vegada i es tracta d’un clar suport a l’activitat econòmica local, ens preguntem si hi hauria interès per estudiar les possibilitats que podria proporcionar el comerç electrònic de productes artesans i locals. Què us en sembla ?

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Premis SI-Local

El veredicte de la IV convocatòria dels premis SI-Local corresponent a l'any 2002 sembla que es farà pública el mateix dia de la 4ª. Reunió General de Telecentres. Sabem que alguns ajuntaments dels quals depenen telecentres de la Xarxa, s’hi ha presentat. Que hi hagi sort!

+ info [DURSI]
+ info [DOGC]

  • El projecte Microcom aporta millores en telecomunicacions a tres comarques amb telecentre: la Terra Alta, el Solsonès i l’Alt Urgell

Es van concretant les millores en les telecomunicacions que s’implantaran amb el desenvolupament del projecte Microcom a tres comarques que disposen de telecentres en actiu: la Terra Alta, l’Alt Urgell i el Solsonès. Més informació a: http://dursi.gencat.net/generados/catala/societat_informacio/
noticia/1020_12_9720.html

  • Jornada sobre tecnologies de la informació i la comunicació a Solsona i Jornada de portes obertes al Telecentre del Solsonès

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya situat a Solsona (en el mateix edifici que acull el Telecentre del Solsonès) organitza una Jornada sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Hi participarà el Sr. Isidro Laso, de la Direcció General de la Societat de la Informació de la Comissió Europea. Hi haurà també una taula rodona sobre “Experiències i aplicacions de les noves TIC” en la qual participarà un representant  de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Tot el dia,  igualment, serà considerat “jornada de portes obertes” al telecentre del Solsonès  i s’han organitzat tallers per a la gent gran, per al món escolar i per a empresaris. Hi tindrà lloc també una vídeoconferència sobre “suport a la digitalització de les empreses, a càrrec del Sr. Enric Bayó, del CIDEM. Més informació a l’adreça de Centre Tecnològic: http://www.ctfc.es i, naturalment, al Telecentre del Solsonès.

  •  Jornades i assemblees celebrades de fa poc

En els darrers quinze dies hi ha hagut una notable activitat en el camp de les reunions, jornades o assemblees dedicades a temes relacionats amb la Societat de la Informació:
 
· El 22 de novembre, tal com ja sabeu, va tenir lloc la Jornada “El Teletreball com a alternativa”, organitzada per l’OTC, amb una inscripció que va arribar a les 200 persones. En la reunió de Telecentres de la Pobla de Segur ja en farem una valoració.
 
· El dia 30 de novembre va tenir lloc l’Assemblea General de Localret, ens al qual pertanyen la majoria dels municipis o consells comarcals on hi ha situats els telecentres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. El tema que ens pertoca més de prop dels que s’hi va tractar es refereixen a les gestions i pressions per aconseguir l’arribada de la banda ampla a tot el territori.
 
· Els dies 2 i 3 de desembre va tenir lloc a Callús (Bages) unes jornades sobre “Tecnologia i sostenibilitat en petits municipis”, en les quals va participar Albert Batchellí, que va explicar l’experiència de Telestany a Banyoles. Altres intervencions van presentar experiències de banda ampla per mitjà de ràdio a Kista (Suècia) i Modalen (Noruega); aplicacions municipals d’Internet a Seneffe (Bèlgica); programari lliure basat en Linux, a Extremadura, actuacions de l’ajuntament de Carreño (Astúries), tecnologies des de mòbils, experiències de webs a Galícia, etc. Una intervenció interessant va ser la d’Alfons Cornella, el conegut infonomista, autor del butlletí EXTRA!-net i de nombrosos llibres, articles i ponències sobre internet i la Societat de la Informació. (vegeu http://www.infonomia.com/ ) A Callús va insistir en la importància fonamental de la imaginació en les activitats productives basades en la Societat de la Informació i en la necessitat de conjuntar el que anomenava les tres “t”: tecnologia, talent i tolerància.
 
· El dia 4 de desembre ha tingut lloc a Getafe (Madrid) el “1er. Encuentro PORTALEC” al qual ha assistit Leandre Colom, de Televall. En sabrem més detalls a la reunió de la Pobla de Segur.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Solsona. Jornada sobre tecnologies de la informació i la comunicació

Tindrà lloc el dia 12 de desembre de 2002 (vegeu informació a “Notícies”)

  • Setmana d’activitats externes al Telecentre del Pont de Suert

Del 16 al 20 de desembre hi haurà diverses activitats públiques al telecentre del Pont de Suert. A l’apartat de “La Xarxa” ja hem anotat la corresponent al dia 16. Anirem esmentant les altres.

  • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 31 de gener a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

::::

::::