La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 215_16-22_d'abril_2007::

 
 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació en TIC per al maig 2007

Pel proper mes de maig el Telecentre organtiza tres cursos:


01. Fem video
02. Fem radio
03. Fem cartells

Teniu tota la informació a la web del telecentre, a la secció activitats, des d'on us podeu pre-inscriure. Penseu que el termini d'inscripció acaba el 27 d'abril, i que els cursos es faran si hi ha entre 10 i 15 alumnes.

També ens avancen que al mes de juny oferiran formació en:

01. Miramon
02. Autocad

Cartell
Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Nous cursos a l'abril al Telecentre de la Fatarella

El dia 24 d’abril s’inicia un curs de Microsoft Access dirigit a persones majors de 16 anys i amb una durada de 20 hores. El curs s’impartirà els dimarts i dijous de 19:00 a 21:00 hores. L’objectiu del curs és que els alumnes puguin dissenyar bases de dades per a poder treballar amb dades d’una manera eficaç. Dirigit principalment a persones que tinguin coneixements bàsics d’informàtica. Les inscripcions estan obertes al Telecentre / Punt Òmnia fins al 21 d’abril.

Del 28 d’abril al 16 de juny es realitzarà un curs de Flash, dirigit a persones majors de 16 anys i amb una durada de 24 hores. Es preten que el Flash sigui una eina útil per endinsar als alumnes al món de les animacions i del disseny de pàgines web. El curs s’impartirà en caps de setmana per a que pugui accedir un nombre més elevat d’usuaris.

Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Properes visites a telecentres

Dimarts vinent dia 24 d'abril l'OTC visitarà el TcBerga i el Telecentre de la seu d'Urgell.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Festa de llançament d'Ubunto Feisty a Barcelona

Avui divendres 20 d'abril, la Comunitat Catalana d'Usuaris del sistema operatiu Ubuntu farà una festa per celebrar el llançament de la nova versió 7.04, altrament coneguda amb el nom de Feisty Fawn.

La festa tindrà lloc al Centre Cultural de Les Corts, c/Dolors Masferrer i Bosch 33, a partir de les 8 del vespre. Prop de l'estació "Les Corts" de la línia 3 del metro. Es passarà una presentació de l'equip en format lliure, s'amenitzarà la vetllada amb música lliure, hi haurà un parell d'ordinadors mostrant la nova versió, un concurs per a elegir el logotip...

Notícia [softcatalà]

 • A Anglaterra robar el wifi del veí és delicte

A Anglaterra ja hi ha hagut diverses detencions i multes per connectar-se a Internet mitjançant una connexió wifi amb seguretat no habilitada sense autorització del propietari, el que coneixen com "piggybacking". Sembla ser que aquest fet a suscitat debat al respecte!

Notícia [Noticiasdot.com]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Scribus: autoedició en programari lliure i en català

Quan es parla d’autoedició de seguida pensem en programes com QuarkXPress, Corel Draw, els diversos productes d’Adobe, o en tot cas en el més accessible Publisher de Microsoft, que gairebé tothom sap fer funcionar amb més o menys habilitat. Però tots són programes propietaris, que si s’han de comprar tenen un cost molt alt. Hi ha realment alternatives? Hi ha la possibilitat de trobar sistemes d’autoedició en programari lliure?

Doncs sí, encara que fins ara no sigui prou conegut i per això convé difondre’l. Es tracta de Scribus, un programari elaborat i mantingut per tot un equip de voluntaris, que és possible d’utilitzar en diferents idiomes, entre ells el català, que podrem activar des de l’apartat “Preferències” del menú “Fitxer”. Scribus es troba disponible tant per a sistemes operatius Linux i Mac, com per a Windows. La darrera versió de Scribus (1.3.3.8) és molt recent (febrer de 2007) i si bé potser no aporta tota la inacabable gamma de possibilitats que ofereixen els grans programes d’autoedició professionals, és perfectament vàlid per cobrir de sobres totes les nostres necessitats d’autoedició.

Com que es tracta d’un producte que no té una difusió massiva preguntem un cop més als dinamitzadors dels telecentres si l’han fet servir i quina experiència en tenen. Són aquells coneixements que cada vegada més ens hauríem d’acostumar a compartir. Com a exemple d’aquesta necessitat de compartir aquí hi ha una pregunta concreta: algú ha fet servir algun tutorial o programa d’aprenentatge per aprendre el funcionament de Scribus ? On es pot trobar aquest tutorial ?
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • IGC 2007

Del 16 al 19 d'abril del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona.
[
+ info ]

 • Setmana de les Noves Tecnologies de la Societat de la Informació i de la Comunicació

Del 23 al 27 d'abril del 2007 a Castelldefels. [ + info ]

 • Conferència de Richard Stallman a la UdG

El 30 d'abril del 2007 a la Universitat de Girona en el marc de la celebració dels 16 anys d'estudis informàtics a Girona, Richard Stallman oferirà a les 11 del matí la conferència "El moviment pel programari lliure i el sistema operatiu GNU/Linux". [ + info ]

 • VII Cimera Mundial de Desenvolupadors d'Ubuntu

Del 3 a l'11 de maig del 2007 a Sevilla. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::