La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 214_9-15_d'abril_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Concurs: Qui vol ser internauta?

En col·laboració amb l’Ajuntament de Solsona i per tercer any consecutiu al Telecentre del Solsonès celebrem la Setmana de la Gent Gran. El dia 26 d’abril es realitzarà un concurs en què els participants hauran de cercar preguntes per Internet. Els tres finalistes rebran premis en material informàtic. Aquesta acció es realitza dins del Pacte per a l’Ocupació de les Terres de Lleida 2007.


Cartell
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 • Concurs d'Introducció a l'ordinador i a Internet per a dones

El telecentre Baix Ebre Innova organitza entre l’11 d’abril i fins el 4 de maig de 2007 un curs gratuït presencial de 20 hores dirigit a dones que porta per nom “Curs d’introducció a l’ordinador i a Internet per a dones”. S’han ofert 15 places que més de la meitat s’han ocupat per dones dels municipis de Tortosa, l’Aldea, Camarles i L’Ampolla. Es tracta d’una activitat formativa gratuïta en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, adreçada principalment a col·lectius amb dificultat per accedir i utilitzar aquestes eines. La finalitat del curs és potenciar l'alfabetització digital, treballar per evitar l'exclusió social, i potenciar la integració d'aquest col·lectiu en la societat del coneixement. L’horari serà de matí i es realitzarà a l’Aula del telecentre Baix Ebre Innova a Camarles.

Telecentre Baix Ebre Innova
telecentre@baixebre.cat
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • e-Catalunya com a eina de debat

Aquesta setmana volem aprofitar aquest espai per fer recordatori de la importància de participar en tots els processos de debat que engeguem a la Comunitat de Teletreball. Actualment estem utilitzant el grup de treball "Teletreball" del Portal Societat del Coneixent de la plataforma e-Catalunya com a espai de debat respecte de:

- Projecte de "Foment del teletreball en zones rurals" que lideren el Telecentre de SBG i el Consorci del Lluçanès i que sembla interessant d'implantar-lo en totes les àrees d'influència dels centres de teletreball.

- Vivers d'empreses i possibilitats del "Centre de Teletreball" virtual que han posat en marxa en fase pilot al Telecentre Baix Ebre Innova.

Respecte d'aquests debats, semblava en cadascuna de les reunions presencials que els temes/projectes interessaven a la majoria dels assistents però aquest interès no es veu reflectit en aportacions i/o intervencions en els espais que s'han obert amb aquesta finalitat a l'e-Catalunya.

Des de l'OTC estem oberts (i esperant) qualsevol aportació pel que fa a continguts i/o forma d'aquests espais de debat. Entre tots podem fer de l'e-Catalunya una eina útil que ens ajudi a avançar com a comunitat. Us animen a participar en la recollida d'opinions que ens permetran arribar de forma conjunta a conclusions molt interessants!

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Els ciutadans podran utilitzar programari lliure en els tràmits electrònics amb les Administracions Públiques

Ahir dijous 12 d'abril la Comissió d'Administracions Públiques va aprovar un projecte de Llei per a l'accés electrònic a les administracions que recull que els ciutadans podran utilitzar el programari lliure que desitgin en els seus tràmits electrònics amb les Administracions Públiques.

Amb la utilització d'estàndards lliures es pretén que no hi hagi discriminació cap als usuaris que trien el programari lliure i també evitar els monopolis de les principals companyies de programari privatiu.

La futura llei també preveu que les administracions públiques tendeixin a garantir la interoperabilitat entre els sistemes que ulitizin de forma que les gestions que es facin en un ámbit siguin comprensibles i vàlides en un altre.

Notícia [lavanguardia.es]

 • Guifi.net finalista als Premis IGC 2007

Guifi.net és un dels tres finalistes del Premi IGC Ciutat del Coneixement a l'Internet Global Congress. El guardó té l'objectiu de reconèixer públicament les millores inciatives centrades en l'ús social de les noves tecnologies digitals de la informació, la comunicació i el coneixement.

El premi valora les solucions que tendeixin cap a la socialització de les noves tecnologies en benefici dels més desafavorits i dels segments socials que corren el perill de quedar exclosos de la Societat de la Informació i el Coneixement. A més, Guifi.net tindrà un estand institucional dels Premis en la zona del Village. L'Internet Global Congress se celebrarà del 16 al 19 d'abril a la Fira de Barcelona. Guifi.net és és una xarxa de telecomunicacions sense fils, oberta i lliure, i ha aconseguit tenir en funcionament més de 1.000 nodes i 1.000 quilòmetres de cobertura.

Notícia [guifi.net]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Webs de participació

És sabut que s’anomena habitualment “web 2.0” el conjunt de pàgines web basades en la participació social i que s’allunyen de les aplicacions web de caràcter estàtic amb les quals va començar internet. És el cas de webs prou coneguts com Flickr i YouTube, o les diverses Wiquipèdies, en contrast, per exemple, amb d’altres webs d’enciclopèdies, ni que siguin tan prestigioses com l’Enciclopèdia Britànica.

Però de webs plantejats sobre la base de la participació n’hi ha avui moltíssims. Tants que es fa difícil de tenir-ne informació exacta. Una bona recopilació, de temàtica absolutament variada, es troba a What’s new on ens podrem sorprendre per la gran quantitat de pàgines d’internet que utilitzen els plantejaments de “web 2.0”. Val la pena de perdre una estona fent una repassada de les possibilitats que planteja aquesta gran llista de webs, sobretot perquè clicant sobre qualsevol ens apareixerà un comentari sobre el seu contingut. I la temàtica va des d’agendes, cercadors, àlbums de fotos, webs que actuen sobre Google Maps, jocs, literatura, música i tot el que us pugueu imaginar.

I com sempre diem: qui trobi alguna cosa interessant que ho digui, que ho farem saber a tothom.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • VIII Fòrum Internacional de Software Lliure

Del 13 al 14 d'abril del 2007 a Porto Alegre (Brasil). [ + info ]

 • IGC 2007

Del 16 al 19 d'abril del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona.
[
+ info ]

 • Conferència de Richard Stallman a la UdG

El 30 d'abril del 2007 a la Universitat de Girona en el marc de la celebració dels 16 anys d'estudis informàtics a Girona, Richard Stallman oferirà a les 11 del matí la conferència "El moviment pel programari lliure i el sistema operatiu GNU/Linux". [ + info ]

 • VII Cimera Mundial de Desenvolupadors d'Ubuntu

Del 3 a l'11 de maig del 2007 a Sevilla. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::